Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kakelende kip’

Tv-persoonlijkheid en columnist Marcel van Roosmalen sluit zich aan bij de kritiek van veel BN’ers op tv-recensente Angela de Jong van het AD. Hij vindt dat ze te veel op televisie is. Dat zegt hij in de VARAgids. Van Roosmalen vindt AD-Angela een stoorfactor. “Waaraan ik me stoor op tv? Héél veel. De lol van Wie is de Mol? begrijp ik niet. Idem voor een groot aantal mensen dat veel te vaak in programma’s zit. Zoals tv-recensent Angela de Jong, wat een kakelende kip“, zegt hij.

Toch werd die ‘kakelende kip’ wel eerste in De Slimste Mens, terwijl zijn deelname veelbesproken was vanwege zijn sombere gezichtsuitdrukking. “Het is een houding hè. In het echt ben ik niet de hele dag chagrijnig. Al ben ik ook geen vrolijk mens. Op tv vergroot ik dat wat uit.

De Slimste Mens manipuleerde de beelden om hem extra somber neer te zetten, zegt Van Roosmalen. “Het was ook zo dat er iemand van het programma naar me toe kwam en zei: ‘Heel goed, we gaan je zo knippen.’

Hij besluit: “Ik dacht heel naïef dat ze het over mijn haar hadden, maar ze bedoelde ‘als karakter’. Ik heb ook heus wel gelachen namelijk.”

Het VARAgids-interview met Marcel van Roosmalen kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen