Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kakelende kip’

Geplaatst op ma 11 feb 2019 om 11:45

Tv-persoonlijkheid en columnist Marcel van Roosmalen sluit zich aan bij de kritiek van veel BN’ers op tv-recensente Angela de Jong van het AD. Hij vindt dat ze te veel op televisie is. Dat zegt hij in de VARAgids. Van Roosmalen vindt AD-Angela een stoorfactor. “Waaraan ik me stoor op tv? Héél veel. De lol van Wie is de Mol? begrijp ik niet. Idem voor een groot aantal mensen dat veel te vaak in programma’s zit. Zoals tv-recensent Angela de Jong, wat een kakelende kip“, zegt hij.

Toch werd die ‘kakelende kip’ wel eerste in De Slimste Mens, terwijl zijn deelname veelbesproken was vanwege zijn sombere gezichtsuitdrukking. “Het is een houding hè. In het echt ben ik niet de hele dag chagrijnig. Al ben ik ook geen vrolijk mens. Op tv vergroot ik dat wat uit.

De Slimste Mens manipuleerde de beelden om hem extra somber neer te zetten, zegt Van Roosmalen. “Het was ook zo dat er iemand van het programma naar me toe kwam en zei: ‘Heel goed, we gaan je zo knippen.’

Hij besluit: “Ik dacht heel naïef dat ze het over mijn haar hadden, maar ze bedoelde ‘als karakter’. Ik heb ook heus wel gelachen namelijk.”

Het VARAgids-interview met Marcel van Roosmalen kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
33 Reacties op “Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kakelende kip’”


 1. Reageerder

  Weer eentje met frustraties.

 2. Gaathemnietworden

  Van Roosmalen heeft gelijk wat betreft frequentie,maar kakelende kip vind ik dan weer niet.

 3. jomari

  Lieve hemel weer iemand die denkt dat de kijker dat niet door heeft.
  Net als veel grapjes in praatprogramma’s,is meestal voor de uitzending voorbereidt.

  Van Roosmalen gaat dit ook nog eens uitleggen……….zucht.

 4. sjaak

  Het irritante stemgeluid van de Jong vertoont inderdaad veel overeenkomsten met een kipgekakel. Praten als een kip zonder kop is ook van toepassing op Angela, en er al de kippen bij zijn als ze weer eens aan kan schuiven aan een `tokshowtafel` al helemaal. Er zou eens een goeie haan overheen moeten!

 5. King Alert.

  Van Roosmalen tv persoonlijkheid? Zelfs mijn hond Bardo heeft meer persoonlijkheid.

 6. robb

  De Slimste Mens manipuleerde de beelden om hem extra somber neer te zetten ,wat een onzin zat er eerst iemand anders net als die Maroeska ze weten zelf niet hoe ze overkomen .

 7. Trudy

  De altijd depressieve Roosmalen geeft commentaar autist van het eerste uur moet lekker luiers gaan verschonen de engerd kan niet lachen…..

 8. RaymondVL

  Nou zie ik liever Angela de Jong vaker op tv dan het pratende kadaver Marcel van Roosmalen. Man man man…. wat een afgetrapte kop heeft die vent zeg.

 9. Saskia

  Er komen meer zinnige geluiden uit een kakelende kip dan uit Angela de Jong.

 10. Ray

  Als je al begint met zeggen dat je de lol van Wie Is De Mol? niet ziet, ben je natuurlijk sowieso verder niet serieus te nemen.

 11. StefanV

  Van Roosmalen is onbewust één van de grappigste mensen die ons medialandschap rijk is. Zijn wekelijkse radiocolumns op Radio 1 zijn bijzonder goed.

 12. Japio

  Van zo’n man wordt je toch somber? Ik kijk graag naar de Mol en lees graag de columns van Angela.

 13. kidminnesota

  En dan dat enthousiasme voor De Luizenmoeder, snap ik er niks van. Gisteren weer gekeken, vond het weer helemaal niks En Van Roosmalen heeft naturrlijk groot gelijk dat ze veel te veel op de buis komt, ook hier: overdaad schaadt.

 14. Flipz

  Als Angela de Jong een kakelende kip is, is Marcel van Roosmalen een verschrompelde haan met beschimmelde genitaliën en een naarstige behoefte aan Prozac.

 15. Moos

  Marcel van Roosmalen kan het niet hebben dat Angela populair is. Marcel van Roosmalenis vind ik het klassieke voorbeeld van een oude verlepte nono in een crisis. Negeren deze afgetakelde opa Angela en gewoon doorgaan, laat die sleetse oude mannen, oude sleetse nichten en oude sleetse vrouwen maar kletsen. Hoe meer ze over je kletsen hoe beter.

 16. Joke

  Kijk naar Van Roosmalen en dan weet je genoeg. Allemaal kift. Zijn het niet die zeurderige nichten die het niet kunnen hebben dat Angela kritisch is dan zijn het wel die oude nietszeggende vrouwen zoals ene Wendy skelet van Dijk en nietszeggende Angela Groothuizen. Angela de Jong slaat spijkers met koppen.

 17. Mink Vaillant

  Van Roosmaalen heeft in alles gelijk. Van zijn onbegrip over Wie is de mol tot en met de kakelende kip. En hijzelf siert de beeldbuis door als één van de weinigen zichzelf te zijn.

 18. Joke

  Angela heeft in alles gelijk. Van Roosmalen is een hele enge griezel.

 19. COSA NOSTRA

  Wie is deze man in vredesnaam!!!!

 20. HJ

  TV-persoonlijkheid Marcel van Roosmalen. Nog nooit van gehoord en zeker nog nooit gezien.

 21. Lies

  En wat zijn ze bang he. Voor die zogenaamd ‘kakelende kip’ .Bij deze wil ik een meldpunt openen. Voor mensen die er onder gebukt gaan. U mag zich bij mij aanmelden?
  Hashtag: #angeladejongrocks. #ikkanniettegenkritiek. #humor. Enz…

 22. Johnny👀

  Meer niet als wel grappig, zijn truc is leuk voor even maar weet het nu wel.

 23. chantal80

  Ze is inderdaad een kakkelende kip die te vaak op tv is ook vaak als niet recensent. Weg ermee

 24. Lies

  @Chantal80: genoteerd. Ik hou het bij.

 25. Da bitch

  Zure man. Het is goed dat er een Angela de Jong is die de tv makers van deze wereld gewoon zegt waar het op staat. De mensen die daar niet tegen kunnen hebben blijkbaar een te groot ego.

 26. Jaap Aap

  Wie is deze halve gare meneer? Zelfs Grumpy Cat kijkt vrolijker dan deze treurwilg…

 27. Judeska

  Ik ben dol op kip.

 28. Professor Luier

  Ik vind die dikke Angela ook verschrikkelijk, laat haar thuis blijven en gewoon dooreten. Maar eigenlijk het meeste van de Nederlandse tv is zo vreselijk slecht en met name dom. Maar ja, geef het klootjesvolk brood en spelen. Triest dat bepaalde mensen er zo veel geld van bijeen harken. Zeker van de publieke omroep, zoals die schraper Matthijs van Nieuwkerk met dat gezicht dat niemand kan vertrouwen. Jezus wat een valsheid.

 29. Annoniemus

  Deze griezel acteert altijd en eeuwig de sombere man , en uit zich over alles negatief ! #ditismarcelvanroosmalen

 30. DE GENERAAL

  Nederland is blij met Angela de Jong.
  Sterk, onafhankelijk en duidelijk. Dat is wat ze is,
  vanzelfsprekend dat er soms harde woorden vallen.
  Niemand is perfekt. Het houdt ze scherp, die presentatoren.
  Sommigen denken namelijk dat ze overal mee wegkomen.
  Dank je wel Angela, je bent goed bezig.

 31. Paolo

  Het interview met van Roosmalen gelezen. Het is, net als de man zelf compleet anders dan anders. Heerlijk buiten de (standaard) lijntjes. Geinterviewd nota bene door de allerbeste vriendin van zijn vrouw die op zijn verzoek een zak paprika chips moet meesmokkelen omdat hij die van zijn vrouw niet mag eten in zijn naar drang naar slechte eetgewoontes. Subliem, (droog hier en daar) interview.
  Roosmalen werkt bij dezelfde krant dan De Jong trouwens. Correct me if i’m wrong!

 32. DENK-na

  Marcel van Roosmalen: je snapt wel heel veel niet. Zeker voor een columnist.

 33. Jaap Aap

  @Paolo: de correctie is “Roosmalen werkt bij dezelfde krant ALS De Jong trouwens. Met alle liefde gecorrigeerd.

  Groetjes van Jaap!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.