Kajsa Ollongren laat tv-show Lubach niet censureren

Geplaatst op di 28 aug 2018 om 11:30

D66-minister Kajsa Ollongren laat Zondag Met Lubach niet censureren door haar vrouw Irene van den Brekel, die de VPRO-show produceert. Dat liet ze maandagavond blijken in Linda’s Zomerweek. Arjen Lubach behandelt veel politieke onderwerpen, maar volgens critici spaart hij Ollongren vanwege zijn persoonlijke relatie met Van den Brekel. Volgens de minister levert Lubach wel degelijk kritiek. “Dat doet hij. Dat is ook heel goed. Natuurlijk is het een beetje gek soms.”

Ook Ollongren voelt dat de situatie wat ongemakkelijk is. “Zij is op een gegeven moment televisieproducent geworden en allerlei programma’s gaan maken, al voordat ik minister werd. Toen werd ik minister en toen werd ik natuurlijk ook het mikpunt van hem.”

Ze vervolgt: “Maar daar hebben ze heel goede afspraken over gemaakt, dus als ze dat gaan doen, dan zeggen ze tegen Irene: ‘Kom jij maar niet naar de repetitie.’”

Ollongren en Van den Brekel zijn al 25 jaar samen. “Irene heb ik leren kennen op een zeilweekend in Friesland, waar we allebei waren. We hadden elkaar nooit ontmoet, maar woonden wel allebei in Amsterdam. Het eerste wat ik me herinner van haar: ik ben echt iemand van het westen, en voor Ajax dus, en ineens zie ik iemand met een klein transistorradiootje die juicht bij een doelpunt voor PSV. Dat was Irene.”


Ze is een fantastisch mens, heel erg open. Een heel spontaan, leuk en sociaal iemand.”

Het bedrijf van Van den Brekel heeft Human Factor. Naast Zondag Met Lubach produceert ze ook de dagelijkse talkshow M.

Foto: RTL
18 Reacties op “Kajsa Ollongren laat tv-show Lubach niet censureren”


 1. Tino

  Haar vrouw brrrrrr

 2. EugeneKleefpamper

  “Ik kom uit het westen, DUS ik ben voor Ajax”… Zullen ze leuk vinden in o.a. Rotterdam!

 3. Otto Groeneveld

  Deze vrouw is eng en gevaarlijk voor de democratie. Ga de leugens van haar Dictator-partij 66 even na. Referendum, weliswaar raadgevend maar een prima instrument, afgeschaft omdat het vqolk een andere mening heeft. Wat nou democratie, straks weer krokodillentranen dat mensen politici haten. Dividend afschaffen, geld D’66 dat naar zorg, onderwijs had moeten gaan i.p.v. neoliberalen in het buitenland. En dan die eigenaar van dat neukappartementje piepen. ‘Ja ik heb een handtekening gezet’. Wat een dooddoener zeg. Orgaanhandel op gang brengen terwijl een meerderheid het niet wil.
  Privacy compleet verkracht door deze parij, D’66. Arbeidsmarkt verziekt door deze partij met hun gejank over flex-werk, het heeft geen baan extra opgeleverd. En overal zit ze bij te lacheuuuu met die achterbakse kop van haar, is het geen zus van Rutte?
  Deze vrouw en haar partij zijn een gevaar voor de democratie.
  Ik wil een referendum, raadgevend is prima.
  Ik wil goed onderwijs. Studenten kunnen nu al geen huis meer kopen na hun studie wegens studieschuld.
  Ik wil goede zorg.
  Ik wil dat werknemers eens hun netto loon zien stijgen.
  Ik wil dat er geen belasting is op kerosine. Luchtvaart grootste vervuiler D’66 kijkt weg.
  Ik wil dat homo’s weer veilig op straat kunnen lopen.
  Wilt u dit ook, stem dan niet op deze enge vrouw.

 4. Otto Groeneveld

  Bedoel uiteraard WEL belasting op kerosine.

 5. BEUK DE BOOM

  “We hadden elkaar nooit ontmoet, maar woonden wel allebei in Amsterdam.”

  Want normaal gesproken kent iedereen in Amsterdam elkaar.

 6. BEUK DE BOOM

  Je gaat mij trouwens niet vertellen dat er bij Zondag Met Lubach geen zelfcensuur plaatsvindt. Ze kunnen wel zeggen: ‘kom jij maar niet naar de repetitie’, maar het is volledig denkbaar dat Arjen of een redactielid deze boodschap liever niet (en zeker niet te vaak) aan de baas wil vertellen. Dan treedt er dus terughoudendheid op, en dat is een vorm van zelfcensuur.

  Mevrouw Kasja hadden ze namelijk véel harder aan kunnen pakken dan ze hebben gedaan. Deze minister heeft een zeer dubieus verleden, maar ZML heeft daar geen enkele aandacht aan besteed. Voor mij duidt dat op terughoudendheid, en dus zelfcensuur. Lichte zelfcensuur, maar desalniettemin zelfcensuur.

 7. Cola Cola

  Wat een zure Beuk!

 8. critikast

  Is Kasja echt lesbisch? Jammer ! En Irene is intelligenter, want ze kiest voor PSV !

 9. Lodewijk

  Schijnheilige zuignap.

 10. Remi

  @BEUK DE BOOM

  “Deze minister heeft een zeer dubieus verleden” …

  U maakt me nieuwsgierig …

 11. Huiskamer

  De vrouw die de democratie wil afschaffen. Zij is een absoluut gevaar ! Halsoverkop het referendum afschaffen (het gepeupel mag niets zeggen) en het afschaffen van de vrijheid van meningsuiting, dat doet de EU wel voor ons).
  Onvoorstelbaar dat zij nog een podium krijgt.

 12. Paul Lamote

  Vreselijk mens.

 13. Achmed

  Demonen66 … de goot van de politiek.

 14. Meneer Kaktus

  Ondanks dat ze pot is zou ik haar best eens door de caravan willen jagen. Goed idee?

 15. Shaniquilia vd Put­®™

  Dat is een heel flatteuze foto van haar. Dit is de rauwe werkelijkheid: https://www.trouw.nl/democratie/ollongren-eiste-onterecht-aftreden-van-wethouder-palmen~a552e52d/

 16. Xander

  Is ook al een paar keer bij de Bilderbergconferentie geweest. En dat zegt genoeg!

 17. Gerard Ek(streem)dom

  Deze democratie killer heeft overduidelijk een dubbele agenda. Zij zal nooit voor korten op NPO stemmen want dat kost haar partner haar overbetaalde staatsbaantje.

 18. Linda

  Karin Ollongren vind ik een uitgdroogde befkop hebben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.