Producent Zondag Met Lubach is vrouw vicepremier

Nu het kabinet Rutte III is beëdigd, is de producent van het politieke-satirische Zondag Met Lubach voortaan de vrouw van een vicepremier. Human Factor-producent Irene van den Brekel is namelijk getrouwd met Kajsa Ollongren (foto), de vicepremier namens D66 én minister van Binnenlandse Zaken. Wat dat voor het VPRO-programma gaat betekenen is onduidelijk, maar bij concurrent RTL bleek onlangs in elk geval dat kritiek op de eigen familie met moeite wordt getolereerd.

Zondag Met Lubach is er om de macht te controleren, maar heeft nu zelf een sterke link met de macht. Tot voor kort was het programma niet bepaald bevriend met het kabinet. Minister Edith Schippers (VVD) was vorig jaar zelfs persoonlijk heel erg woest op het programma van Arjen Lubach.

Sander Spijker, de echtgenoot van Schippers, zegde zijn baan op na een uitzending van Lubach. Hij zou in zijn functie de zorg onnodig duur maken, terwijl Schippers minister van Volksgezondheid was. Ze reageerde boos in Pauw: “Het knaagt toch een beetje aan mijn rechtvaardigheidsgevoel dat iemand blijkbaar niets hoeft te bewijzen. Het voelt oneerlijk dat het zo gaat met journalisten of iemand die zich journalist noemt.

Ollongren lijkt niet bang te hoeven zijn voor Zondag Met Lubach, want als de redactie háár ooit wil aanpakken, dan is er ruzie in de tent.

Hier ziet u Lubach en Van den Brekel samen op de foto.

Foto: Wikimedia, public domain

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen