Koos van Plateringen: ‘Ik moet niet weg vanwege Albert’

Geplaatst op wo 31 jul 2019 om 8:35

Koos van Plateringen nam dinsdag na vijftien jaar afscheid van Shownieuws en ging in zijn laatste uitzending ook in op het gerucht dat hij plaats moet maken voor Albert Verlinde, al deed hij dat zonder zijn naam te noemen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Verlinde’s 6 Inside is genadeloos geflopt, maar hij staat nog wel onder contract bij de tv-zender. Volgens insiders verhuist hij naar de late avond van SBS 6, maar Van Plateringen benadrukt dat hij vrijwillig vertrekt.

Van Plateringen is niet ontslagen, zei hij in zijn afscheidsuitzending. “Ik wil duidelijk maken dat het mijn eigen beslissing is: ik ben niet ontslagen, ik hoef niet plaats te maken voor iemand die misschien nog veel meer verstand heeft van showbizz“, zei hij, uiteraard wijzend op Verlinde.

Waarom vertrekt hij dan wel? “Mijn dromen zijn hier echt allemaal uitgekomen. Ik heb dit jaar ook mijn eigen programma gemaakt dit jaar. Nu is het tijd voor iets nieuws. Ik wil me blijven ontwikkelen als persoon en professioneel en ik denk dat ik hier álles heb gedaan. Dat ga ik ergens anders doen. Waar dat is weet ik nog niet.

De showkenner kijkt terug op een mooie vijftien jaar. “Sinds ik heb besloten hier weg te gaan – dat is denk ik zo’n twee maanden geleden – kwamen er ineens allemaal herinneringen boven van hoe ontzettend bijzonder het allemaal is wat ik heb meegemaakt. Ik heb overal met mijn neus vooraan gestaan. Ik zie daar bijvoorbeeld een foto van mij bij het huwelijk van William en Kate in Londen. Ik heb ook elf keer het Songfestival gedaan met dit jaar het hoogtepunt; ik zat tien jaar bij Duncan Laurence vandaan. Het overlijden van Michael Jackson heeft ook veel indruk gemaakt.

Vervolgens bedankte Van Plateringen iedereen, waaronder de grote baas van Talpa. “John de Mol is degene die mij de kans heeft gegeven om mijn eigen programma te ontwikkelen en te maken. Dat heb ik gedaan met succes en dat was hartstikke leuk.”

Afscheid

Collega Airen Mylene had het moeilijk met het afscheid. “En dan is het moment daar waar ik eigenlijk heel erg tegenop zie, want ik ben het er totaal niet mee eens. Ik word al emotioneel. Koos, na vijftien jaar ga je ons verlaten bij Shownieuws. Voor ons was jij echt Mr. Shownieuws. Ik ga het zo goed mogelijk doen, maar ik kan het eigenlijk niet. Ik ga je enorm missen en dan spreek ik niet alleen namens mijzelf.

Je hebt het fantastisch gedaan, je bent een geweldige collega. Een mentor ben je geweest voor velen. Ik wil je een grote bos bloemen geven en hij kan wat mij betreft niet groot genoeg zijn. We gaan je echt missen: zowel voor als achter de schermen. We zijn heel benieuwd naar alles wat je gaat doen.”

Shownieuws trok dinsdagavond 481.000 kijkers (19 procent).

Foto: SBS
31 Reacties op “Koos van Plateringen: ‘Ik moet niet weg vanwege Albert’”


 1. Ach

  Geloof er niks van..🤔

 2. Remi

  Ontroerend !

 3. Curryworst

  tuurlijk Koosje,
  In september, als het nieuwe tv-seizoen echt losgaat, dan zie we Albert V. weer orakelen in Shownieuws.

 4. Minder of Mirjam

  ze hebben nog even een flesje open getrokken na afloop. Een flesje of 30.

 5. Henk

  Echt de allergrootste kwal en slijmbal óóit in de geschiedenis van NL tv.
  Die fag zal wel weer heel gluiperig bij RTL opduiken.
  Brrrr!

 6. Frans

  Koos gaat weg omdat hij genaaid is door SBS. Niets meer, niets minder. Eer aan zichzelf gehouden.

 7. MediaPrak

  Wat klopt er van het gerucht dat Koos naar Telegraaf (TV) gaat? Moeten we afscheid nemen van Jan Uriot?

 8. Bart

  @Frans Heeft denk ik met de veranderingen aan het format De Dag van je leven te maken.

 9. Simon

  Het afscheid van een tv-fenomeen, wat een groot verlies voor televisiekijkend Nederland :-)

 10. Danny

  Ik mocht hem wel. Jammer dat ie vertrekt. Je moet er toch serieus niet aan denken dat Albert terugkeert? Nee vast niet..

 11. Actries van Houten

  Wellicht kan Koos dat programma van Peter op RTL4 overnemen, Van der Vorst Likt Sterren.

 12. Norvo

  Maar, wat waren die veranderingen aan het format van Dag van je leven dan? En leiden veranderingen in het ene programma tot het besluit op te stappen bij een ander? Het blijft een vaag verhaal.

 13. Simon

  Hahaha, van der Vorst likt Sterren :-)

 14. Hans

  @MediaPrak: Er wordt bij de Telegraaf afscheid genomen van Jan Uriot en Evert Santegoeds.

 15. Tessa

  Heeft ie het toch mooi 15 jaar volgehouden in die slangenkuil. Iedereen die daar werkt is vals.

 16. Robert

  Opmerking van dat vrouwtje zegt genoeg, die is het er niet mee eens, is er dus uitgegooid. Koos is wel zo slim niet na te trappen, dat wereldje is op zich klein.

 17. Klaasje v

  Sympathieke man. Jammer dag hij weg is.

 18. Gtr

  Waar moet hij in godsnaam aan de slag?

 19. Henk

  Het is echt een homowereldje bij shownieuws, vaak ook vals.De volgende valse nicht (Albert) staat te trappelen met zijn vileine lachje.Eigenlijk zouden we het moeten boycotten, niet het nieuws maar de valse manier van SBS 6.En in Airen heb ik ook nog steeds geen talent gezien.

 20. StefanV

  Bevalt de homofobie je een beetje, Henk?

  Die Koos is een sympathieke man; doet zich op TV niet anders voor dan in het echt. En nog los van alle perikelen kan ik me prima voorstellen dat je na 15 jaar aan wat anders toe bent.

 21. Henk

  Ja. Wat dan. Ben je ook zo eentje van die kant?

 22. Bart

  @StefanV Ja inderdaad Koos is een aardige man.

  @Norvo Dat is nog niet naar buiten gekomen maar zal vast wel gaan gebeuren. Ze zullen we zo stom zijn om hier Wendy of Gordon op het gaan zitten.

 23. Henk

  Als je wat zegt over iemand met een kleurtje ben je een racist, zeg je wat over alle homo’s bij shownieuws dan ben je een homofoob.Vroeger was je een kritisch persoon.Ik word steeds meer fan van Johan Derksen, ik snap hem nu.

 24. Simon

  Een groot talent gaat verloren met zijn vertrek :-)

 25. Roy

  Hij heeft nu tenminste tijd om zich te laten behandelen in verband met zijn ziekte: homofilie.

 26. S. Stokvis

  Koos Werkeloos?

 27. Chantalleke

  Koos van Plateringen, hier zijn we van verlost. Hij zal wel directeur worden van een reclame zender, let maar op…

 28. Johnny👀

  Minder nichten op tv..zijn er veel te veel.

 29. BRAAK

  Klopt helemaal Johnny, overdaad schaadt. Maar dat geldt dan ook voor de overdreven positieve discriminatie van de Asporaten enz.

 30. Tim Thijssen

  Zijn “droom is uitgekomen?” Een kinderhand is gauw gevuld. Shownieuws is het beste wat hij kan bereiken? Dan zal zijn leven wel ongelooflijk saai worden vanaf nu.

 31. Bart

  @roy…
  Beterschap kerel!
  Degene met de grootste homo haat is zelf homo.
  Dat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.