Volkskrant vindt Angela de Jong mediaflop van de week

Geplaatst op Fri 22 Jun 2018 om 10:05

Angela de Jong, tv-criticus van het AD, heeft zichzelf gediskwalificeerd door haar collega’s in de jury van de Zilveren Nipkowschijf onder druk te zetten. Dat vindt Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili, is vandaag te lezen in de krant. De Jong schreef gisteren, voorafgaand aan het beraad over de winnaar van de tv-prijs, dat de jury zich ongeloofwaardig zou maken als De Luizenmoeder niet wint. Daarom roept Ezzeroili haar in de rubriek Top & Flop uit tot mediaflop van de week. 

Als grootste fan van De Luizenmoeder vond De Jong dat de serie per se moest winnen. “Dit verdient de Nipkowschijf. Punt. Sterker nog, ik vind dat wij ons als Nipkow-jury volstrekt ongeloofwaardig maken als De Luizenmoeder niet wint“, zei ze onomwonden in haar column.

Ezzeroili: “Nee, Angela de Jong, je maakt je vooral ongeloofwaardig door zo openlijk druk op je collega-juryleden uit te oefenen, nota bene op de dag dat de jury bijeen moet komen.”

Ze stoort zich aan de AD-columniste, laat Ezzeroili blijken in de Volkskrant-rubriek. “Voor De Jong is haar invloed in de jury niet genoeg. Drammen moet ze.

Reactie De Jong

Gelukkig voor De Jong heeft De Luizenmoeder inderdaad de Nipkowschijf gewonnen. Ze zat gisterenavond, samen met de cast van de serie, aan tafel bij Eva Jinek.

Jinek sprak De Jong ook al aan op haar column. “Ik kan me voorstellen dat de overige juryleden dachten: waar ben je mee bezig Angela?

De Jong: “Ik kon me ook enigszins voorstellen dat ik er met pek en veren uitgegooid zou worden, maar er stond ook een zinnetje achter hè: ‘Dat vond ik, nu die andere twaalf nog.Dertien mensen, dertien meningen. Ik vond best dat ik mijn stemverklaring in de krant mocht zetten.”

Hebben de andere juryleden haar op haar column aangesproken? “Die hebben er totaal eigenlijk niets over gezegd. Nee, serieus niet.”

Jinek: “Hebben ze daar serieus niets over gezegd? Dat vind ik ook heel eng hoor.”

De Jong: “Ik ben niet de eerste die het doet hè? Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant heeft het ook een keer gedaan. Het is niet helemaal nieuw. Ik vind het chiquer om mijn stemverklaring vooraf te geven, dan dat ik achteraf zeg: ‘De Luizenmoeder had moeten winnen.‘”

Kritiek

De laatste tijd klinkt steeds vaker het geluid dat Angela de Jong het te hoog in de bol zou krijgen. Bovendien zetten critici vraagtekens bij het feit dat ze zo graag op tv komt; haar werk is immers om kritisch en onafhankelijk over televisie te schrijven.

Foto: KRO-NCRV
28 Reacties op “Volkskrant vindt Angela de Jong mediaflop van de week”


 1. Remi

  Het was inderdaad een ‘opvallend’ optreden van Angela, bij Jinek.

  Toch heb ik er vrede mee dat ze zich opwerpt
  als het geweten van tv-kijkend Nederland.

 2. Rob

  Ik vind De Jong een zeikvrouwtje, maar met deze actie heb ik geen probleem. Ze beschrijft haar mening en met dat tweede zinnetje zet ze alles weer in het juiste licht.

 3. anoniem

  Het geweten van tv-kijkend Nederland? Zijn we al zover afgezakt? :-S

 4. Tim20

  Ik vind het wel leuk dat er eindelijk een echte spraakmakende “tv-opiniediva” is. Go Angela! Ze doet het weer!

 5. Elvis

  Gelukkig heeft ze een mening

 6. q8

  HUP ANGELA,
  je bent een keivrouw,
  jij hebt een mening, en die hou je vast,

 7. Bears' den

  Ze is geweldig, meer Angela op tv graag!

 8. Simon

  Ik snap niet dat deze dame met zo’n matig schrijfvermogen zoveel invloed heeft.

 9. Sven L.

  Mevrouw heeft twee petten op, dat is het probleem.

 10. age

  Mevrouw de tv critica zit graag in programma’s die ze moet beoordelen..
  Toeval dat ze (ook) voor het AD werkt?
  Was daar niet iets met haring- en olieboltesten…..?

 11. richard

  Het zijn altijd rare wezens geweest die criticasters. Henk vd M en zijn opvolgster was ook al niet kies. Nu deze dame dei haar broodje ook niet laat staan, moet altijd aan de reclame van AH denken, HAMSTERREENNN maar goed…schrijft matig is pedant en gaat in programma;s zitten die zij moet beoordelen. Over niet kies gesproken.
  Heel vreemd. Daarnaast heeft zij haar uitstraling van mrs television niet mee, dat alles bij elkaar zeg ik…weg met Angela en KIES iemand anders!

 12. Francis

  TV-recensenten zijn doorgaans gefrustreerde mislukte tv-makers en/of nitwitten die door hun domheid maar niet op tv geraken en er dan maar over beginnen schrijven. Deze dame is daar het perfecte voorbeeld van. Jammer genoeg geraakt ze alsnog op tv en dat is dan weer de schuld van de luie tv-makers. Negeren is de boodschap!

 13. Deadly Viper

  Zoekt deze matige columniste weer TV aandacht?

 14. Vaartje

  Ha ha, een jury (in dit geval een ons kent ons clubje) voelt zich onder druk gezet omdat iemand haar mening geeft. De jury, is net als deze prijs, niet serieus te nemen.

 15. Tinie Parkiet

  Deze zelfbenoemde mediadeskundige is over haar houdbaarheidsdatum heen.

 16. SOLANGE

  Angela is een kanjer moet meer op TV ….en Jinek moet niet zo zeiken had ze bij die engerd van Denk moeten doen toen kon ze geen woord uitbrengen …. ga Trump bashen dom wijf….Pauw kom aub terug…

 17. Remi

  Wat ik me nu zo opeens afvraag … dat meisje uit de Tweede Kamer …

  Drs. W. (Wassila) Hachchi …
  Bekend geworden door de Parlementaire Enquete Woningcorporaties.

  https://www.parlement.com/id/vie119qozavf/w_wassila_hachchi

  … Zit ze nog steeds op wachtgeld ?

 18. Sjaak

  Moeke de Jong begint een beetje de Sef Blatter van de Nederlandse talkshows te worden waar zelfs Peter R bij begint te verbleken.
  Angela is in de verste verte geen expert maar gewoon een huismoeke die een stukje in de krant schrijft over wat haar is overkomen toen ze met haar luie cont op de bank zat. Gewoon een meningkje, niets meer en niet minder.
  Echt niets om trots op te zijn, kapsones door te krijgen of je te presenteren alsof je het licht hebt uitgevonden.

 19. Floddero Flunk

  Ik vroeg me al af wanneer Angelacourant weer met een Angela-artikel kwamen. Goed bezig Angelacourant, Angela is trots op jullie.

 20. Bea

  Nadia Ezzeroili is Marokkaan en dan weet ik genoeg, haar mening doet er voor mij niet toe en is niet relevant. Ja dan ben ik maar een rracist, I dont care!

 21. Jolanda Braaksel

  Angela heeft klasse en finesse. Haar houdt niemand voor de gek, zij zal wel wijzer wezen. Een voorbeeld voor velen. Zij is net als ik een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 22. Bunk

  Angela de Jong is sowieso op geen enkele manier serieus te nemen. Iemand die zegt dat Nederland met een serie als Penosa hetzelfde niveau heeft als de US met the Wire is tamelijk imbeciel en weet totaal niet waarover ze praat.

 23. Fris&Fruitig Co.

  Angela, pas op dat je geen slager wordt die eigen vlees keurt. M.a.w. blijf zelf weg van de TV.

 24. Hou op met me

  “Ik vind het chiquer om mijn stemverklaring vooraf te geven, dan dat ik achteraf zeg: ‘De Luizenmoeder had moeten winnen.‘”

  Zoals ze vorig jaar achteraf zei: “The Amsterdam Project had moeten winnen in plaats van Schuldig” Zie de bijbehorende column van toen.

  Nee serieus… echt HEEL integer is ze…

 25. mark2

  naar mijn mening `not done` als een jurylid zich vooraf zo uitspreekt maar daarbij ook nog eens andere juryleden onder druk zet.

 26. chris

  Angela komt graag op de TV, het schuift lekker. Denk niet dat en serieuze krant haar aan zal nemen als journalist. Haar mogelijkheden zijn dus het AD of de Telegraaf

 27. critikast

  Ik ben fan van haar! Niet dwepen, maar gewoon recht voor haar raap haar mening geven. Topvrouw !

 28. chris

  @Remi: vraagje, wat heeft Wassila Hachchi met dit stuk te maken.
  Heb overigens de mening van de schrijfster van FLOP (niet dus Hachchi) over A.de Jong gelezen en ben het daar helemaal mee eens, waarvan akte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.