Minister Ollongren: ‘Bemoei me niet met show Lubach’

Geplaatst op ma 16 sep 2019 om 9:30

Kajsa Ollongrens, de D66-minister van Binnenlandse Zaken, bemoeit zich niet met de inhoud van het satirische programma van Arjen Lubach. Dat laat ze weten in gesprek met het AD. Zondag Met Lubach, dat op 13 oktober aan zijn tiende seizoen begint, wordt gemaakt door haar vrouw Irene van den Brekel. Lubach kraakte Ollongrens sleepwet finaal af. “Ik stel me zo voor dat u samen met een wijntje op de bank zit te kijken en dat u dat dan niet heel leuk vindt“, legt het AD haar voor. 

Ollongren daarop: “Toch is dat niet zo. We hebben dat strikt gescheiden. Ik weet niets van wat er in dat programma gebeurt en dat is de enige manier om het te doen. Dat is journalistieke vrijheid, satire. Zij doet haar ding, zonder er rekening mee te houden dat wij ’s avonds bij het tandenpoetsen naast elkaar staan.

Krijgt ze eigenlijk weleens reacties op het feit dat ze met een vrouw samenleeft? “Eigenlijk niet. Dat vind ik een van de leuke dingen van dit land en van de tijd waarin we leven: over het algemeen vinden mensen het niet iets bijzonders.”

Toch wordt er vaak gerept over een afname van de homotolerantie. Die ervaring deelt ze ‘niet persoonlijk’. “Maar het is wel waar, ik hoor die verhalen ook. Er zijn echt te veel incidenten.”

Het AD-interview met Kajsa Ollongren kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Producent Zondag Met Lubach is vrouw vicepremier (27 oktober 2017)
‘Arjen Lubach past Ollongren-censuur toe’ (29 januari 2018)
Arjen Lubach ontkent dat hij D66 ontziet op televisie (26 februari 2018)
Kajsa Ollongren laat tv-show Lubach niet censureren (28 augustus 2018)

Foto: RTL
39 Reacties op “Minister Ollongren: ‘Bemoei me niet met show Lubach’”


 1. Tinie Parkiet

  Kasja is ook al niet democratisch.

 2. Plakje worst

  @Tinie Parkiet
  Wie is Kasja? Kun je niet spellen?

  Overigens is die Kajsa zelf ook een taalbarbaar: “Zij doet haar ding”?!

 3. Claude Fieaul

  Ik krijg de koude rillingen van deze anti-democratische heks met haar valse lach en haar valse bescheidenheid. Eerst het referendum afschaffen en daarna een festival organiseren om de democratie te vieren. Koekoek.

 4. Sjaak

  Het AD interviewde Ollongren van Anti-Democraten ’66. AD versus AD’66

 5. Mensen

  Ook weer zo’n totaal onbetrouwbaar en ondemocratisch denkend mens. Waar komt ze in godsnaam opeens vandaan. Dit soort mensen zijn de ondergang van Nederland.

 6. Bbbrrrrrr

  Verzuipen in de gracht!!

 7. arie

  Nee, ze bemoeit zich er niet mee.
  Maar we weten toch niet wat tussen de laken van mevrouw Ollongren en mevrouw van Brakel gezegd en besloten wordt.
  Natuurliojk bemoeit ze zich er mee.
  Bewijs:
  luister maar naar Luibach: altijd van linkse signatuur, altijd het bashen van Trump, Wilders en Baudet.
  Lekker onafhankelijk die Lubach.
  Ollongren is onbetrouwbaar. Afschaffing referendum vergeef ik haar nooit.
  Ze zit nu 4 jaar ons waardeloos te besturen , terwijl wij onze kop moeten houden.

 8. By the way

  Er wordt wel heel erg gezocht naar ‘spannende onderwerpen’ door het AD. Maak er gewoon geen artikel van als er niks te melden is. Verspilde moeite en tijd voor zowel de redactie als de lezer.

 9. Night Vision

  @arie

  De tеring wat ben jij dom. Sinds wanneer is satire onafhankelijk?

  En wat is er mis met Trump bashen? Die man is letterlijk een gevaar voor de veiligheid, zoals we ook de laatste dagen weer zagen. Grote paniek veroorzaken in Alabama door ten onrechte te beweren dat deze staat zal worden getroffen door een orkaan, vervolgens kwaad worden als meteorologisch instituten het volk geruststellen met de waarheid en dan zijn mensen op straffe van ontslag verbieden om tegen te spreken dat Alabama getroffen zou worden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Trump een weerkaart bij ging werken met een pen. (Denk daar eens goed over na: een president die met een pen op een officiële weerkaart zit te kladden omdat hij niet wil toegeven dat hij fout zat!) Nee, zo’n vent moet je vooral prijzen.

 10. Wilders

  @ Arie: lol dat ligt echt niet aan Lubach dat Wilders, Baudet en Trump uitgekakt worden hoor. Laat die politici eens wat wetenschappelijk nuttig of daadwerkelijk constructief zeggen.

 11. Enzo Voorthuijsen

  Je kunt van Kajsa van alles vinden, maar ze is in ieder geval voor 100% onbetrouwbaar.

 12. Ron

  Deze Ollongren zit bij de verkeerde partij. Hoort eigenlijk bij de VVD te zitten…en dat is geen compliment…

 13. Jan

  Wat moet ik ontzettend kotsen van dat wijf…

 14. pieter baan

  Jan
  Mon 16 Sep 2019 om 11:08

  Bedankt voor deze inhoudelijke mededeling. Haal een paracetamolletje bij de Kruidvat kerel

 15. COSA NOSTRA

  Eng wijf

 16. Het is maar dat je het weet.

  @Jan
  Mon 16 Sep 2019 om 11:08

  Jan,..ik ben het helemaal met je eens, ik moet er ook van kot-sen

 17. Guttegut

  Arie en Jan zijn waarschijnlijk 2 totaal kansloze boze witte tokkies zonder baan. In ieder geval hebben ze het verstandelijk vermogen van een natte dweil.

 18. Nick

  Vreselijke vrouw.

 19. Nick

  Guttegut

  Zijn ze wit? Waar liggen ze opgebaard dan?

 20. Pinguin

  Deze enge mevrouw wil totaal geen inmenging van de bevolking. Een EU-fascist die een statenunie zoals de USSR in gedachten heeft. Een kleine, ongecontroleerde, niet democratisch gekozen -of weg te stemmen- elite die de totale macht heeft.

 21. K.C.T.

  Wat een vreselijk achterbaks wijf!!!
  Nederland zit in de tang van dit soort links draaiend en rechts vullend groepje volksverlakkers,,,,, Rutte staat ondanks alles weer hoog in de peilingen,,,, laf volkje onze hollandesis,,,, door de hele geschiedenis heen!!!

 22. Andreas

  Het liegen gaat haar wel heel gemakkelijk af.

 23. Henk

  Pechtold, Ollongren, Jetten…. Hans van Mierlo draait zich om in zijn graf.

 24. Paolo 2.0

  Ollongren is een wolf in schaapskleren!

 25. StefanV

  Het idee dat Lubach een linkse signatuur heeft is redelijk bizar. Op enkele onderwerpen is een *licht* linkse tendens zichtbaar, maar er is ook uitgesproken kritiek op linkse stokpaardjes te horen. Zo heeft Lubach compleet gehakt gemaakt van een rapport over (vermeend) etnisch profileren bij de politie.

  En zijn kritiek op iemand als Baudet gaat niet veel verder dan een onschuldig liedje over wie er beter in bed is.

 26. Tim H

  Zo’n vreselijk D66-type.

 27. Eelco

  Kuttebeffertje van de EU. zum kotschen

 28. Steffi

  De extreme leegte typerend voor D66.

 29. Mark

  De pot verwijt de ketel…

 30. Geronimo

  Kajsa is die niet van die orgaanhandel Demonen666?

 31. toxilogic

  Kijk dat het reeferendum is afgeschaft komt omdat die intellektuelen van D66 er achter zijn gekomen dat er veel meer klootjes volk is dat achter elke schreeuwlelijk aanloopt of dat nou die kansloze gebleekte pinda is of die ezel van Baudet is. Redelijke discussie is onmogelijk met imbecielen, dan maar geen reeferendum. Persoonlijk zou ik het stemrecht willen ontnemen van eenieder die onder een IQ van 120 scoort, het is misschien wel de enige manier om democratie te redden…

 32. toxionlogic

  @toxilogic, daar gaat je stemrecht met je 2500 spelvauten

 33. toxilogic

  De enige spelfout die ik zie is het stonede grapje dat ik maak met ‘reefer’= joint endum, maar goed ik wist ook wel dat zo’n grapje hier gemist wordt door 99% van de bezoekers hier.

 34. Zee

  Topwijf .. Ollongren for Prime Minister !

 35. Ja maar

  Toxilogic, de constructie die u voor zich ziet, daar houdt je geen democratie aan over. Definitie van democratie = precies, stem van het volk, zelfs verstandelijke gehandicapten hebben een stem en dat moet ook wel, want zij hebben ook hun eigen belangen, net als u. U denkt alleen aan uw belangen, hopelijk gaat u zelf nooit de politiek in. Het zou hetzelfde zijn als je in gaat voeren dat er alleen maar gestemd mag worden door eenieder met een lager IQ dan 120. Mis je ook een groep mensen. Totaal misplaatst en totaal geen intelligente opmerking, tenzij je iedereen in een robot wil veranderen, dan zou het een eerste strategische stap zijn in het vernietigen van de menselijke emoties en ze allemaal laten doen wat er van ze verwacht wordt vanuit een door de wetenschap berekende schema, ongelukkigheid verzekerd…maar ach it’s all under controle. Want dat is toch uw doel; alles verzekerd van goed gevolg ten koste van de menselijkheid. Juist omdat door veel machthebbers in het verleden veelal de grens van andermans belangen overschreden zijn, is de democratie uitgevonden. Daarom heeft u ook nu uw stem en uw mening kunnen geven, dankzij deze democratie.

 36. FlyingLotus

  Geen lelijke vrouw maar zal door die spelletjes in DH wel na een paar geen zin meer hebben om te scharen.

  Scharen is toch een belangrijk bindingsmoment in de het leven van potten. Althans dat denk ik.

 37. aammehoela

  Dat gezeur over links en rechts. Als je dan weer hoort hoe weinig jongeren zich bezig houden met het nieuws. Sommige jongeren weten niet eens van het bestaan van een vakbond af………………. Dat soort jongeren zou inderdaad niet mogen stemmen. Ook zo’n stagiair bij ons. Op zich best slim maar kijkt nooit het nieuws. Weet echt heel veel van hetgeen hij moet weten voor zijn werk, maar zijn interesse ligt voor de rest nergens. Af en toe een Netflixje kijken, met vrienden op een terrasje zitten, dat op zich is geen probleem, en veel gamen……….
  Sport interesseert hem ook al niet en zoals gezegd de actualiteiten zeggen hem niets. Wist niet eens dat Boris Johnson de Brexit erdoor wil drukken. Tja, en dan gaat zo’n gast nog stemmen ook……….

 38. Paul

  @aammehoela
  Brexit is er allang door, dombo.
  En terecht!
  Boris moet het alleen nog even ‘finetunen’.

 39. Q

  Karin Ollongren vind ik een onbetrouwbare griezelige pussybumper met een hele enge grote gulzige befbek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.