Marga Bult: ‘Wat is er mis met het kleurtje Humberto?!’

Geplaatst op di 19 nov 2019 om 10:00

Marga Bult begrijpt niet waarom ze zoveel bagger over zich heen krijgt sinds het grapje dat ze zondag maakte over Humberto Tan in het tv-programma Café Hendriks & Genee. Dat laat de zangeres weten op Twitter. Bult noemde Tan ‘het kleurtje’ en toen ze door de gastheer gevraagd werd waarom ze hem zo noemde, zei ze: “Nou, omdat we het net over Zwarte Piet hadden.” Ze leek zelf wat van haar opmerking te schrikken, noemde het een grapje en ging snel verder met haar verhaal.

Kijkers vonden het zwartepiet-grapje over Tan niet heel erg grappig, maar volgens Bult heeft ze nooit gezegd dat de presentator op Zwarte Piet lijkt. “Dat zei ik inderdaad niet!! Pfff… ik mag kennelijk niets meer zeggen!

Maar waarom noemde ze hem dan ‘het kleurtje’? “Je mag in Nederland kennelijk geen eigen mening meer hebben, ook niet als ik daarin het woord ‘kleur’ gebruik begrijp ik? Nooit heb ik via social media ook maar op één iemand gescholden. Altijd respect! De laatste twee dagen ben ik ineens een racist, hoer, slet, kolonialist, kutwijf etc… Thanks.

Vervolgens retweet Bult de volgende opmerking: “Wat een gedoe weer over een uitspraak van Marga Bult over Humberto Tan. Het is toch een feit: die man hééft een kleurtje. Of gaan we nu ineens doen alsof Humberto niet bruin is, omdat dat niet (meer) gezegd mag worden? Dat lijkt me pas racistisch.

De zangeres besluit: “Als ik het woord kleur gebruik ben ik dan ook al een racist? En ik mag ook mijn mening ventileren toch? Maar een giga strontkar met zeer grievende beledigingen over me heen krijgen, gaat mij te ver. Ik bleef altijd respectvol ondanks andere meningen. Bizar.

Lees ook: Marga Bult maakt zwartepiet-grapje over Humberto Tan (gisteren)

Foto: NPO
27 Reacties op “Marga Bult: ‘Wat is er mis met het kleurtje Humberto?!’”


 1. Renzo

  Ze was zelfs politiek correct, want ze vond dat iem. met een kleurtje het moest presenteren. (Iets dat ik niet vind!) als dat niet pro-diversiteit is. Marga kan zo naar bij1 (partij sylvana)

 2. Jan

  Ze heeft gelijk, je vraagt je zelfs af of dokters verpleegsters nog wel witte kleding mogen dragen? Misschien mieten we dat ook maar veranderen in de kleuren van de regenboog! Het is een heel klein groepje die de hele dag niets anders te doen hebben dan er op letten dat er geen verkeerd woord door wie dan ook gezegd wordt. Laten we weer even gewoon normaal gaan praten en hou eindelijk eens op met dat verongelijkte gedoe.

 3. Anny

  Iedereen maakt er ophef over behalve:

  https://www.ad.nl/show/tan-reageert-op-zwarte-piet-uitspraak-marga-bult-ze-bedoelde-het-niet-verkeerd~aa602770/

 4. anoniemmm

  Hi marga Bult

  je land ge noten

  willen je niet begrijpen

  je hebt trek in humberto Tan

  zoals

  in het verleden

  weet je nog

  als je het een keer gedaan hebt met een zwarte

  verlangens komen altijd terug

  ook op je sterf bed vooral

  nog 1 keer…………

 5. Richard

  Marga Bult mag heel goed een eigen mening hebben. Maar andere mogen dan weer vinden dat je nogal dom bent. Dat vergeten de rechtse “vrijheind van meningsuiting”-gillers soms nog eens.

 6. Whitedog

  De opmerking kwamm er inderdaad onhandig uit, maar het is wel weer typisch Hollands om met z’n allen op twitter een stontkar te legen.

 7. sukkel

  Je kan merken dat Marga Blut heel dom is

 8. Ron

  @sukkel: tja, lid van de VVD-fanclub, mind you.

 9. Cobweb

  Sukkel je bent een Sukkel, ze is absoluut niet dom, dat ben jij wel.

 10. Sjongejonge!

  Nederland wordt een zielig landje: goed oppassen bij alles wat je zegt!

 11. xandertje

  Bij de NPO wordt er bij elk programma nagedacht of het wel inclusief is. Zelfs bij de vervanging van Jinek hebben ze het liefst iemand met een kleurtje. Het liefst hebben ze er twee vervangers en 100% dat ze denken ‘okay dan doen we er ook eentje met een kleurtje, lekker inclusief zijn we dan’.

  En als de burger (in dit geval Marga Bult) die gedachtengang volgt is er iets mis mee?

  Eerst worden we gehersenspoeld zo te denken, denken we zo dan ben je racistisch. En dat ze het met een grapje afdeed is toch niet zo gek? Als Paul de Leeuw het zo gezegd had zou iedereen het grappig hebben gevonden. En al is het niet grappig, daarom mag ze het nog wel zeggen. Ik durf al bijna geen hagelslag meer te kopen in dit land.

 12. Annoniemus

  Marga Bult heeft gelijk , en je kan tegenwoordig het Z woord bijna niet meer gebruiken , zelf niet als je een black-out hebt !

 13. Bette

  Deze vrouw wordt nu weer compleet kapotgemaakt. Want dat moet tegenwoordig.

 14. Jasper

  Wat ik altijd heel gek vind. Dat ik nooit iemand hoor, als ze zeggen witte man. Gisteren bijvoorbeeld had jan joost dat een paar keer gezegd bij Beau. Niemand vind dat blijkbaar erg, wat verschilt dat eigenlijk, als je zwarte man zegt of man met een kleurtje zoals marga dat heeft gezegd.

 15. MediaPrak

  Mw Bult zit, na ik heb begrepen, in de schuld hulp verlening. Dus waarschijnlijk geen kranten-abonnement meer. Dan ontstaat toch het ‘onder welke steen heb jij de laatste jaren gelegen” syndroom een beetje. De publieke omroep wil graag een afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving. En die samenleving heeft de afgelopen 4 decennia “kleurtje’ gekregen. Wen er aan!

 16. Britt Scholte Lover

  Humberto zelf heeft er helemaal geen moeite mee dat ze dit gezegd heeft, waarom maakt iedereen er dan zo’n groot probleem van?

 17. Johan

  Beter een kleurtje dan geen kleur. (Kleur uit een potje).

 18. Johan

  Kleur uit een potje, blond uit een potje, wangen uit een potje..

 19. Brrbrblbrlbr

  @Richard… Vinden dat iemand dom is? “Racist, hoer, slet, kolonialist, kutwijf”. Jij haalt hieruit dat ze haar dom vinden?

 20. Je dikke moeder

  Ahh, iemand zegt iets en mensen zijn weer verontwaardigd, gelukkig maken deze verontwaardigde mensen zelf nooit foutjes…

  En nu allemaal optyfen, ik zit in de states ok??

 21. Henk

  Ik zou Marga en haar zwarte schoonmaakster tegelijk doen.

 22. Momo

  @Richard

  Uhm, de bedoeling is dan niet dat je iemand met een andere mening gelijk monddood probeert te maken met beschuldigingen van racisme. Je kan ook op een normale manier zeggen dat je het niet met haar eens bent, zodat je mensen niet bang maakt om voor hun mening uit te komen. Maar ja, dat is natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling van links.

 23. Ben

  Hupde Marga. Je bedoelde te zeggen het gaat tegenwoordig er steeds vaker om of je een kleurtje hebt. Of daar ook talent achter zit doet er vaak niet eens meer toe. En steeds meer.
  En het rascismegejank mag ook wel eens stoppen.
  Als je niet goed bent tan en jandinootje en opzichtig faalt dan is dat de reden waarom er kritiek komt. En als je voortdurend achter het nepargument dekking zoekt dan zegt het heel veel over jezelf.
  Jullie hebben beide opzichtig gefaalt. En niet zo’n klein beetje. Kort gezegd was het kleurloos!

 24. FlyingLotus

  Ik dacht dat ik een nieuw product zag van gerecyclede petflessen, blijkt het marga bult te zijn.

 25. FlyingLotus

  Ik misbruik graag kleine jongetjes.

 26. man pan

  Dat dom mens graaft voor zichzelf de kuil steeds dieper in…

 27. 🐦Meneer De Uil

  Weine nicht, Marga hat natürlich recht. Denken Sie einfach darüber nach.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.