Dochter Marga Bult kapot van haatreacties na talkshow

De dochter van Marga Bult is helemaal kapot van de vele haatreacties die haar moeder krijgt sinds haar optreden in Café Hendriks & Genee op Veronica. Dat laat ze weten op Facebook. Bult verdedigde in de uitzending Zwarte Piet en noemde Humberto Tan verderop in de uitzending ‘het kleurtje’, waarna ze ietwat onhandig naar Zwarte Piet refereerde. Die haatreacties hebben niet alleen veel impact op Bult, maar ook op haar gezin, blijkt uit de Facebook-post van dochter Jill van Ingen.

Jill deelt met haar volgers welke reacties het gezin te lezen krijgt. “Jij vieze vuile uitgeneukte blanke kankerhoer dat je er bent, ik hoop dat je ouders zijn omgekomen in de oorlog tering tyfus slet, jij bent nog erger dan kanker jij bent gewoon aids!!!! Jij moet verkracht wordt door een groep negers“, klinkt het bijvoorbeeld.

Afschuwelijk, vindt Jill het. “Gevraagd door mam om dit niet te doen. Maar wanneer je moeder via social media of op tv haar mening uit, zijn dit een aantal van de vele (haat) berichten welke ze privé toegestuurd krijgt… Iedereen mag een mening hebben, ook wanneer jij zelf een andere visie op bepaalde zaken hebt. Mensen moeten zich echt kapot gaan schamen😡😓!!

De mensen gaan volgens haar echt te ver. “Ik wens jouw moeder ook geen ziektes of de dood toe, denk eens na!! Owja, om het nog even te vervolgen: mijn vader zit sinds enkele weken met kanker thuis. Dus ja, dit doet mij wat😤😤😪

En wie de behoefte heeft om dit te delen, ga vooral je gang. Dit moet stoppen“, zegt ze, waarna ze onder meer RTL Boulevard en SBS Shownieuws tagt.

Mediakenner Marianne Zwagerman schrikt ervan: “Jemig Marga Bult, ik deel je piet-standpunt niet, maar hoe walgelijk is dit. Knuf voor jou en je dochter.

Bult daarop: “Je kunt het met elkaar oneens zijn Marianne, mening, maar dit gaat werkelijk te ver! Geloof me, ik reageerde nog nooit naar niemand toe hatelijk. Ik moet monddood gemaakt worden en dit is hun manier. Droevig en bizar…toch?

En Luuk Ikink, sinds kort het moreel kompas van de socials: “Ontzettend ranzig, de berichten die Marga kreeg na haar gesprek bij Hendriks & Genee. Zelfbeheersing is bij sommige mensen totaal verdwenen.

De bewuste Facebook-post van Jill van Ingen kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Marga Bult maakt zwartepiet-grapje over Humberto Tan (18 november)
Marga Bult: ‘Wat is er mis met het kleurtje Humberto?!’ (19 november)
Tan graag naar Songfestival: ‘Maar niet als Zwarte Piet’ (19 november)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen