Abbring woest: ‘Trek integriteit Lubach niet in twijfel!’

Geplaatst op vr 25 okt 2019 om 11:45

Janine Abbring ergert zich er suf aan dat er op Twitter weer wat commotie is ontstaan over het feit dat haar programma Zondag Met Lubach wordt geproduceerd door de vrouw van D66-minister Kasja Ollongren. Dat laat ze weten op het sociale medium. Het is al jaren bekend dat Zondag Met Lubach slechts één vrouw verwijderd is van de minister, maar op Twitter wordt nu door sommigen gedaan alsof het hot news is. Heel erg irritant, vindt Abbring, eindredacteur van ZML.

Abbring wijst men erop dat Zondag Met Lubach volledig onafhankelijk opereert. “Zie dat de relatie van een tv-producent met een politica weer als een ronkend scoopje wordt rondgetwitterd, maar los van belachelijke gedachte dat een heel team (inclusief ikzelf) zich zou laten leiden als dociele schapen, Arjen heeft hier vorig jaar al in VK het volgende over gezegd.

Ze wijst op deze uitspraken van Lubach. Hij zei destijds onder meer: “Haar politieke ambities staan volledig los van wat wij doen. Ik heb haar al lang niet gesproken, voor zover ik dat überhaupt deed. Onze redactie was, is en blijft volledig onafhankelijk.

De tv-maakster wordt er giftig van als mensen een onzuivere relatie suggereren. Daarom laat ze nu weer van zich horen. “Als mensen die ik ken op mijn eigen tijdlijn deze bullshit gaan delen voel ik me toch geroepen er iets over te zeggen. Ik laat de journalistieke integriteit van mijn team en van mijzelf niet in twijfel trekken.

Lees ook:
Producent Zondag Met Lubach is vrouw vicepremier (27 oktober 2017)
‘Arjen Lubach past Ollongren-censuur toe’ (29 januari 2018)
Arjen Lubach ontkent dat hij D66 ontziet op televisie (26 februari 2018)
Kajsa Ollongren laat tv-show Lubach niet censureren (28 augustus 2018)
Minister Ollongren: ‘Bemoei me niet met show Lubach’ (16 september 2019)

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO
28 Reacties op “Abbring woest: ‘Trek integriteit Lubach niet in twijfel!’”


 1. Britt Coin

  Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten is het oude spreekwoord. Die opmerkingen zeggen dus meer over de Twitter terroristen dan de redactie van het programma.

 2. PatatmetMayo

  Oude meuk dit bericht

 3. Remi

  Het was afgrijselijk, afgelopen zondag.
  Wat een ellende, die Lubach.

  #benweggezapt

 4. Andreas

  Wat is de kans in een land van 17 miljoen inwoners dat deze situatie mogelijk maakt? Men had dit kunnen voorkomen door van producent te wisselen. Zou deze (ge)makkelijk houding ook zo zijn geweest als de (imaginaire) vriend van Mark Rutte het WNL ochtendprogramma zou hebben geproduceerd? Ik durf te zeggen dat links Nederland te klein zou zijn geweest.

 5. Sjaak

  Afgelopen zondag Lubach was schaamteloze D66 propaganda. Maargoed, D66 heeft weinig op met democratie en kent een lange geschiedenis van demoniseren.

 6. Aksss

  Linkse boerin d00s

 7. jan

  s.w.s. alles wat op de Staatszender verschijnt zijn leugens.

 8. Bertus

  Verschrikkelijk die abbring…. Echt t archetype D66 doos …. Net als…..OLLONGREN….ach; waar je mee omgaat daar word je mee besmet…. Allebei enge vrouwen…. Moeders hou uw zonen in de kroeg want daar durven deze enge vrouwen toch niet naar binnen

 9. Mart

  Wat een non discussie. Iedereen maakt tv vanuit zijn eigen denkbeelden. Met wie je ook getrouwd bent.

 10. M

  @remi 12:02

  Ik heb jou hier leren kennen als een rechts, reactionair, klimaatontkennend en mega conservatief figuur met heel veel meningen uit de onderbuik.

  Waarom kijk jij dan in godsnaam naar het programma van Lubach????

 11. anonymous

  Ze ontkende op twitter ook dat er in het programma een lachband wordt
  gemonteerd. ..Is toch echt duidelijk te horen.

 12. Joost

  Hoe zou je anders de laatste show verklaren? Ik sla voortaan wel over.

 13. Momo

  “Abbring wijst men erop dat Zondag Met Lubach volledig onafhankelijk opereert.”

  Bwuahahah, die is goed, zeg!

 14. Lakdy

  13:36

  Als zoiets gezegd weet je dus automatisch dat het NIET waar is

  Wie denken ze nou serieus nog in de maling te nemen joh 😆😆😆

 15. Ik mis Erik

  @ Andreas:

  Daar ga je lelijk de fout in, want Jort Kelder is zowel presentator van Buitenhof als goede vriend van Mark Rutte. Ik wacht geduldig op je “linkse” verontwaardiging. Daarnaast is Kasja Ollongren ook van een rechtse partij, dus ik snap an sich al niet wat je bedoelt met: “zou dat ook zo zijn…” Het zijn in beide gevallen rechtse partijen.

 16. Remi

  @M, nou gewoon, daarom.

 17. critikast

  Abbing en Lubach….grachtengordeltypes die schaamteloos de partij van Ollongren propageren. Abbing eindredacteur? Zal wel te maken hebben met het feit dat Lubach haar een baantje heeft gegund in ruil voor natura-diensten, want Abbing lust er wel pap van….!

 18. Henny

  Een vrouw die je herinnert aan ingegroeide nagels en de wrattenpen van Kruidvat.

 19. pieter

  @critikast, Abbing en Lubach komen beiden uit het Groningse…. Zij gaan al ver terug, hebben ooit een single samen gemaakt, Jelle i,Het lied is een parodie op het lied Stan (van Dido en Eminem) waarbij de Friese zanger Syb van der Ploeg op de hak wordt genomen. Dit dateert al uit 20001

 20. toxilogic

  Ach ja hoge bomen vangen veel wind, Abbing zou zich niet zo druk moeten maken. De hoeveelheid zieke geesten die er op los blaten, mede gevooed door jaloerse concurrentie is tegenwoordig een gegeven en Lubach doet gewoon zijn ding…

 21. Gerrie

  Hahaha arme Abbring. Lubach is over de datum. Zeker na zijn getrap tegen de boeren. Hij zou voor straf een maand geen eten meer mogen krijgen

 22. Gerrie

  Overigens is het wel discutabel. Feeks Kasja Ollongren is een censuurteef.

 23. Jean la Taupe

  Maar links en subjectief dat het is.

 24. Mick

  ZML is heel integer, aldus ZML.

 25. Mick

  @Ik Mis Erik.
  Ga je D66 nou echt een rechtse partij noemen? Serieus? Lees hun partijprogramma eens, ze overlappen op bijna alles GroenLinks. Een meer actievere overheid die de maatschappij en economie stuurt en controleert, dat was de CPN altijd (nu GroenLinks) en sinds een paar jaar ook D66. De partij is totaal veranderd de afgelopen jaren.

 26. Suzy Wang

  En zn plastiek haar?

 27. Ceed

  https://youtu.be/Gmtp0OAnER0

  Boer uit programma Lubach zonder knippen…
  Kunnen we het daarna over integriteit hebben.

 28. Lex

  Ollongren heet Kajsa, niet Kasja.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.