BLVD-sterren eens met GTST-visie Peter van der Vorst

Geplaatst op Thu 23 May 2019 om 9:30

De sterren van RTL Boulevard vinden het plan van hun baas Peter van der Vorst om de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden een boost te geven erg goed. Dat lieten ze woensdag weten in hun uitzending op RTL 4. De kijkcijfers van GTST zijn in een paar jaar tijd enorm gedeeld, van zo’n 1,8 miljoen kijkers naar zo’n 700.000 kijkers nu. Van der Vorst denkt dat het tij te keren is door de soapserie realistischer te maken. “Het moet er allemaal niet te glamourous uitzien.”

Heel goed, vinden de Boulevard-sterren. “Heb ik er ideeën over? Nou, ik geloof wel dat hij absoluut gelijk heeft dat het dichtbij de mensen moet staan, dus dat het meer realistisch moet zijn“, aldus Bridget Maasland.

Peter R. de Vries: “Ik ben het helemaal eens met die filosofie. Je ziet vaak dat zo’n verhaallijn uiteindelijk ontspoort, omdat ze steeds verder willen gaan.”

Marc van der Linden: “EastEnders in Engeland is echt al dertig jaar top. Dat is minder glamoureus, dat klopt. Het zijn gewone mensen.”

Ronald Molendijk: “Ik vind het vooral verrassend dat iedereen het nu eens is, omdat Peter van der Vorst het zegt.”

Beau van Erven Dorens: “Jongens, het is toch gewoon prachtig dat wij dit binnen één minuut gewoon allemaal oplossen?

Peter R. de Vries: “Dat heeft Peter van ons meegekregen.”

Lees ook: Ook Peter van der Vorst vindt kijkcijfers GTST te laag (gisteren)

Foto: RTL
24 Reacties op “BLVD-sterren eens met GTST-visie Peter van der Vorst”


 1. Daniel van Overwaarde

  Op een gegeven moment is het ook gewoon klaar. Stekker eruit en verzin iets nieuws.

 2. Leni

  Lekker mekaar afzeiken… Gezellig daar bij Rtl…met dat soort vrienden heb je gern vijanden meer nodig!

 3. Gerbrand

  “De kijkcijfers van GTST zijn in een paar jaar tijd enorm gedeeld”
  Gedeeld, zeggen ze. Via social media zeker.

 4. Albert Verlinken

  Lekker uit de mond ruiken naar zweetvoeten door al het hielen likken bij de baas. Wat een clubje engnekken bij elkaar daar bij RTL.

 5. T

  De verhaallijnen gaan te snel het laatste seizoen.

  Vorig jaar deden ze 6 maanden over het oplossen van de moord op Jan Maes,… dit seizoen hebben we al 3 moordaanslagen gehad, 2 babies gehad, zwangerschappen, drugsverslavingen, huwelijken, scheidingen, affaires, verloren kinderen/broers/zussen… Alles wordt er met een rap tempo doorheen gejaagd.

 6. #NPO kijker#

  Sterren?

 7. n

  Eerst was het te veel bordkarton(armoedig), te Spangaz, te onwaarschijnlijk, te langdradig en te traag, nu is het te snel, te ver weg van de gewone mens en te glamourous. Ze weten duidelijk wat ze willen.

 8. Freddie

  Goed dat er ééns naar de één van de belangrijkste pijlers van RTL4 wordt gekeken. Deze hebben ook onderhoud nodig voordat de boel instort. De serie is, naar mijn mening, te gericht op tienerproblemen.
  Het huppelt en doet maar. Steeds komen er personages die “Meerdijk op zijn kop zal zetten”. Kinderen die opeens volwassen blijken te zijn etc etc. Is Rik inmiddels overgrootvader?

  Er dient een betere mix te zijn tussen oudere en jongere acteurs met dito verhaallijnen. Een soap mag en moet spannend zijn maar wel realistisch. Dat ontbreekt nu. Misschien goed om weer eens buitenstaanders naar de serie te laten kijken, deze is inmiddels bijna 30 jaar oud, laten we dat ook niet vergeten.
  Een aantal jaren geleden ging het ook niet goed en gaf Galjaard aan dat het niet ondenkbaar was dat de stekker er uit ging, vervolgens kwamen er een team van ATWT kijken en veranderden de scripts.

 9. anonymous

  Ik denk dat veel mensen GTST op Videoland kijken.
  Tenminste dat hoor ik altijd van collega’s.

 10. Joop

  Stelletje kontkruipers.

 11. Ron

  Niet alleen de verhaallijnen, maar ook de karakters zijn te jong. Dus alleen op de verhaallijnen afschuiven vind ik wat makkelijk en niet correct. De verhaallijnen mogen wel wat korter en niet zo uitgemolken worden, maar verder moet je gewoon zorgen voor een deels oudere karakters en deels jong. Het is nu teveel jong…Laat dat lekker voor Instagram zoals ze nu ook al doen. Midden in de doelgroep dus dat is prima.

 12. anoniem

  Angela de jong ben je eens met peter van der Vorst.

  Angela kom ook met oplage cijfers van AD en parool

  waarom daalt de oplages

  wat is je bijdrage bij de krant Angela

  lezen de hele straat nu 1 krant van de ene buur naar de andere buur…ik weet het niet jij wel Angela de jong…

 13. Jurgen

  Weet iemand hoe ik in meerdijk moet komen met de fiets?

 14. Tessa

  GTST glamoreus? Hoe dan, er is niets glamourachtig aan,

  The Bold, dat is een glamoureuze soap!

 15. MediaPrak

  Al lang niet meer ‘het gesprek’ bij de koffie automaat. Overhevelen naar RTL5 is geen optie.

 16. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Vooruit kijken …AFSCHAFFEN…meer dan de helft van de afvallers kijkt vooruit.

 17. Michael

  GTST heeft helemaal geen glamour. Ziet er juist armoedig uit met die bordkartonnen decors.

 18. west**

  als de kijker wegzapt, dan komen ze niet zo snel meer terug

  En dat de kijker vooruit kijkt is ook niet zeker vast te stellen, daar geeft men geen cijdfers van , alleen bij gemist kijken er gemiddeld 130.000 per dag

  als er erg veel kijkers waren die vooruit keken, dan had RTL dat met veel bombarie , en als jubelbericht naar buiten gebracht

  Geloof ook nooit dat er 7, 800.000 kijkers zijn , die op videoland zitten te kijken

  cijfers wil ik zien, en zolang die niet openbaar zijn , kan men van alles berweren

 19. Joop55

  GTST is passé, weg ermee.

 20. Van Leiden

  Ludo & Janine in de schuldsanering en wekelijks naar de voedselbank! Zoiets?

 21. ano@niem.nl

  Ik zie nog steeds te veel jonge karakters die totaal niets toevoegen aan heel de serie. ook 30 jaar geleden waren er ook jonge karakters, maar wel met normale problemen.

  Daarnaast zijn de scriptschrijvers allerlei links politiek georiënteerde zaken gaan schrijven. Dan ben je de rechtste RTL-kijker kwijt.

 22. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

 23. Sander

  Voor een soap is de mix tussen jong en oud het belangrijkste. Ik volg al jaren het Australische Neighbours op Belg 1 en daar doen ze dat erg goed. Ook hebben ze daar veel buitenopnames. Ze gebruiken daar veel buitensets, dat zorgt ervoor dat de beelden er veel beter en realistischer uitzien dan in een studio.

 24. Erwin

  Okee MC, opnieuw typen en nu goed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.