Wijzigingen GTST pas begin 2020 zichtbaar

Terwijl Goede Tijden Slechte Tijden naar adem happend in het kijkcijfermoeras ligt, nemen ze achter de schermen lekker de tijd om rustig aan de knoppen te draaien. De veranderingen die Peter van der Vorst in de zomer aankondigde – hij wil dat de soap dichter bij de gewone man en vrouw komt te staan – worden op televisie namelijk pas begin 2020 zichtbaar. En dat komt waarschijnlijk net te laat: soapkijkers komen te voet en vertrekken te paard. De scores van GTST stellen al maanden ernstig teleur.

Luuk Ikink stipte de horrorscores gisteren weer even aan in RTL Boulevard. “De kijkcijfers staan natuurlijk al een tijdje onder druk, hè. Heel veel jonge acteurs zitten erin, was een van de kritiekpunten, maar ook veel ongeloofwaardige verhaallijnen en maatschappelijke thema’s.”

Dat is wat Peter van der Vorst aankondigde aan te gaan pakken. “Daar wordt allemaal naar gekeken en vanaf begin 2020 moet het allemaal startklaar zijn. Dat hebben we vandaag even gevraagd bij ons.”

Eind volgend jaar zou GTST zijn dertigjarig jubileum vieren, maar steeds meer partijen denken dat de soap tegen die tijd niet meer op het achtuurslot van RTL 4 staat.

Lees ook: Mediabureau Magna denkt dat RTL 4 stopt met GTST (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen