Koos van Plateringen heeft een masterplan

Geplaatst op za 03 aug 2019 om 9:20

Het vertrek van Koos van Plateringen bij Shownieuws kwam als donderslag bij heldere hemel. Juist na het jaar waarin hij van SBS 6 zijn eerste eigen programma kreeg, namelijk het door hem bedachte De dag van je leven, stapt hij op bij Talpa Network. In RTL Boulevard werd al gesuggereerd dat hij met onmin is vertrokken – er zou bonje zijn over zijn tv-show – maar dat spreekt hij zelf tegen. Toch lijkt er hommeles, want Van Plateringen is geen naam waar andere omroepen om strijden.

Van Plateringen zal niet verdrinken in de aanbiedingen van omroepen nu hij ontslag heeft genomen bij het mediabedrijf van John de Mol, al is her en der wél gesuggereerd dat hij Peter van der Vorst zou kunnen opvolgen als presentator van Van der Vorst Ziet Sterren.

Heel erg spannende televisie zou dat echter niet opleveren: Van Plateringen is een van de vele likkertjes in de showbizzverslaggeving en dat levert geen spannende gesprekken op. Aan de andere kant was Van der Vorst nou ook niet bepaald een presentator van het type Wilfred Genee.

Maar wat is nou het plan? Aan Radio Veronica vertrouwt de showkenner toe: “Ik heb wel een masterplan en leuke ideeën en ik moet kijken wat daarvan terechtkomt.”

Er moet toch wel geld in het laatje komen? “Ja, natuurlijk, maar vooral iets doen wat ik leuk vind.”

Als hij bij Shownieuws was gebleven, dan had hij volgend jaar mei geheid het Songfestival in Nederland mogen verslaan. Gaat hij daar wat mee doen? “Ik vind het Songfestival heel leuk, dat weten jullie. Als kind vond ik het al fantastisch.”

Foto: SBS
16 Reacties op “Koos van Plateringen heeft een masterplan”


 1. Yoshi

  De dames van HVNL zijn de volgende. John de Mol wilt RTL kopiëren en daar past niks meer bij van SBS.

 2. Oprutte

  ‘Heel erg spannende televisie zou dat echter niet opleveren: Van Plateringen is een van de vele likkertjes in de showbizzverslaggeving en dat levert geen spannende gesprekken op’
  Oud nieuws van dat likken. Daar is hij dan weer wel goed in.

 3. Norvo

  “al is her en der wél gesuggereerd dat hij Peter van der Vorst zou kunnen opvolgen als presentator van Van der Vorst Ziet Sterren.”

  Ja, vooral hier in de comments. Oh MC, you ol’ pot stirrin’ stemmenmaker, you. Maar Koos kritiekloos zou ’t absoluut niet verkeerd doen als de nieuwe Peter. Arme Aran Bade.

 4. Karin

  @Norvo de overstap naar RTL4 zou best een goede zet kunnen zijn.

 5. Peanut

  @norvo 😂🤣

 6. Pinda

  Peanut, lach niet zo om je spiegelbeeld.

 7. FlyingLotus

  Likken kan die wel, vooral op plaatsen waar de zon nooit schijnt.

 8. Bart

  @Norvo Aran wordt echt niet aan de kant geschoven. Is op dit moment de enige deskundige van Boulevard die echt verstand heeft van media en entertainment. Het zou meer dan terecht zijn als hij Ziet Sterren mag gaan doen. Neemt niet weg dat ook Koos een goeie zou zijn voor aan de Boulevard desk. Dan kunnen Ron Vergouwen en helemaal die Eric Wikipedia de Munck er uit.

 9. tim

  masterplan UWV??

 10. Gans

  @bart
  Zowel Koos als Aran zijn daar veel te onervaren voor.

 11. Iemand

  Koos Persoonlijkheidsloos

 12. Annoniemus

  Ze hebben die Koos weggejurkt bij Talpa , maar hij zal wel opduiken bij Boulevard ofzo !

 13. Nederland, TX

  @Annoniemus – get a life plz

 14. Anouk

  Het probleem is, zijn stem is zo kut om naar te luisteren en hij is zo zoutloos, echt de maf die hem ooit nog een contract geeft, is maffer dan maf

 15. Willem Ruis

  Koos is dus echt een intellectueel :-)

 16. Minder of Mirjam

  Aandelen Gall & Gall (Ahold) staan 12% hoger naar aanleiding van dit bericht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.