Albert Verlinde: ‘Nog niets in pijplijn bij Talpa’

Albert Verlinde heeft 6 Inside zien sneuvelen bij SBS 6, maar staat nog wel onder contract bij Talpa Network. Wat gaat hij nu doen? Hij weet het zelf nog niet. Dat laat de showkenner weten aan Telegraaf TV. Er is nog niets duidelijk, aldus Verlinde. “Er is echt nog helemaal niets bekend. Er wordt heel veel gezegd en geschreven en geïnsinueerd, maar ik weet het echt nog niet. Ik ga praten met Talpa. We zijn een afspraak in aan het plannen, maar er is nog nergens sprake van.

Mist hij 6 Inside al? “Nee, ik mis wel de mensen. Dat is altijd, hè? Zo’n programma is mensenwerk. Jan Versteegh mis ik, maar we hebben veel contact en ik wens hem ongelooflijk veel succes met Lingo. Voor het team is het ook heel erg, maar het is gewoon niet gelukt. Ik vind het nu ook wel lekker om even volledig met het theaterbedrijf bezig te zijn.”

Verlinde is niet meer bezig met 6 Inside. “Dat boek is dicht. Het is altijd veel leuker dat anderen vinden waarom het allemaal wel of niet gelukt is. Het kan altijd twee kanten op. Niet gelukt, ontzettend jammer.”

Zijn voormalige Boulevard-bestie Peter van der Vorst is nu de tv-baas van RTL 4. Biedt dat geen kansen? “Nee hoor. Als je een contract hebt bij een partij is het niet zo netjes om met een andere partij te praten. Ik zit bij Talpa, heb een contract met John de Mol en dat loopt nog anderhalf jaar. Daarna kijk ik wel weer verder.”

SBS 6 hoopt dit seizoen een stuk dichterbij RTL 4 te komen. “Het is ongelooflijk spannend. Linda de Mol is de Champions League van de Nederlandse tv. Het is de koningin en als de koningin verhuist ga je mee. Verder is het ongelooflijk spannend.”

Wordt RTL omvergeblazen? “Ik ben niet zo van iets omver blazen. Laten we hopen dat het het aanbod verrijkt en we met z’n allen denken: er is keuze.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen