Show-Koos vertrok vanwege naaistreek bij SBS 6

De waarheid komt altijd boven water: Koos van Plateringen heeft na twee maanden eindelijk de échte reden van zijn ontslag bij SBS 6 onthuld. De zender heeft hem namelijk een flinke naaistreek geleverd. Waar hij aan het begin van dit jaar nog werd gepaaid met zijn eigen BN’er-show op prime time, De Dag Van Je Leven, kreeg hij in de lente een flink dolksteek in zijn rug van de zenderleiding. Het station wilde namelijk wel door met het programma, maar dan wel graag zonder Koos.

Show-Koos heeft De Dag Van Je Leven zelf bedacht en ontwikkeld, legt hij uit in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Ik zou een tweede seizoen maken, toen kwam er een nieuwe directeur en heb ik gesprekken gehad. Toen kwam er géén tweede seizoen meer. Toen ben ik na gaan denken: ik heb bij die zender alles gedaan en voor mij was de rek eruit.”

Hij wilde niet alleen nog maar Shownieuws doen. “Shownieuws vind ik een hartstikke leuk programma, maar ik had ook zoiets van: is dat wie ik ben? Past het nog wel bij me? Ben ik werkelijk geïnteresseerd in het nieuws dat ik vertel? Dan kan ik door blijven gaan met een goed salaris en ben ik op televisie, maar ik dacht: ik kan ook kiezen voor mijn gevoel. Het is als een relatie die niet echt goed meer loopt. Van: het is een 7, maar ik wil het graag een 9 hebben. Er was geen stip op de horizon meer en die was er daarvoor wel altijd.”

Medegast Angela de Jong: “Ik heb iets anders gehoord. Een vrij betrouwbare bron zei tegen mij: ‘Koos heeft wel gehoord dat het programma blijft bestaan, maar dat iemand anders het gaat presenteren.‘”

Koos: “Klopt. Ja. Dat heb ik gehoord in het gesprek. Nu ga ik informatie geven die ik in een persoonlijk gesprek met iemand heb gevoerd, dus dat vind ik dan niet zo netjes.”

Wilfred Genee: “Angela komt ermee.”

Koos: “Daarom geef ik ook antwoord. In het laatste gesprek dat ik heb gehad heb ik gehoord dat het programma zoals het was niet meer terugkomt.”

Wilfred: “Maar wel zo’n soort programma, maar dan zonder jou?

Koos: “Dat weet ik niet. Daar heb ik verder niet naar gevraagd.”

Wilfred: “Dat is toch hard? Je hebt het programma zelf bedacht. Het lijkt me een soort dolksteek in de rug, want de kijkcijfers waren best wel goed voor SBS-begrippen.”

Koos: “Ja en ze waren ook heel enthousiast. Ik werd er inderdaad even stil van. Ik hoefde bij Shownieuws niet weg. Of ik boos was? Het was meer… Ik kan het gevoel niet eens omschrijven. Ik werd er gewoon stil van. Of ik me genaaid voelde? Ja… Maar ik ben er niet uit boosheid weggegaan. Ik heb er zo veel geleerd.”

Je kan er alles over zeggen, maar ik denk niet dat het goed is om boos ergens weg te gaan, want dan is het geen afgerond verhaal. Dat ervaar ik dus niet zo. We hebben het ook in gesprekken goed afgerond.”

 

Lees ook:
Koos van Plateringen na 15 jaar weg bij Shownieuws (8 juli)
Koos van Plateringen: ‘Ik ben op zoek naar een baan’ (9 juli)
Koos van Plateringen: ‘Ik moet niet weg vanwege Albert’ (31 juli)
Koos van Plateringen heeft een masterplan (3 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen