Paul tóch op RTL 4’s oudejaarsavond: ‘Maar niet live’

Geplaatst op za 09 nov 2019 om 9:30

Paul de Leeuw zal op oudejaarsavond tóch te zien zijn op RTL 4. Wel is ervoor gekozen om niet live uit te zenden. Dat heeft de presentator vrijdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. RTL 4 onthulde twee weken geleden zijn plannen voor oudejaarsavond: na de twee uur durende oudejaarsconference van Martijn Koning, zou Paul de Leeuw vanaf 22.30 uur live op zender komen om het jaar af te sluiten. Vorige week bleek die oudejaarsprogrammering ineens te wankelen.

De Leeuw liet aan Boulevard ineens weten dat zijn bijdrage aan de oudejaarsprogrammering nog helemaal niet zeker is. “Ze hebben me wel gevraagd, maar ik ben er nog niet zeker van“, zei hij.

Nu is de kogel alsnog door de kerk. Het programma gaat door, vertelde De Leeuw gisteren in De Wereld Draait Door. “Ja, dat wordt heel spannend.

Het wordt in elk geval niet live, zoals RTL aankondigde. “Nee, het wordt semi-live. Ik ga lekker thuis zitten.”

Zijn huidige zaterdagavondshow op RTL 4, De Nummer 1 Show, is ook niet live. “Het is wel lekker als je kan monteren en er het beste van het beste van kan maken.

Wat voor een show krijgen we te zien op oudejaarsavond? “We gaan een Paul Pakt Uit maken met mensen die gewoon nog iets willen doen voor 2020. Wensen, cadeaus, de bucket-list, dan kun je bij ons terecht.”

Lees ook:
Paul de Leeuw vs Linda de Mol op oudejaarsavond (28 oktober)
Oudejaarsshow RTL 4 wankelt: Paul de Leeuw twijfelt (30 oktober)

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA
36 Reacties op “Paul tóch op RTL 4’s oudejaarsavond: ‘Maar niet live’”


 1. Deeli

  Semi live…is dat het beroemde ‘live opgenomen’?

 2. Henk

  ahh jammer niet live, kan me nog een uitzending in de 90’s herinneren van m dat die tot diep in de nacht door bleef gaan en iedereen langs kwam. was in een grote tv studio meen ik.

  Later heeft hij natuurlijk nog met Mooi weer de leeuw gedaan, dat was volgens mij wel live.

  maar btw: waarom die oudejaarsconference van Martijn 2 uur!!!! die van Guido Weijers waren ook maar 1,5 uur. meer dan zat.

 3. Annie

  Heel goed dat Paul gedumpt is door de NPO. Zit geen enkele prik meer op. Steeds maar weer dezelfde grapjes en kunstjes. Al ruim 20 jaar. Geen enkel eigen tv-programma live, maar het wel met regelmaat pretenderen. Al ruim 20 jaar.
  Walgelijk.

 4. Huismaker

  @Annie
  De Leeuw is net als al die andere Vara-figuren niet leuk, maar “leuk gemaakt”. Vervolgens stappen ze allemaal over naar de een ander lid van het mediakartel (NPO/Radio1/RTL), dus RTL om daar de zakken te vullen. Voor de goede orde. TV heeft zijn beste tijd gehad. Zie het maar als een wanhooppoging in nog wat centen binnen te halen.

 5. Marko

  Annie,

  Hij is niet gedumpt maat zelf weg gegaan naar RTL,je vergeet een ding er is
  geen verplichting om er naar te kijken!!!!

 6. Marko

  Huismaker,

  Als jij ergens meer kunt verdienen en ’t werk staat je aan ga
  je dat niet doen droom lekker verder .

 7. Jomanda

  Jomanda: Hamsterwang Angela en de Leeuw zijn beide beeldvullend.

  Goed voorbeeld voor de jeugdige kijkers die steeds vetter worden.
  Alles voor het unilever plebs is toegestaan bij RTL.

  Het is snuiven en vreten op de buis.

 8. Dick

  @Annie: hij is inderdaad weggestuurd bij de PO. Blijkbaar weten die fanboys hier dat niet.

 9. Ronald

  Semi Live, hahaha 😅😅😅

 10. Peter

  Paul de Leeuw is vergane glorie, deze man doet al jaren hetzelfde en is totaal niet vernieuwend. Dit wordt dan ook zijn laatste televisie contract als presentator. Wat hij doet heeft hij al tig keer bij de NPO gedaan waar hij op een nette manier is afgedankt. RTL Peter denkt met oude sleets geraakte succesnummers van Paul te kunnen gaan scoren om zo de carrière van zijn vriendje te kunnen reanimeren.

 11. Laura

  @Ronald Zo gaat het al tig jaar met Paul!
  Al sinds hij zijn kinderen heeft is hij nooit meer live met een eigen show op televisie geweest.

 12. Pro Du Cent

  @Henk Dat is denk ik inclusief de 6 reclameblokken van zo’n 7 minuten.

 13. Ron

  Semi live is enkele uren voor ‘live’ opgenomen. Wel jammer, een paar jaar geleden was het wel echt live en de sfeer was toen echt leuk, die zoete invalshow waar kijkers gewoon naar de studio konden komen. 1 van de leukste shows die Paul heeft gedaan voor de VARA.

 14. Anouk

  @Ron Was ook semi.

 15. Steven

  Rot op met je semi live. Slappe hap. Doe het goed of doe het niet.

 16. Anouk

  @Steven Paul liegt er in iedere geval niet meer over zoals hij wel tientallen jaren deed. Hij gaat dus vooruit!

 17. Anouk

  *ieder.

 18. Peter

  @Anouk Er valt in deze tijd niet meer daarover te liegen iedereen weet dat wel of zal er wel achter komen dat iets niet live is, daarmee gaat Paul echt niet vooruit als hij niets anders weet te verzinnen en steeds maar hetzelfde op de televisie blijft brengen in een ander verpakking, de kijker is niet gek.

 19. Ben

  Dit enge mannetje wordt door steeds meer mensen als “kindervrind” gezien. Ziek!!!!!
  Hij vindt dat losers op moeten stappen. Maakt al meer dan 25 jr niets nieuws meer. Waarom zie je dit enge ventje dan nog op tv……
  Als dit het singfestival gaat presenteren wordt dit een jandinootje.
  Kijken wij voor t eerst sinds decennia geen songfestival.
  De nog ergere variant van emna wortelboer gaat ned internationaal voor paal zetten. Schande!!! Heel de wereld gaat zich afvragen of ned alleen maar idioten heeft.

 20. Mieke Mossel

  Nee,…. ik ga naar Linda kijken, die zal hopelijk wel op SBS6 te zien zijn.

 21. Chiel

  @Peter, En daarom kijken er vanavond weer 1 miljoen menen. Tuurlijk.

 22. Bart

  @Henk Dat was echt een topshow!

 23. Mark

  “Het is wel lekker als je kan monteren en er het beste van het beste van kan maken.”

  Dat zegt al genoeg!

  Ik vrees minder kijkers vanavond voor Nummer 1 Show. Superkids verdient meer kijkers voor de talentvolle kids. Wendy moet je maar doorheen kijken, letterlijk en figuurlijk.

 24. arie

  Paul de Leeuw bij je thuis op oudejaarsavond.

  Erger kan niet !

 25. dennis

  Alleen die foto als met zijn gemaakte grijns.

 26. Bears’den

  Ik lees hier van alles, maar wat ik niet snap he, waarom moet alles tegenwoordig ‘vernieuwend’ zijn??
  Echt grote bullshit.. Maak nieuwe programma’s als dat de vraag is, maar niet alles vernieuwen..
  Sommige dingen moet en kan je gewoon laten zoals het was!
  Zou vaker moeten gebeuren in dit land!

  Paul is gewoon goed, punt..

 27. Daniël

  Paul is niet echt leuk meer doordat hij al die jaren min of meer steeds hetzelfde trucje bleef herhalen in al die verschillende programma uitvoeringen van hem die steeds op hetzelfde neerkwamen. Wil Paul weer succesvol gaan worden dan zou hij in zijn geval echt met een vernieuwend programma moeten komen, anders dan heeft de kijker het wel weer gezien met hem. Blijkbaar kan Paul dat niet en heeft hij dat eigenlijk nooit gekund en dan is het weer een herhaling van zetten. Dat was dan ook de reden dat de NPO klaar was met hem.

 28. 🐦 Meneer de Uil

  Oud en Nieuw met Moggoluuuu… Scoort altijd. Dit is de tijd van doen Paulus.

 29. Eric

  In Nederland hebben ze blijkbaar niets anders voor handen dan Paul de Leeuw. Gelukkig is oudejaarsavond voor veel Nederlanders geen tv avond. Dus velen zullen Paul niet zien.

 30. MediaPrak

  Had 10 jaar geleden moeten stoppen en samen met vd Ende Medialane moeten leiden. Zoveelste variatie op Mooi Weer wordt nu een beetje pijnlijk

 31. Simon Dekker

  Paul de Leeuw werkt niet live. Laat de Leeuw was op zaterdagavond altijd heerlijk live, 1 januari 1998 vanaf 0.00 live in de Watertorenstudio en (waar hierboven over geschreven wordt) op oudejaar 1993/1994 ook hartstikke live.

  Paul durft niet meer live. Maar Paul ‘gemonteerd’ is gewoon níet leuk. Verknipt zootje.

 32. Simon Dekker

  He verdomd, herstel: Paul de Leeuw werkt niet NIET-LIVE. Dus Paul werkt JUIST als het live is, maar niet als het is opgenomen.

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dikke vetklep zoekt aandacht, de Petteflet zapt al weg voordat het nieuws begint om geen seconde van deze zwetende obesitas-clown mee te krijgen.
  Dat lukt aardig. En we missen niks naar het schijnt. Zo’n 16,5 miljoen mensen in Nederland doen hetzelfde en ze leven lang en gelukkig. Dat zou deze zwerende klont ellende toch aan het denken moeten zetten. Tijd voor pensioen misschien, Paul?
  Peter vd Vorst ligt er binnenkort toch al uit, mede door de beslissing uitgerangeerd materiaal in te huren voor veel te veel geld. Die de kijkers een lol en hou de eer aan jezelf. Thanks. Pluk.

 34. Gebroeders de Zwart

  De reden dat Paul niet meer live durft is dat hij niet meer zo goed kan improviseren zoals hij dat vroeger altijd wel heel erg goed kon, kans op imago schade is dan te groot. Afgemonteerd zal het inderdaad minder spannend en dus ook minder leuker worden. Dat was bij de NPO in het geval van Paul ook precies hetzelfde probleem.

 35. Bart

  @Simon Dekker Ik vind Paul de Leeuw zijn nieuwe show best leuk. Wel met je eens dat live leuker is. Het mist nu iets ofzo. Lekker Laat was ook live. Show in 1993/1994 was echt zijn leukste oudejaarsshow. Het zou leuk zijn als hij zoiets nog eens zou maken. Ik denk dat dit voor RTL veel te duur is en dat ze het niet aandurven met de Leeuw omdat er dan misschien wel iets onverwachts kan gebeuren. Vond dat antwoord van Matthijs ook zo raar vrijdag bij DWDD toen Paul de Leeuw zei dat hij met de TV draait door toch ook niet live was op oudejaarsavond.

 36. BRAAK

  NEEEEEEEE, niet die vadsige talentloze kwibus!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.