Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kan niets’

Geplaatst op do 07 mrt 2019 om 9:30

Marcel van Roosmalen vindt dat Angela de Jong echt veel te veel aandacht krijgt. Haar columns zijn namelijk van zeer middelmatige kwaliteit. Dat heeft hij gezegd in zijn radiocolumn ‘Angela de Jong kan niets’ op NPO Radio 1. Van Roosmalen zag De Jong dinsdag weer op televisie. “Ze mocht bij Jinek haar mening geven over Twan Huys, want Angela de Jong schrijft voor het Algemeen Dagblad iedere dag een stukje over televisie, omdat ze graag televisie kijkt“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Ik geloof dat dat het criterium is om televisierecensent te worden, maar Angela de Jong onderscheidt zich van de rest doordat ze haar stukjes schrijft met de steel van een pollepel. Het is niet zo dat de woordjes die ze gebruikt blij worden van de zinnetjes waarin ze nu weer zijn terechtgekomen.”

Het zijn flutstukjes, vindt Van Roosmalen. “Angela de Jong begint ieder stukje met ‘ik’ en daarna volgt de titel van het tv-programma. ‘Ik vind dat Humberto Tan moet stoppen’, ‘ik vind Twan Huys niets’, ‘ik moet lachen om De Luizenmoeder’, ‘ik vind Heel Holland Bakt goed’. Nooit een verrassende invalshoek of vergezicht. Altijd rechttoe rechtaan. Ze vindt het leuk of stom.”

Er zijn mensen die dat verfrissend vinden, zegt hij. “Omdat ze dan zelf niet hoeven na te denken, maar voor mij staat Angela de Jong voor middelmaat. Angela de Jong is RKC Waalwijk, FC Den Bosch of als ze een goede dag heeft misschien FC Emmen. Angela de Jong is drop van het huismerk, Angela de Jong is zegeltjes sparen bij de Vomar, Angela de Jong is een concert van Jannes in Geldrop, Angela de Jong is een kleuterjuf die Picasso komt vertellen hoe hij een penceel moet vasthouden.”

De ergernis zit hem niet eens in dat ze iets vindt, maar dat er slimme mensen zijn die doen alsof ze opzienbarende dingen zegt en dat ze in praatprogramma’s alle open deuren mag intrappen namens de gewone mens. Als ongekozen stem van het volk. Angela de Jong is de gewone vrouw die in gewonemensentaal in de krant voor gewone mensen kritisch mag doen over mensen die over het algemeen meer kunnen dan zij.”

Ik vind haar al haar recensies oppervlakkig. Het is voor iedereen beter als ze weer in de beslotenheid van haar gewone gezin televisie gaat kijken en ons daar niet mee lastig valt.”

Foto: KRO-NCRV
57 Reacties op “Marcel van Roosmalen: ‘Angela de Jong kan niets’”


 1. Deadly Viper

  Ze krijgt ook teveel aandacht. Gaat geen dag voorbij dat we niks over haar horen.

 2. Benny K.

  Ja, precies dit! Prachtig verwoordt!

 3. Reageerder

  Het is net of niemand meer kritiek kan hebben, Angela zegt wat de meesten denken, ze heeft vaak gelijk.

 4. Joke

  Ik vind Angela zo voorspelbaar gebeurd iets… publieke opinie vormt zijn mening en een dag of 2 dagen later bevestigd Angela dit even in haar column… kind kan de was doen

 5. Jantien Visser

  Wat een ongelofelijke zelfingenomen man vind ik die van Roosmalen.
  En wat ook een zielenpoot dat hij Angela de Jong zo meent te moeten neersabelen.
  Een tv-recensent kan volgens mij het beste de zinnen beginnen met ‘ik’
  want ze vertolkt toch ook haar eigen mening? En dat haar stukjes zo aanslaan komt vast doordat velen er net zo over denken.

 6. L.

  Pff het wordt deze zure NRC man waarschijnlijk te heet onder zn voeten omdat de columns van Angela meer aanslaan dan zijn nietszeggende stukjes en verveelde columnpjes op de radio. Angela schrijft voor een krant die de gewone man aanspreekt en dat doet ze meer dan prima.

 7. Zalmneusje

  ‘Ik vind’ is beter dan “Het is’?

 8. q8

  ben t nu ff NIET met marcel eens,

  maarja, t is een mening, en dat mag,

  ik zeg….angela, ga lekker door,

 9. Geert

  Geweldig – spijker op z’n kop Marcel!

 10. NPO kijker

  Angela de Jong kan niet tippen aan Marcel van Roosmalen

  Dat bewijst hij wederom met deze radiocolumn

 11. Edwin

  L., hij is veel succesvoller dan dikke, autistische Angela.

 12. Connie V.

  Team Marcel

 13. Bep

  Angela is veel op tv maar die programma’s kijk ik niet.De programma’s die ik wel kijk en waar Angela haar mening over geeft daar ben ik het meestal helemaal mee eens, dus daarom ben ik een enorme Angela-fan. Daarbij haar humor( bij de laatste Rtl late night 800.000 ramptoeristen).Ik lees graag haar columns.

 14. Joep

  Ik begrijp niet dat er nog zoveel mensen zijn die die stukjes kunnen lezen.
  Als ik ze aanklik dan komt er een scherm in beeld dat je eerst abonnee moet worden hetgeen natuurlijk onmogelijk is daar ik wel een tiental kranten ( via hun facebook pagina ) lees.

 15. Peanut

  Vind hem wel grappig. Maar eigenlijk doet hij nu hetzelfde als Angela. Die ik overigens vaak zeer scherp vindt.

 16. Sven L.

  HAHA geniaal van deze man.

 17. Kate

  Zelfbenoemd elitair Nederland voelt zich bedreigd en gaat het op de vrouw spelen. Pas maar op Angela, de kogel komt meestal van links.

 18. Deadly Viper

  Ik heb speciaal een abonnement genomen om Angela’s columns te lezen.

 19. JanH

  Angela de Jong weet nauwkeurig te verwoorden wat veel kijkers van programma’s vinden. Dat is zeker een verdienste. Van Roosmalen vindt zichzelf een intellectueel en voetballiefhebber en daarom acht hij zich bevoegd om hoge en lage cultuur langs zijn goddelijke meetlatje te leggen. Hij ziet die verdienste van De Jong niet zo. Dat mag, maar het staat wat potsierlijk als hij zijn mening geeft in zinnen die hijzelf ongetwijfeld retegoed geschreven vindt, maar die welbeschouwd van ijdeltuiterij en kinnesinne aan elkaar hangen. Als ik zo’n volzin van hem was, dan zou ik huilend de Nederlandse taal verlaten.

 20. StefanV

  Angela de Jong schrijft elke dag een stukje tekst over televisie. En Marcel van Roosmalen maakt daar dan weer een radiocolumn over.

  Ik vind Van Roosmalen erg grappig en scherp, maar hij zou z’n pijlen op anderen dan Angela de Jong moeten richten.

 21. K

  Van mij mag Angela een eigen programma krijgen…om regelmatig de knuppel in het hoenderhok te jagen…zij heeft een eigen mening en dat mag toch ….snap dat er vele niet blij zijn met haar….van mij mag zij prime time naar SBS6

 22. Kate

  Het is verhelderend om zijn wiki en die van zijn vrouw te lezen. Dan weet je welke invalshoek hij hanteert (psssss niet doorvertellen: LINKS LINKS LINKS HENK SPAAN LINKS)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_van_Roosmalen

 23. ome H

  Vind ze allebei prima

 24. Martin Roz

  Zegt de man die net een non-biografie heeft geschreven. Hoogtepunten: s chijten, boeren, overgeven en friet. Hij bracht het boekje alleen op de markt om de hypotheek te kunnen betalen. Voor de inhoud zal hij het niet gedaan hebben.

 25. Edwin

  K, je hebt het dus echt niet door.

 26. Chiel

  Best gelezen/bekeken in het Ad/ de AD website. En een column met ‘ik’ er in lijkt me vrij logisch.

 27. Viv

  Waarom wordt mijn reactie niet geplaatst, luie slampampers?!

 28. Edwin

  Helemaal mee eens!

 29. Willy

  Angela de jong is de perfecte nederlander. Iets te dik, verwarmd huis, auto, tv, volop vreten en maar zeiken over niks… Tijd dat er eens iets gaat ontploffen.

 30. Sedar en Bas

  Nou… zo…..!

 31. Gert-Jan

  Van Roosmalen is top.
  Eindelijk iemand uit ” het BN circuit” die genuanceerd en keihard over die overschatte opstelschrijfster van het AD , de Jong, durft uite te halen.

  Ik denk er n.l. precies hetzelfde over.

 32. JohanV

  Marcel van Roosmalen kan ook niets, en nu?

 33. Viv

  Haha, wat laf, MС. Mijn reactie over de fоut in het artikel niet рlaatsen, maar wel de fоut verbeteren. Sneu volk.

 34. Bart M.

  Angela kan best een eigen show presenteren; mag ze de keurmeester uithangen over haar eigen vlees, over hoe geweldig ze wel niet is en zo.

 35. robb

  Er word gezegd ze schrijft wat de meeste mensen denken dat is nu net wat er fout aan is ,een journalist moet onze gedachten gang prikkelen en niet meepraten dat weten we al , als we zouden doen wat de meeste mensen denken zou het snel bergafwaarts gaan met dit land.

 36. NPO kijker

  robb, je lange zinnen zijn onleesbaar.

 37. Jur

  Van Rosmalen is altijd zeer humoristisch maar je moet hem niet al te serieus nemen.

 38. Gaathemnietworden

  Marcel van Roosmalen is al honderd jaar bezig en heeft nu door de ” ordinaire” mannen van Voetbal Inside eindelijk een podium gekregen,door daar wat vaker in beeld te komen was ook het ” zure” radio 1 wel geïnteresseerd in een column.
  Zegt met 1500 worden dat iets kut is.
  Angela de Jong redt dat dus met één woord.
  Het is Connie Palmen met Saskia Noort vergelijken.
  Angela de Jong schuift wel veel te vaak aan bij Jinek of andere publieke omroep.
  Jinek is echt de allerslechtste interviewster als het om vrouwelijke politici links van het midden gaat,laat ze altijd maar raaskallen waar ze bij VVD’ ers of CDA meteen ingrijpt als ze onzin uitkramen,daar mag Angela ook wel eens een column aan spenderen.

 39. beest

  Het is simpel. Net als MC worden de stukjes van AdJ feitelijk grotendeels gelezen door de incrowd in media land. Het gros van NL interesseert het geen reet wat AdJ vindt. Echter krijgt ze een platform van diezelfde media wereld omdat het in ons wereldje altijd lekker is om kritiek te ervaren op anderen.

  In het kader van die “algemenisering” (bestaat dit word eigenlijk wel?) moest ik off topic ook lachen om de aankondiging van het songfestival liedje wat blijkbaar vandaag staat te gebeuren. Hoofdzakelijk gay verslaggevers schrijven : “het moment waar WE in Nederland al weken op wachten”. Ik kan je vertellen, ook Ier interesseert het Mien uit Assen werkelijk geen enkele zier.

 40. Sanne

  Veralgemenisering. Voor de rest goede rant.

 41. anoniem

  marcel 100% gelijk

  de hele dag op straat

  als ze thuis komt

  doet ze ook niet in de huish

  der gezin mag niets zeggen

  angela is behinderd. der ouders hebben geen eigen bedrijf voor der gebouwd zoals Linda….

 42. Lies

  Blij met de middelmaat. Zo herkenbaar en voel me eindelijk weer begrepen. Angela ga zo door.

 43. Gaathemnietworden

  @beest

  Angela de Jong heeft meeste clicks op website AD ,dit zijn geen mensen uit medialand maar mensen die iets anders doen.

  Angela verwoord in Jip en Janneke taal wat een heleboel kijkers wel zien maar waar ze in Hilversum niet echt op zitten te wachten.
  Commentaar ,dus een aanval op hun broodwinning.
  RTL Late Night was gewoon K.U.T ,zowel onder Humberto als Twan,Wendy scoort alleen maar met The Voice en Gordon kan eigenlijk helemaal niks behalve slachtoffer spelen.
  Ze heeft steeds aantoonbaar gelijk gehad.
  Snap alleen niet haar fascinatie voor BZV,want al heb je het nu over slechte tv is het wel 10 licht autistische boeren en een presentatrice met een stem waar je koppijn van krijgt als je langer dan 3 minuten luistert.
  Nogmaals, moet niet steeds op tv verschijnen maakt haar positie als onafhankelijk recensent op een bepaald moment ongeloofwaardig.
  Hans Beerenkamp zag je hooguit drie keer per jaar op tv.

 44. B,Kalsbeek

  Angela weet heel goed waar ze mee bezig is en juist daardoor valt ze op en wordt ze veel gevraagd, dat kan Marcel van Roosmalen die onder zijn matras slaapt in plaats van er op niet hebben. Die vent ziet er zo belabberd slecht uit, die vraag je natuurlijk niet voor een tv programma, mijn smart TV gaat gelijk in de slaapmodus als die lelijke kop verschijnt.

 45. Ad

  Van Roosmalen is zo’n figuur die zegt dat iets wit is als jij tegen hem hebt gezegd dat iets zwart is. Als je hem dan gelijk heeft en zegt oké het is wit, dan zegt ie, nee het is zwart.

 46. Trudy

  Ik ervaar Angela’s geraaskal als ordinair publiekelijk boeren.

 47. Jolanda Braaksel (columniste)

  Angela is net als ik een stijlvolle, intellectuele vrouw.

 48. happie

  moet deze zuurstok van ‘de slimste mens’ vooral zeggen. Zeker omdat dat pas verschenen boekje van hem niet zo goed verkoopt dat hij nageaapt heeft van die andere succesvolle schrijver over bekende voetballers. En zijn vrouw Eva Hoeke mag maar 1 keer per week jn de volkskrant een column schrijven en die gaat dan vaak over…ja juist…..de beslotenheid van haar gezin.

 49. pol

  Heeft Angela hem een keer een glas jus d’orange laten betalen dat ie zo boos is?

 50. Cees

  Soms geniet ik wel van Angela maar vaak vind ik haar te gemakkelijk. Het commentaar van van Rosmalen ervaar ik als smullen. Een recensentsist moet ook niet teveel met haar of zijn kop op tv, dat eigenwijze koppie kennen we nu wel.

 51. Tss

  Hahaha Het is niet zo dat de woordjes die ze gebruikt blij worden van de zinnetjes waarin ze nu weer zijn terechtgekomen.”
  Geweldig!
  Maar vind wel dat iedereen een eigen mening moet hebben over een programma.
  Recensisten geven toch echt wel hun mening.
  En Angela de Jong doet niet anders.

 52. John

  Succes leidt altijd weer tot jaloezie hé

 53. Henk Mulder uit Hilversum

  Van Roosmalen is meesterlijk. Als hij op Radio 1 te horen is blijf ik in de auto luisteren tot de column erop zit, zelfs als ik daardoor te laat bij mijn afspraak met een NPO-bobo kom.

 54. kidminnesota

  Marcel heeft volkomen gelijk en verwoordt dat weer meesterlijk, net zoals al zijn Vitesse gerelateerde boeken meesterlijk zijn. Nu moeten we weer de rest van de godganse jaar horen dat die Maaike Timmerman zo’n talent is, mag ik daar misschien mijn bedenkingen over hebben?

 55. jomari

  @ Ad 11.44

  Leuke opmerking.

 56. Bears’den

  K vind Marcel echt een droogkloot en vermakelijk, maar in deze heeft hij niet gelijk..
  Angela heeft voor 90% van de gevallen gewoon gelijk!
  En dat vinden meer mensen dus nee, sorry Marcel, Angela is gewoon TOP!

 57. Jaap

  Mis alleen nog een mic drop aan het einde

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.