Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’

Thierry Baudet en Geert Wilders vinden het ronduit schandalig dat de NPO geen aandacht besteedt aan de schokkende kopschopfilmpjes die gisteren viral gingen. Hierop is te zien hoe allochtone jongeren in Gorinchem onschuldige passanten gruwelijk te grazen nemen. Dat laten ze weten op Twitter. Baudet en Wilders, die in de peilingen bijna een kwart van alle zetels in de Tweede Kamer in handen hebben, zijn al geruime tijd kritisch op de publieke omroep. Zij vinden de NPO veel te links.

De serie filmpjes met brute mishandelingen leiden tot geschokte reacties in het land. Het heeft diverse media als het AD, De Telegraaf en RTL Nieuws gehaald. Ook de NOS heeft in een kort artikel verwezen naar de berichtgeving van het AD.

De NPO besteedt hier nauwelijks aandacht aan, terwijl geweld tegen allochtonen wél een podium krijgt, vinden Baudet en Wilders. “MINDER. VEEL MINDER!“, zegt Wilders. “Racisme is altijd – ook in voetbalstadions – verschrikkelijk. Maar wat over dit gewelddadig racisme waar een blanke jongen door allochtoon tuig in elkaar wordt gemept?

De gevestigde orde en de NPO zijn nu nergens te bekennen, aldus Wilders. “Waar blijft de consternatie nu? Waar is de premier nu? Waar is de publieke omroep nu?

Thierry Baudet retweet tweets waarin dit geweld ‘racisme’ wordt genoemd. Ook retweet hij opiniemaker Joost Niemoller: “Niets hierover in de media. Kan de NPO niet eens op de schop?

Baudet retweet ook Niemollers opmerking over vermeende censuur bij de NOS. “Blank jongetje wordt in elkaar getrapt en levensgevaarlijk op het hoofd geschopt door groep Marokkanen. De NOS die altijd begint over racisme dit en dat, verzwijgt hier etnische achtergrond. Stel je voor dat het andersom zou zijn…

Katie Hopkins, een soort Britse versie van Robert Jensen, zegt: “In the Netherlands, young white nationals are hunted down by groups of Moroccan migrants. And the state broadcaster & polite society looks the other way. We see your suffering. We stand with Dutch nationals.

Henk Westbroek in reactie op Hopkins: “Nederland staat weer op de kaart. En is er een school waar kopschoppen onderwezen wordt?

Wilders laat één van de filmpjes zien:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen