RTL 4 ontslaat matige GTST-acteurs in hoop tij te keren

Het rommelt flink achter de schermen van Goede Tijden Slechte Tijden nu RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst flinke veranderingen heeft afgedwongen bij producent EndemolShine. Dat meldde Luuk Ikink vrijdagavond in RTL Boulevard. Van der Vorst vindt dat de soap een ’te luxe’ uitstraling heeft en dat de cast ineens wel uit héél veel jonkies bestaat. “De cast is vrij jong, waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent“, zei de televisiebaas eerder.

Bovendien zouden de jonge castleden er vooral vanwege hun looks in zitten, terwijl hun acteerprestaties te wensen over laten. Daar komt nu verandering in, zo heeft de redactie van Ikink vernomen.

Er gebeurt een hoop backstage bij GTST, aldus Ikink. “Britt Scholten en Floris Bosma vertrekken uit GTST, melden meerdere bronnen. Het lijkt het begin te zijn van een grote ommekeer die op komst is rondom de soapserie.

Het ontslaan van matige acteurs moet het kijkcijfertij doen keren.  “De kijkcijfers schoten sinds lange tijd als een raket omlaag en dat zou komen door de veel te jonge en niet zo goed acterende cast.”

GTST was ooit hét kijkcijferkanon van RTL 4, maar is nu al geruime tijd een zorgenkindje. Op sommige avonden wordt de zender om acht uur zelfs ingehaald door Lingo op SBS 6. Het is nog altijd niet uitgesloten dat het na dit seizoen over en uit is voor GTST.

Lees ook:
Ook Peter van der Vorst vindt kijkcijfers GTST te laag (22 mei)
BLVD-sterren eens met GTST-visie Peter van der Vorst (23 mei)
GTST blijft op RTL 4, wel wordt er fors ingegrepen (29 augustus)
GTST geen heilig huisje meer voor Peter van der Vorst (6 oktober)
Wijzigingen GTST pas begin 2020 zichtbaar (17 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen