Marcel van Roosmalen: ‘Angela geil van kijkcijfers’

Geplaatst op do 16 jan 2020 om 15:15

De columnistenoorlog tussen Marcel van Roosmalen en Angela de Jong woedt verder. Ditmaal heeft hij zijn luisteraars aan het lachen gemaakt met een voorstelling van wat haar zou opwinden in bed. Dat was te horen op NPO Radio 1. Van Roosmalen noemde De Jong onlangs ‘Erdogan in een jurk’ en verweet haar een publiciteitsverslaving. “Daarop heeft ze weer gereageerd, zoals ze op alles en iedereen reageert die iets over haar zegt“, laat de columnist nu weten in een update.

De Jong laat geen enkele reactie op haar onbesproken. “Zo is tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant volgens haar jaloers op de aandacht die zij wel en de Volkskrant niet genereert en zit Gijs Groenteman met zijn gezin hele avonden te zappen tot zij in beeld verschijnt en ik ben dolverliefd op haar, zei ze in het Mediaforum.

Dat kwam wel even binnen zeg, aldus Van Roosmalen. “Alsof ze een vuurpijl in mijn hart schoot. Ik stond meteen in vuur en vlam. Dit wordt een spel nu, dacht ik. Een spel van aantrekken en afstoten. Van vallen en nooit meer opstaan. Was dit verliefdheid? Ja, volmondig ja. Telkens dezelfde fantasie: we liggen in bed, Angela en ik, en fluisteren kijkcijfers in elkaars oren. Dat is het voorspel.”

Daarna vechten we om de afstandsbediening. Zij wint, of laat ik haar winnen? Ik weet het niet. Tijdens het vrijen gebruiken we koosnaampjes. Ik ben dan Matthijs of Jeroen, soms ook allebei. Ik roep heel hard ‘Eva!’ tegen haar, als een stoomlocomotief: ‘Eva, Eva, Eva!’ Dan, zoals dat gaat, de kleren weer aan en alsof er niets aan de hand is overdwars die huiskamer van de Rotterdamse vinex-woning door.”

In werkelijkheid is Van Roosmalen haar nu echt goed zat. “Na vandaag wil ik het nooit meer over Angela de Jong hebben.

Lees ook:
Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kakelende kip’ (11 februari 2019)
Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kan niets’ (7 maart 2019)
Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong (14 december 2019)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (10 januari 2020)

Foto: NPO
31 Reacties op “Marcel van Roosmalen: ‘Angela geil van kijkcijfers’”


 1. Money

  LMAO!

 2. Mulaa

  Genius, zoals altijd.

 3. MM

  HAHAHAHAH!

 4. geert

  beste columnist van nl

 5. Curryworst

  En laat nu heel toevallig vandaag en gisteren de recensente van de Volkskrant dezelfde programma’s behandelen als Angel de Jong in haar columnpje.
  Gisteren Married at First Sight en vandaag De Villamoord.

 6. NPO kijker 5

  In werkelijkheid is Van Roosmalen haar nu echt goed zat. “Na vandaag wil ik het nooit meer over Angela de Jong hebben.”

  Heel veel mensen zij haar zat.

  Oliebol Angela is n a a k t ook nog HEEL lelijk. Dat zie je al aan de buitenkant.

 7. Beatrice Kiddo

  Zit diep bij Van Roosmalen. Net ff 1 column teveel waardoor gevoel achterblijft dat er met name bij hem veel frustratie zit..

 8. sokkenbreier

  Als je niet gefrustreerd raakt wordt je ook geen goeie columnist !

 9. Pieter

  Triest fat je niet op eigen kracht iets goeds kunt schrijven…
  De pot verwijt de ketel…

 10. Dries Roel Vink

  Angela is een dikke hamster met een mening. Ook ik heb een mening! En ik begrijp niet waarom zoveel mensen haar mening serieus nemen en dat deze huisvrouw ook overal een platform krijgt om haar gal te spuwen.

 11. J. Bloemheuvel

  Naar mijn mening een onbenullig
  vrouwtje dat haar gebrek aan IQ
  mag ventileren in een streekkrantje.
  Ik hoorde in een bus iemand praten
  over het AD, dit zou volgens die per-
  soon staat voor:
  Achterlijk
  Dagblad.
  Leuk gevonden.

 12. Thierry Bardot.

  Ach daar hebben we Angela de J weer direct 2 keer.

 13. Max

  Weer het gebruikelijke en onnozele gescheld op Angela

 14. Tvkijker

  Sneu dat hij maar steeds maar weer terugkomt bij zijn obsessie voor Angela. Kijk eens wat verder. Verdrietig eigenlijk voor hem.

 15. T

  Kneusje, die Marcel.

 16. StefanV

  Ik vind Marcel van Roosmalen één van de beste, grappigste columnisten van Nederland. En ik vind Angela de Jong een prima tv-recensent. Ik ga geen partij kiezen in deze kwestie.

  Wat wél opvalt, is dat iedereen steeds maar over Angela de Jong blijft praten. Alsof mensen verplicht haar columns moeten lezen of moeten kijken naar tv-programma’s waarin ze te gast is. Doe Maar zong het begin jaren 80 al: Er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree.

 17. Larkie de Parkie

  Nu begin ik Marcel van Roosmalen zat te worden.

 18. Nicole

  NPO kijker 5
  Thu 16 Jan 2020 om 15:26

  Jouw woorden passen bij iemand die jaloers is!

 19. ome H

  Ben best wel fan van allebei maar ze zijn nu teveel in het nieuws, allebei graag een tikkie terug

 20. Robert

  Waarom horen we niets van Angela over de slechte kijkcijfers van Eva

 21. julske

  Angela krijgt alles terug op haar brood, en dit is het begin. lekker voelen wat je anderen hebt aangedaan.God laat het pad voor niemand vrij. (Karma ) 24/7 geilen van kijkcijfers, en televisie kijken ,wat voor moeder ben je. Dikke olifant, ga lekker fitnessen, dan doe je iets nuttigs.

 22. Barbara

  @julske: Echt super super stoer van jou. Maar mag ik je toch iets vragen: waarom?

 23. sukkel

  Je hoort niks van Janknek Eva die zat te schaterlachen toen Koch zei Baudet moet dood……

 24. 1-2-tjuh

  T’is wachten op een mea culpa van Engnek nog deze week. Dat zou, hoe hypocriet ook, een wanhopige poging zijn om publiek terug te winnen. Helaas, voor haar, zal blijken dat dan ook de linkse Baudet haters afhaken. That will be the beginning of the end voor Eva bij RTL4.

 25. Beatrice Kiddo

  Van Roosmalen houdt van zijn macht. Zijn vriendin ook
  In een boze column maakte Hoeke gehakt van een pannenkoekenboerderij, die haar vriend had laten betalen voor twee glazen jus d’orange, terwijl hij zijn glas alleen maar had bijgevuld nadat het was omgevallen. Met haar column wist Hoeke de pannenkoekenboerderij-uitbaters, door de bank genomen toch de meer vreedzame inwoners van ons land, dusdanig op de kast te krijgen, dat ze een rectificatie eisten. In een tijd waarin de spanningen tussen vele bevolkingsgroepen op knappen staan, en radicalisering met bijbehorende geweldsuitbarstingen op de loer liggen, koos de redactie eieren voor haar geld, en bekeek, ik verzin dit niet, de camerabeelden. Daar bleek dat Van Roosmalen, die als NRC-columnist blijkbaar maar een schamele aalmoes van zijn Vlaamse despoot mag ontvangen, voor het afrekenen nog snel de helft van het sap had weggetikt, om vervolgens nog eens bij te vullen, en stampij te schoppen over de € 2,40 die Boerderij Meerzicht voor een glaasje versgeperst sap rekent, er van uit gaande dat Van Roosmalen kleine dorst had, want een groot glas sap kost € 3,75. Dat Van Roosmalen een pannenkoekenboerderij probeert op te lichten voor nog geen twee euro is al behoorlijk zielig, maar dat zijn vriendin er vervolgens in een landelijke krant over meent te moeten liegen (of dat hij zijn vriendin erover heeft voorgelogen, waardoor die zichzelf voor lul zet) is te treurig voor woorden. Het Parool rectificeerde, en een week later stuitte een andere medewerker van de krant per ongeluk op het onvermoede pareltje van een pannenkoekenboerderij dat we inmiddels wel kennen als Boerderij Meerzicht, waar de pannenkoeken lekker zijn, de medewerkers vriendelijk en de jus d’orange goedkoop.

 26. Irma

  Ik snap ook echt waarom.kensen waarde hechten aan de mening van die Angela de Jong. En ongelofelijk dat ze nog wordt betaald ook voor die eigen mening van haar. Alles.is persoonlijk wat de een leuk vindt vindt de ander niks. Wat een geluk. Aslof zij de wijsheid heeft. Nee dus want bingo en man bijt hond was ook niks. Nou mooi wel dus . Wat een zeurpiet

 27. Gordonmoe

  Ik wordt hier zo moe van.

 28. Wendie

  Ze heeft een raar hoofd!

 29. Peter B. Etweter

  Misschien kan Marcel bij de addams family een bijrolletje krijgen. Is ie op zn plaats.

 30. Marko

  Marcel van Roosmalen is ’n groot sagrijn

 31. jos

  We zijn allemaal stiekem verliefd op Angela de jong. Ze is als nurse Ratched; je komt er niet vanaf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.