Volkskrant vindt Angela de Jong mediaflop van de week

Angela de Jong, tv-criticus van het AD, heeft zichzelf gediskwalificeerd door haar collega’s in de jury van de Zilveren Nipkowschijf onder druk te zetten. Dat vindt Volkskrant-columniste Nadia Ezzeroili, is vandaag te lezen in de krant. De Jong schreef gisteren, voorafgaand aan het beraad over de winnaar van de tv-prijs, dat de jury zich ongeloofwaardig zou maken als De Luizenmoeder niet wint. Daarom roept Ezzeroili haar in de rubriek Top & Flop uit tot mediaflop van de week. 

Als grootste fan van De Luizenmoeder vond De Jong dat de serie per se moest winnen. “Dit verdient de Nipkowschijf. Punt. Sterker nog, ik vind dat wij ons als Nipkow-jury volstrekt ongeloofwaardig maken als De Luizenmoeder niet wint“, zei ze onomwonden in haar column.

Ezzeroili: “Nee, Angela de Jong, je maakt je vooral ongeloofwaardig door zo openlijk druk op je collega-juryleden uit te oefenen, nota bene op de dag dat de jury bijeen moet komen.”

Ze stoort zich aan de AD-columniste, laat Ezzeroili blijken in de Volkskrant-rubriek. “Voor De Jong is haar invloed in de jury niet genoeg. Drammen moet ze.

Reactie De Jong

Gelukkig voor De Jong heeft De Luizenmoeder inderdaad de Nipkowschijf gewonnen. Ze zat gisterenavond, samen met de cast van de serie, aan tafel bij Eva Jinek.

Jinek sprak De Jong ook al aan op haar column. “Ik kan me voorstellen dat de overige juryleden dachten: waar ben je mee bezig Angela?

De Jong: “Ik kon me ook enigszins voorstellen dat ik er met pek en veren uitgegooid zou worden, maar er stond ook een zinnetje achter hè: ‘Dat vond ik, nu die andere twaalf nog.Dertien mensen, dertien meningen. Ik vond best dat ik mijn stemverklaring in de krant mocht zetten.”

Hebben de andere juryleden haar op haar column aangesproken? “Die hebben er totaal eigenlijk niets over gezegd. Nee, serieus niet.”

Jinek: “Hebben ze daar serieus niets over gezegd? Dat vind ik ook heel eng hoor.”

De Jong: “Ik ben niet de eerste die het doet hè? Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant heeft het ook een keer gedaan. Het is niet helemaal nieuw. Ik vind het chiquer om mijn stemverklaring vooraf te geven, dan dat ik achteraf zeg: ‘De Luizenmoeder had moeten winnen.‘”

Kritiek

De laatste tijd klinkt steeds vaker het geluid dat Angela de Jong het te hoog in de bol zou krijgen. Bovendien zetten critici vraagtekens bij het feit dat ze zo graag op tv komt; haar werk is immers om kritisch en onafhankelijk over televisie te schrijven.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen