Marga Bult: ‘Wat is er mis met het kleurtje Humberto?!’

Marga Bult begrijpt niet waarom ze zoveel bagger over zich heen krijgt sinds het grapje dat ze zondag maakte over Humberto Tan in het tv-programma Café Hendriks & Genee. Dat laat de zangeres weten op Twitter. Bult noemde Tan ‘het kleurtje’ en toen ze door de gastheer gevraagd werd waarom ze hem zo noemde, zei ze: “Nou, omdat we het net over Zwarte Piet hadden.” Ze leek zelf wat van haar opmerking te schrikken, noemde het een grapje en ging snel verder met haar verhaal.

Kijkers vonden het zwartepiet-grapje over Tan niet heel erg grappig, maar volgens Bult heeft ze nooit gezegd dat de presentator op Zwarte Piet lijkt. “Dat zei ik inderdaad niet!! Pfff… ik mag kennelijk niets meer zeggen!

Maar waarom noemde ze hem dan ‘het kleurtje’? “Je mag in Nederland kennelijk geen eigen mening meer hebben, ook niet als ik daarin het woord ‘kleur’ gebruik begrijp ik? Nooit heb ik via social media ook maar op één iemand gescholden. Altijd respect! De laatste twee dagen ben ik ineens een racist, hoer, slet, kolonialist, kutwijf etc… Thanks.

Vervolgens retweet Bult de volgende opmerking: “Wat een gedoe weer over een uitspraak van Marga Bult over Humberto Tan. Het is toch een feit: die man hééft een kleurtje. Of gaan we nu ineens doen alsof Humberto niet bruin is, omdat dat niet (meer) gezegd mag worden? Dat lijkt me pas racistisch.

De zangeres besluit: “Als ik het woord kleur gebruik ben ik dan ook al een racist? En ik mag ook mijn mening ventileren toch? Maar een giga strontkar met zeer grievende beledigingen over me heen krijgen, gaat mij te ver. Ik bleef altijd respectvol ondanks andere meningen. Bizar.

Lees ook: Marga Bult maakt zwartepiet-grapje over Humberto Tan (gisteren)

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen