RTL 4 ontslaat matige GTST-acteurs in hoop tij te keren

Geplaatst op za 09 nov 2019 om 9:00

Het rommelt flink achter de schermen van Goede Tijden Slechte Tijden nu RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst flinke veranderingen heeft afgedwongen bij producent EndemolShine. Dat meldde Luuk Ikink vrijdagavond in RTL Boulevard. Van der Vorst vindt dat de soap een ‘te luxe’ uitstraling heeft en dat de cast ineens wel uit héél veel jonkies bestaat. “De cast is vrij jong, waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent“, zei de televisiebaas eerder.

Bovendien zouden de jonge castleden er vooral vanwege hun looks in zitten, terwijl hun acteerprestaties te wensen over laten. Daar komt nu verandering in, zo heeft de redactie van Ikink vernomen.

Er gebeurt een hoop backstage bij GTST, aldus Ikink. “Britt Scholten en Floris Bosma vertrekken uit GTST, melden meerdere bronnen. Het lijkt het begin te zijn van een grote ommekeer die op komst is rondom de soapserie.

Het ontslaan van matige acteurs moet het kijkcijfertij doen keren.  “De kijkcijfers schoten sinds lange tijd als een raket omlaag en dat zou komen door de veel te jonge en niet zo goed acterende cast.”

GTST was ooit hét kijkcijferkanon van RTL 4, maar is nu al geruime tijd een zorgenkindje. Op sommige avonden wordt de zender om acht uur zelfs ingehaald door Lingo op SBS 6. Het is nog altijd niet uitgesloten dat het na dit seizoen over en uit is voor GTST.

Lees ook:
Ook Peter van der Vorst vindt kijkcijfers GTST te laag (22 mei)
BLVD-sterren eens met GTST-visie Peter van der Vorst (23 mei)
GTST blijft op RTL 4, wel wordt er fors ingegrepen (29 augustus)
GTST geen heilig huisje meer voor Peter van der Vorst (6 oktober)
Wijzigingen GTST pas begin 2020 zichtbaar (17 oktober)

Foto: RTL
96 Reacties op “RTL 4 ontslaat matige GTST-acteurs in hoop tij te keren”


 1. rooie Rinus

  wist niet dat er uberhaupt getalenteerd spul bij zat?

 2. Sum Ting Wong

  Nu nog de schrijvers van al die politiek correcte bullshit ontslaan en de diversiteits- en inclusiviteitdrammers eruit gooien en het programma maakt misschien weer een kans bij de kijker. Niet bij mij overigens.

 3. JenZt

  De acteurs worden gecast bij modelaudities.
  De schrijvers worden gecast bij GroenLinks partijcongressen.

 4. Angela de Jong- ook op loonlijst RTL

  Dat is de zoveelste bij RTL die de WW in gaat omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Ik ben de tel kwijt.

  Talpa gaat toch echt veel netter met haar personeel om .

  Lees je het goed Angela.

 5. radioman

  Het is net zoals een radiozender, zetten ze je eenmaal uit,dan is het heel moeilijk om de luisteraar weer terug te winnen, kijk maar naar 3FM of naar SKY , de eens zo`n populaire nonstop zender totaal wegezakt

 6. Curryworst

  Je moet het dan wel heel erg bont maken om ontslagen te worden bij GTST vanwege slechte acteerprestaties.

  Overigens, je speelt in een soap óf je bent acteur.

 7. JenZt

  Het marktaandeel van sky is gegroeid tov een jaar geleden, dus waar heb je het over radioman?
  https://nationaalluisteronderzoek.nl/update-luistercijfers/#page-content

 8. Sjaak

  JenZt Sat 09 Nov 2019 om 9:11
  Ben je net geslaagd voor de cursus liegen met statistiek?

 9. M00i

  Britt Scholten is niet het probleem van de jongeren in de cast

 10. Mink Vaillant

  Schoten als een raket omlaag is natuurlijk geen Nederlands.

 11. JenZt

  Kun je je nader verklaren Sjaak?

 12. Drama queen

  Gooi aub die irritante Jojo er uit.

 13. Leo

  Voor Floris en Britt komen nu Achmed en Fatima. Achmed is een éénbenige transseksueel uit Kaboel en Fatima is een Hindoestaanse moslima met een luierfetish.

 14. Jamie

  Raar dat ze Britt Scholten eruit gooien. Zij is een van de beste jonkies in de serie en heeft charisma.

 15. Jur

  Trekken aan een dood paard.

 16. Anoniem

  @Jamie klopt, dit verbaasd mij dus ook zeer. Zijn wel andere personages die ik veel liever zie vertrekken, zoals een Valentijn bijvoorbeeld.

 17. jan

  GTST, trash.

 18. Paut Pielusma

  In GTST wordt heel goed geacteerd hoe je niet moet acteren en das ook vakmanschap.

 19. Ruurt

  Als een raket omlaag schieten, jawel. En nu hopen ze natuurlijk dat de cijfers zullen stijgen als een baksteen.

 20. Esmee

  Britt Scholte van de jonkies eruitgooien is onnodig, haar karakter is
  niet het probleem, maar die Jojo, Valentijn en Lana

 21. orgel

  vanwege hun looks 🤣

  wat grappig want er zit geen 1 knap persoon in gtst

 22. gtstfites

  Het is Britt Scholte geen Scholten
  Ze hadden beter Lana, Puck, Jojo en Valentijn eruit kunnen schrijven.

 23. Kijkcijfers

  Gooien ze juist deze twee er uit, terwijl zij niet het probleem zijn. Wel is Rover uitgewerkt, net als Lana. Kimberley zou gewoon kunnen blijven als ze Marcus terug zouden brengen. Stanley terug.

  Mis oudstel en waarom niet die voetbal club laten zien.

 24. Peter

  De zoveelste teken dat RTL aan de verliezende hand is, dit zal de kijkcijfers niet gaan doen veranderen. Het is gewoon over voor RTL in Nederland vooral nu Talpa Network grote sprongen voorwaarts maakt in het Nederlandse medialandschap.

 25. Kijkcijfers

  En misschien kunnen ze Amir en Sjors op vakantie sturen.

 26. Remco

  De tegenvallende kijkcijfers is te danken aan het feit dat het ook op videoband te zien is. Men gaat t niet nog een keer op tv kijken als ze het al op videoband hebben gezien. Dit geldt niet alleen voor gtst maar ook vele andere programma’s.

 27. Ron

  Hopelijk is dit het begin van een grote leegloop daar want niet alleen deze 2 karakters eruit halen ben je er nog niet natuurlijk. Die Valentijn blijft begrijp ik, die is onder de vleugels genomen door Ludo. Daarbij is nu weer een nieuw karakter binnengekomen dat crimineeltje, de zoon van die verongelukte vader die Amir neergeslagen heeft. Daarmee ga je het tij ook niet keren.

 28. Peanut

  Het aantal kijkers op Videoland is te laag om het verlies op tv te compenseren. Er is te lang ingezet op het verjongen van de soap. Verkeerde richting voor tv, waar jongeren niet meer kijken. En er is oo een verkeerde manier een vertaling naar online formats gemaakt, waar ze wel zitten.

 29. Ron

  Ik vond toch wel het dieptepunt gisterenavond in een scene met Janine en Anton in het ziekenhuis waarbij Janine bijna 1 op 1 een deel uit een conference van Ronald Goedemondt oplepelde over het ‘beurtbalkje’ bij de supermarkt….Als je als schrijvers al zo laag moet zinken om dit over te nemen in scripts voor een soap, pff.

 30. Robin Martens Lover

  Ze heeft Britt Scholte , geen Scholten en waarom zij eruit en niet die jonge Valentijn, jojo en die Bobby

 31. Erik Fannn

  Inderdaad Britt doet het prima, Lana, Puck, Jojo en Valentijn zijn aanfluitingen net als die nieuwe broer van Rik die overal met zijn baby leurt.

  GTST is ook SERIEUS tijden gesponsord door het door de Postcode Loterij gesponsorde dramclubje Urgenda:

  https://www.mediacourant.nl/2018/11/gtst-ketende-lucas-vast-aan-boom-voor-sponsor/

 32. Moud

  @Ron, eerlijk gezegd moest ik er wel om lachen, dat zich Janine druk aan het maken is over een beurtbalkje bij de supermarkt. En dan dat gezicht van Anton, die had ook zo wat van tja………..!
  Mensen zijn vaak zich zelf niet, als ze zitten te wachten op (waarschijnlijk) vervelende diagnose/uitslag van onderzoeken.

  Ze willen GTST korter bij het publiek brengen, geloof mij, je wilt niet weten wat je allemaal hoort in een wachtkamer van het ziekenhuis, huisarts etc.

  Dat heeft niets te maken met laag zinken, maar de humor er van inzien.

 33. JoHo

  Britt is het probleem niet. De nieuwe Rover wel. Die heeft het niet, in ieder geval niet wat Buddy had. Jong talent is niet erg maar geef ze de tijd in hun rollen en verhalen te groeien ipv ze te laten ploeteren en centraal te stellen tot het einde van hun flexcontracten. Als opvulling van de gaten door de flexwet trekken ze betere acteurs aan voor een gastrol waardoor de lijn en kwaliteit helemaal wisselt, want hun verhaal loopt net zo vlot dood als dat ze er in eens waren.

 34. Aish

  Probleem is ook de ouderen karakters zoals Sjors.. sinds de nieuwe actrice.. is Sjors echt muurbloem geworden, zo saai, altijd achter Aamir.. ze zouden eende vorige actrice moeten terughalen..Aamir lijkt gewoon op Turkse Nederlander… hij acteert niet goed voor een vluchteling… hadden ze beter moeten casten.. zodat kijkers daar sympathie voor krijgen..Ludo en Janine ronde 100…heeft Laura een verhaallijn.. waar zijn de Alberts.. En ja, de jongeren zijn niet interessant, Rover, Lana, Jojo, Valetijn… Het hele plaatje van gtst klopt niet meer. Voorheen was Gtst een combinatie.. van leuke karakters !acteurs.. en spannende verhaallijnen. De belans is nu ver weg te zoeken. Teveel leuke acteurs vertrokken en wat er voor terug is gekomen, bevalt helaas niet.

 35. Hans

  Weg ermee, flauwekul 29 jaar lang, strontziek wordt je ervan en dan nog alles 2 keer herhalen ,mafkezen

 36. Sjolina

  Nou ik vind eerder degene die Valentijn speelt, slecht acteren. Rover vind ik wel goed. Jojo vind ik ook niet zo goed, die zou er wat mij betreft eerder uit mogen dan Britt.

 37. Vinn

  Rover en Kimberley zijn beter dan Lana, Jojo, Valetijn, Tiffy, Puck en Bobby. Dus de keuze van hun snap ik niet. Ze hebben ook betere connecties met de andere personages.

 38. Norvo

  Waarschijnlijk hanteert GTST het FiFo systeem bij de jonge acteurs. Rover en Kimberly zijn de langstlopende jonge personages in de serie en sneuvelen nu als eerste. Wel een bittere pil voor de acteurs die nog niet eens zo heel slecht waren (voor GTST begrippen). Maar vooral het personage van Rover heeft het afgelopen seizoen maar bitter weinig relevants gedaan, dus heel gek is het niet.

 39. extrazalf

  Check voor de gein de oude afleveringen van ONM bij NPO1 extra eens. 15 jaar oud en alsnog enorm niveauverschil in verhaallijn, karakters, acteurs, montage, etc.

 40. Ton

  Ontslaan van niet getalenteerde acteurs betekend einde GTST.

 41. Boy

  De gunfactor is er, ik gun ze het allerbeste bij GTST, ik als vaste en trouwe kijker

 42. Boy

  @Ton 13:04, Hoe dan?

 43. Mamamarion

  Haha wat dacht je van de karakters Lana Shanty en Valentijn over slechte acteurs gesproken 😂

 44. Boy

  Check hoe ze het bij The Bold & The Beautifull in de soap doen,
  ik vind die soap beter dan GTST.

 45. Ruud

  Beter Lana, Valentijn ,Jojo, Puck eruit halen, Robert komt terug nu Jeff nog en Charlie.

 46. Boy

  Er moet eigenlijk achter de schermen ook het nodige veranderen,
  andere regisseurs erbij laten komen om het team te versterken,
  met de lang lopende verhaallijnen en dergelijke.

 47. Britt Scholte Lover

  Peter vd Vorst heeft ook geen verstand he? waarom gooien ze die Jojo, Valentijn, Bobby en Lana er niet uit, maar wel de leuke ervaren actrice Britt scholte?
  Onbegrijpelijk en al die baby’s in de serie doet ook geen goed

 48. Suzy Wang

  kijk al 5000 jaar niet meer. Soms zappend voor bij is daar die la la la laura er nog steeds.
  En dat sterrekoppel Ludo en jeannine. mg toch.

 49. Sabine

  Tja, Nederlandse soapseries……niet mijn ding.
  Nooit geweest ook!
  Ze proberen op alle mogelijke manieren om het programma te redden maar dat is dweilen met de kraan open.
  Helemaal van de tv afhalen die onzin.

 50. Boy

  De soap: The Bold is ook al jaren gestopt,
  maar is nog steeds dagelijks te zien op televisie.
  In Amerika is het gestopt en hier loopt het nog een tijd door. :)

 51. Renate

  Na 25 jaar is de koek wel aardig op denk ik. Misschien toch eens tijd dat het stopt en er iets leuks voor terugkomt. Dat spelletje van Ruben Nicolai van de zomer vond ik erg leuk. #ikweeterallesvan

 52. oijoepio

  Het ligt niet aan het acteren, want dat is altijd niet al te best geweest. Mensen kijken niet naar een soap om de acteerprestaties. Het ligt aan de verhaallijnen en de personages.

 53. Boy

  Ze komen ook dit keer wel weer uit hun depressie in soap-land hoor…

 54. rtl fan

  GTST de beste soap aller tijden beter is er nooit geweest nee wij kijken dagelijks naar de soap , niet om de acteurs maar om de mooie plaatjes en decors

 55. rtl fan

  Als ik RTL was zou ik een soapserie maken van al de reageerders hier
  dat is pas lachen! ,

 56. Boy

  GTST kruipt omhoog, komt goed zoals altijd!

 57. Marjolein

  Ik ben vaste GTST kijker en ik hoop dat Shanti Jojo Puck en Kimberly er snel uitgaan, zij zijn zoooo slecht en niet leuk.

 58. Gtst

  Hopelijk gaat na 30 jaar GoedeTijden Slechte Tijden eens van de buis want er is geen touw meer
  aan vast te knopen er zit totaal geen lijn meer in..
  Kom eens met wat nieuws .Het is huilen met de pet op bij RTL4 wat een SOF programma’s .

 59. Manuela

  Pakken ze nu net de 2 die wel te pruimen zijn, luisteren kunnen ze blijkbaar niet bij gtst.

 60. Lariekoek

  @Leo
  Hindoestaanse moslima? Dat bestaat niet! Een hindoestaan gelooft in verschillende goden: Chrishna, Ram, Shanti, Vhisnu enz. Een moslim gelooft in Mohammed en Allah.

 61. Discuswerper

  @gtst ik geloof dat niemand je dwingt om te kijken toch? Ik hoop dat mensen als jij eindelijk eens van de wereld verdwijnen

 62. Boy

  Ik hoop van harte dat GTST er weer beter uit komt!

 63. A.M.

  Kunnen ze dat hele spul niet opdoeken?

 64. de gelovige

  Dan blijft er niets over.

 65. Kijkcijfers

  Het is ook janmer dat Joep Sertons, Babbette van veen en Ferry niet ergens anders in te zien zijn. Dat zou ze goed doen.

 66. dennis

  Nu gaat het allemaal over baby’s, ze lopen met poppen rond, stopt toch met deze serie. Als we dat niet hebben dan Jojo met haar suikerziekte, Nina die weer vreemd gaat. Spangas 2.0.

 67. Ron

  Misschien ook eens kijken in de poule van acteurs uit het oude ONM (Onderweg Naar Morgen). Jop de Vries (Victor Couwenberg ooit) was een aardige start, voor een paar maanden dan als Rob Bekkers maar die moest er ook weer zo snel mogelijk uit. Zo creëer geen vastigheid. Jasmine Sendar zou je kunnen terug halen als zus van oudere zus van Bing b.v., of misschien nieuwe vriendin. Pamela Teves (Bertina Wertheim) als directrice van het AZM ziekenhuis en ga zo maar door.

 68. Boy

  Mooie soap, nu nog even wachten op de veranderingen in december/januari

 69. Thuisfan

  Ik ben benieuwd. Maar ik twijfel of ze mij nog weten te trekken als kijker, want de Vlaamse soapserie Thuis is een stuk beter. Alle leeftijdsgroepen doen mee, de acteurs kunnen fatsoenlijk acteren en zien er niet zo té gestyleerd uit als bij GTST.

 70. Marina

  Gooien ze de verkeerde eruit. Die ze er nu
  uitgooien spelen juist heel goed. Puck en
  Lana moeten eruit, Lana is de slechtste
  actrice.
  Als jullie zo doorgaan dan is het zo einde
  verhaal voor GTST. Dan kijk ik dus ook
  niet meer!!!!😡

 71. Gerhard Jager

  Stop toch met die onzin serie, echt niet meer van deze tijd. Wie kijken hier nou naar ? Mensen met een verstandelijke beperking? Gooi het anders op Videoland ofzo, maar niet meer op RTL4 prime time a.u.b.

 72. Kick Inn de leuke Zoewarthepiet

  Prachtig.

 73. Ron

  En weer die eeuwige aanname van MC: “Het is nog altijd niet uitgesloten dat het na dit seizoen over en uit is voor GTST.”.
  Daar is totaal geen spraken van, dat is al meerdere keren bevestigd. En daarmee is de kous af, maar blijkbaar moet dat bij elk item wat over GTST gaat hier vermeld worden…triest.

 74. Boy

  Prachtig mooi.

 75. Boy

  Zo veel negatieve berichten de laatste tijd over GTST,
  terwijl ze zeggen er kijken heel veel mensen naar Lingo,
  maar GTST scoort de vaak betere avonden in de kijkcijfers dan Lingo.

  Het is nog helemaal niet zeker dat GTST stoppen gaat dat zijn geruchten,
  en roddels fake news.

 76. Ron

  @Marina: het karakter Puck past totaal niet bij het nieuwe GTST wat het wil uitstralen. Het is een hooghartig kakmeisje, niet dichtbij de doorsnee kijker zulke karakters moet je er niet bij hebben. Dat hebben ze al in Nina maar haar rol begint ook vervelend en sleets te worden net als die van Lucas. Misschien dus ook eens tijd om te stoppen met de ‘heilige huisjes’ in de soap, oude karakters waar verder toch nooit meer wat mee gebeurd. Eigenlijk moet GTST weer helemaal opnieuw worden opgebouwd en opnieuw uitgevonden worden.

 77. Boy

  Ron::: Mooie gezegd ik kan me er in vinden!

 78. Twickle

  GTST is reeds 30 jaar bezig met het wiel uitvinden en na 30 jaar moet de stekker echt een keer uit! Dat is wat men noemt “dweilen met de open kraan” zonde van onze belastingcenten!!
  ps. en wbt de acteurs, het zijn zeker geen acteurs, zij dreunen enke hun tekst op en er zit geen enkel acteertalent bij. Waarvan akte,

 79. Angela

  Ik vind sommige reacties echt totaal nergens op slaan hier…
  Hoezo moet GTST van TV weg? Waar slaat dat op?
  Als je het niks aan vind, dan zap je gewoon een zender verder en kijk je lekker wat anders!
  Ik hou ook niet van Voetbal… Ik zeg toch ook niet dat ze dat van de buis moeten halen? Ik kijk dan gewoon wat anders op TV…
  Vreemde manier van denken hebben mensen soms!

  p.s als ze mensen moeten ontslaan bij GTST dan kunne ze het beste gaan voor Bobby en Puck die personages gaan namelijk nergens over!

 80. Boy

  Maar GTST scoort vaak betere avonden in de kijkcijfers dan Lingo.
  Love GTST…

 81. merya

  Jojo met haar sjaaltjes eruit!! Puck eruit! Kimberlie eruit!!
  En shanty ook eruit al betwijfel ik dat omdat ze helaas de koning heeft gekregen.
  Ik merk helaas nog niks van de beloofde veranderingen:((

 82. Boy

  Klopt, de veranderingen die zijn pas over een maand of 2 zichtbaar in GTST
  :))

 83. Janne

  Wat erg jammer waarom wordt er zo negatief over deze aardige jonge mensen geschreven, ze moeten ook verder……matige spelers wat een onzin waarom doen jullie dat?
  Ontslag en verdere details hoeft u niet te zeggen. In het verleden werd dat ook niet benoemd.

 84. Ron

  @Twickle: volgens mij snap jij het niet helemaal…belastingcenten? Een show van een commercieel station…?

 85. Ron

  @Boy: nee hoor, vanaf deze maand gaan die veranderingen zichtbaar zijn…

 86. Goldieoldie

  GTST: gewoon een dagelijks gezellig half uurtje even bijkomen van de dagelijkse beslommeringen met het “verstand op nul” en “blik op oneindig”. Er wordt gesproken over de slechte kwaliteit. Waar moet ik de rest van de week dan wel naar kijken wat veel beter is?

 87. Bertje Veer

  Hier boven wordt beweerd dat The Bold al jaren zou zijn gestopt in Amerika, maar nog jaren wordt uitgezonden. Dat klopt niet. Nederland loopt wel achter qua afleveringen, maar The Bold bestaat nog steeds. Sommige trouwe fans volgen de serie ook via YouTube, waar je samenvattingen van recente afleveringen kunt bekijken.

 88. Erik de Zwart

  Heerlijk B&B en GTST.. Verstand op nul.
  Of je bij GTST zitten te ergeren aan de schrijvers die regelmatig de mislukte Stedelijke MultiCulti door de strot willen douwen.

 89. Tammy

  Please laat kim en rover blijven, doe liever puck, shanti, en de palma weg! Oja en die rare bobby….

 90. Boy

  Wij zien toch de herhalingen van The Bold alleen nog maar,
  in Amerika is de soap dacht ik al gestopt.

  Rtl8 zend The Bold nog uit!

 91. RTL

  Boy praat niet zoveel onzin. B&B loopt nog altijd met veel succes in Amerika.

 92. Boy

  RTL::: Ach hou op dit wist ik niet joh.
  Ik ben blij dan bij deze dat het nog loopt net zoals GTST!!!!

 93. Bertje Veer

  The Bold is in Amerika elke werkdag op CBS te zien.

 94. Pino

  Floris Bosma is bij mij vooral bekend van Grindr

 95. Leo

  Gtst mag niet stoppen doe ’t dan op rtl5 zodat ik ’t nog kan volgen please. Grote gtst fan.

 96. Boy

  Eeeensssss!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.