Kajsa Ollongren laat tv-show Lubach niet censureren

D66-minister Kajsa Ollongren laat Zondag Met Lubach niet censureren door haar vrouw Irene van den Brekel, die de VPRO-show produceert. Dat liet ze maandagavond blijken in Linda’s Zomerweek. Arjen Lubach behandelt veel politieke onderwerpen, maar volgens critici spaart hij Ollongren vanwege zijn persoonlijke relatie met Van den Brekel. Volgens de minister levert Lubach wel degelijk kritiek. “Dat doet hij. Dat is ook heel goed. Natuurlijk is het een beetje gek soms.”

Ook Ollongren voelt dat de situatie wat ongemakkelijk is. “Zij is op een gegeven moment televisieproducent geworden en allerlei programma’s gaan maken, al voordat ik minister werd. Toen werd ik minister en toen werd ik natuurlijk ook het mikpunt van hem.”

Ze vervolgt: “Maar daar hebben ze heel goede afspraken over gemaakt, dus als ze dat gaan doen, dan zeggen ze tegen Irene: ‘Kom jij maar niet naar de repetitie.’”

Ollongren en Van den Brekel zijn al 25 jaar samen. “Irene heb ik leren kennen op een zeilweekend in Friesland, waar we allebei waren. We hadden elkaar nooit ontmoet, maar woonden wel allebei in Amsterdam. Het eerste wat ik me herinner van haar: ik ben echt iemand van het westen, en voor Ajax dus, en ineens zie ik iemand met een klein transistorradiootje die juicht bij een doelpunt voor PSV. Dat was Irene.”


Ze is een fantastisch mens, heel erg open. Een heel spontaan, leuk en sociaal iemand.”

Het bedrijf van Van den Brekel heeft Human Factor. Naast Zondag Met Lubach produceert ze ook de dagelijkse talkshow M.

Foto: RTL

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen