Dochter Marga Bult kapot van haatreacties na talkshow

Geplaatst op do 21 nov 2019 om 14:00

De dochter van Marga Bult is helemaal kapot van de vele haatreacties die haar moeder krijgt sinds haar optreden in Café Hendriks & Genee op Veronica. Dat laat ze weten op Facebook. Bult verdedigde in de uitzending Zwarte Piet en noemde Humberto Tan verderop in de uitzending ‘het kleurtje’, waarna ze ietwat onhandig naar Zwarte Piet refereerde. Die haatreacties hebben niet alleen veel impact op Bult, maar ook op haar gezin, blijkt uit de Facebook-post van dochter Jill van Ingen.

Jill deelt met haar volgers welke reacties het gezin te lezen krijgt. “Jij vieze vuile uitgeneukte blanke kankerhoer dat je er bent, ik hoop dat je ouders zijn omgekomen in de oorlog tering tyfus slet, jij bent nog erger dan kanker jij bent gewoon aids!!!! Jij moet verkracht wordt door een groep negers“, klinkt het bijvoorbeeld.

Afschuwelijk, vindt Jill het. “Gevraagd door mam om dit niet te doen. Maar wanneer je moeder via social media of op tv haar mening uit, zijn dit een aantal van de vele (haat) berichten welke ze privé toegestuurd krijgt… Iedereen mag een mening hebben, ook wanneer jij zelf een andere visie op bepaalde zaken hebt. Mensen moeten zich echt kapot gaan schamen😡😓!!

De mensen gaan volgens haar echt te ver. “Ik wens jouw moeder ook geen ziektes of de dood toe, denk eens na!! Owja, om het nog even te vervolgen: mijn vader zit sinds enkele weken met kanker thuis. Dus ja, dit doet mij wat😤😤😪

En wie de behoefte heeft om dit te delen, ga vooral je gang. Dit moet stoppen“, zegt ze, waarna ze onder meer RTL Boulevard en SBS Shownieuws tagt.

Mediakenner Marianne Zwagerman schrikt ervan: “Jemig Marga Bult, ik deel je piet-standpunt niet, maar hoe walgelijk is dit. Knuf voor jou en je dochter.

Bult daarop: “Je kunt het met elkaar oneens zijn Marianne, mening, maar dit gaat werkelijk te ver! Geloof me, ik reageerde nog nooit naar niemand toe hatelijk. Ik moet monddood gemaakt worden en dit is hun manier. Droevig en bizar…toch?

En Luuk Ikink, sinds kort het moreel kompas van de socials: “Ontzettend ranzig, de berichten die Marga kreeg na haar gesprek bij Hendriks & Genee. Zelfbeheersing is bij sommige mensen totaal verdwenen.

De bewuste Facebook-post van Jill van Ingen kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Marga Bult maakt zwartepiet-grapje over Humberto Tan (18 november)
Marga Bult: ‘Wat is er mis met het kleurtje Humberto?!’ (19 november)
Tan graag naar Songfestival: ‘Maar niet als Zwarte Piet’ (19 november)

Foto: SBS
25 Reacties op “Dochter Marga Bult kapot van haatreacties na talkshow”


 1. Broek

  Geen idee waar dit over gaat, behalve weer over vervelende negers enzo

 2. Remco Terhorst

  Ja maar ja, daar mag je natuurlijk niets in de media over zeggen. Dat zwarte mensen die als anti-racist de meest vreselijke dingen naar de ‘boze witte mens’ roepen iemand helemaal kapotmaken. Dat komt eigenlijk altijd voor, dus dat is geen nieuws. Niet interessant voor de media.

 3. Broek

  Anti-blank racisme in een epidemie in Nederland

 4. Anouk

  Zo zie je maar waar die negers en negerinnen zelf in staat tot zijn. huichelaars.

 5. Steven

  Tja, negers he?

 6. Veronica Inside Sinterklaas

  Anouk, jij vindt vanavond alleen een zak met zout in jouw schoen en daarna ga je mee in de zak naar Spanje! Misschien bedenk ik mij nog, als je braaf een liedje zingt!

 7. Lelijk en dom

  Wat is ze oud geworden. Daar helpt blijkbaar ook botox niet meer.

 8. Robert

  Marga ik verdedig zwarte piet ook, het kan en mag niet zo zijn dat een feestje dat niets maar dan ook niets met discriminatie van doen heeft wordt verpest door een paar honderd mensen.
  Helaas blijkt dit ook nog achterlijk tuig te zijn.
  Kop op Marga ik steun je van harte!

 9. Misutoria

  Dat ze die reacties erg vind…

  Gezien de extreme tekst zou je daar ver boven moeten staan omdat die ‘mensen’ niet weten wat ze zelf zeggen/schrijven.
  Die verlagen zichzelf ongekend tot een niveau dat beneden alle peil is.

 10. Barney Rubble

  ‘Refereren naar’? Zitten ze bij MC weer aan de drank of is de stаgiair weer aan het typen?

 11. Je dikke moeder

  Sinds websites zoals facebook, voorheen hyves en twitter zo in opmars zijn moet iedereen “wat vinden” en het liefst iets wat hun imago ten goede komt.

  Het is allemaal zo vervelend allemaal, mensen die iets vinden, mensen die iets zeggen, mensen die iets plaatsen op facebook dat het mij gewoon niet meer boeit

 12. Prut

  Let wel, deze uitspraken worden gedaan door mensen die zogenaamd het beste met ons voorhebben en een feest willen waarvan iedereen kan genieten.

 13. Nou nou

  Net als Sylvana uit laten zoeken en vervolgen. Want ik zie geen verschil.

 14. KoalaNL

  Facebook, Twitter en wat er nog meer is, gewoon van je computer en telefoon verwijderen.

 15. Sylvana S.

  Racisme!

 16. Jos

  Sylvana zou een goede zwarte piet zijn , en het is goedkoop want die hoeft zichzelf niet te schminken

 17. Rotterdammer

  Wat een gezeur om niks… de hypocrisie ten top… de links afschieten marcheren weer! Laat lekker gaan Marga , de meerderheid is het met je eens

 18. Nils Holgersson

  Ik vind dit ook te ver gaan.

  Deze vrouw is gewoon de weg kwijt.
  Beter geen aandacht geven en niet meer op tv laten verschijnen.

 19. sukkel

  Allemaal de schuld van haar stomme moeder die geen slimme uitspraken doet

 20. Piepmuis

  Marga ik steun jou. Heerlijk een eerlijke BNer.

 21. Drostemannetje

  Marga, laat je niet gek maken door een paar raddraaiers. ik steun jouw ook! Ik hoop dat er meer BN-ers openlijk voor uit durven te komen voor Zwarte Piet te zijn!

 22. KOZP

  Zwarte piet mag van mij een langzame pijnlijke dood sterven :)

 23. Drostemannetje

  Zwarte piet zal altijd blijven bestaan in Nederland. Daar kunnen een paar zeurpieten niets aan doen.

 24. Rammie

  Negers en negerinnen. Het woord is wel lekker in de mond te nemen. De Duitsers noemden jullie uitschotten. Dat zijn jullie nog steeds. Jullie behoorden tot t laagste rang van de orde. Kijk naar je zelf voor je een ander voor vanalles uitmaakt. Door jullie achterlijke embicielen opmerkingen jegens gekleurde mensen zal het ZP discussie blijven bestaan. Wat een voorbeeld voor de kinderen waarachter men zich verschuild. Het zgn. kinderfeest. Ondertussen worden kinderen met een kleurtje voor ZP uitgemaakt, Belachelijk en bekrompen zijn jullie uitschotten. Dat nare gevoel dat de duitsers jullie hebben aangedaan, hebben de donkere mensen ook, wat je voorvaders ze hebben aangedaan. Ga de geschiedenis onderzoeken voor dat jullie van alles lopen te blaffen.

 25. Remco Terhorst

  @KOZP: zie je. Lekker negativiteit uitstralen. anti-racist.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.