Koos van Plateringen: ‘Ik moet niet weg vanwege Albert’

Koos van Plateringen nam dinsdag na vijftien jaar afscheid van Shownieuws en ging in zijn laatste uitzending ook in op het gerucht dat hij plaats moet maken voor Albert Verlinde, al deed hij dat zonder zijn naam te noemen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Verlinde’s 6 Inside is genadeloos geflopt, maar hij staat nog wel onder contract bij de tv-zender. Volgens insiders verhuist hij naar de late avond van SBS 6, maar Van Plateringen benadrukt dat hij vrijwillig vertrekt.

Van Plateringen is niet ontslagen, zei hij in zijn afscheidsuitzending. “Ik wil duidelijk maken dat het mijn eigen beslissing is: ik ben niet ontslagen, ik hoef niet plaats te maken voor iemand die misschien nog veel meer verstand heeft van showbizz“, zei hij, uiteraard wijzend op Verlinde.

Waarom vertrekt hij dan wel? “Mijn dromen zijn hier echt allemaal uitgekomen. Ik heb dit jaar ook mijn eigen programma gemaakt dit jaar. Nu is het tijd voor iets nieuws. Ik wil me blijven ontwikkelen als persoon en professioneel en ik denk dat ik hier álles heb gedaan. Dat ga ik ergens anders doen. Waar dat is weet ik nog niet.

De showkenner kijkt terug op een mooie vijftien jaar. “Sinds ik heb besloten hier weg te gaan – dat is denk ik zo’n twee maanden geleden – kwamen er ineens allemaal herinneringen boven van hoe ontzettend bijzonder het allemaal is wat ik heb meegemaakt. Ik heb overal met mijn neus vooraan gestaan. Ik zie daar bijvoorbeeld een foto van mij bij het huwelijk van William en Kate in Londen. Ik heb ook elf keer het Songfestival gedaan met dit jaar het hoogtepunt; ik zat tien jaar bij Duncan Laurence vandaan. Het overlijden van Michael Jackson heeft ook veel indruk gemaakt.

Vervolgens bedankte Van Plateringen iedereen, waaronder de grote baas van Talpa. “John de Mol is degene die mij de kans heeft gegeven om mijn eigen programma te ontwikkelen en te maken. Dat heb ik gedaan met succes en dat was hartstikke leuk.”

Afscheid

Collega Airen Mylene had het moeilijk met het afscheid. “En dan is het moment daar waar ik eigenlijk heel erg tegenop zie, want ik ben het er totaal niet mee eens. Ik word al emotioneel. Koos, na vijftien jaar ga je ons verlaten bij Shownieuws. Voor ons was jij echt Mr. Shownieuws. Ik ga het zo goed mogelijk doen, maar ik kan het eigenlijk niet. Ik ga je enorm missen en dan spreek ik niet alleen namens mijzelf.

Je hebt het fantastisch gedaan, je bent een geweldige collega. Een mentor ben je geweest voor velen. Ik wil je een grote bos bloemen geven en hij kan wat mij betreft niet groot genoeg zijn. We gaan je echt missen: zowel voor als achter de schermen. We zijn heel benieuwd naar alles wat je gaat doen.”

Shownieuws trok dinsdagavond 481.000 kijkers (19 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen