Koos van Plateringen heeft een masterplan

Het vertrek van Koos van Plateringen bij Shownieuws kwam als donderslag bij heldere hemel. Juist na het jaar waarin hij van SBS 6 zijn eerste eigen programma kreeg, namelijk het door hem bedachte De dag van je leven, stapt hij op bij Talpa Network. In RTL Boulevard werd al gesuggereerd dat hij met onmin is vertrokken – er zou bonje zijn over zijn tv-show – maar dat spreekt hij zelf tegen. Toch lijkt er hommeles, want Van Plateringen is geen naam waar andere omroepen om strijden.

Van Plateringen zal niet verdrinken in de aanbiedingen van omroepen nu hij ontslag heeft genomen bij het mediabedrijf van John de Mol, al is her en der wél gesuggereerd dat hij Peter van der Vorst zou kunnen opvolgen als presentator van Van der Vorst Ziet Sterren.

Heel erg spannende televisie zou dat echter niet opleveren: Van Plateringen is een van de vele likkertjes in de showbizzverslaggeving en dat levert geen spannende gesprekken op. Aan de andere kant was Van der Vorst nou ook niet bepaald een presentator van het type Wilfred Genee.

Maar wat is nou het plan? Aan Radio Veronica vertrouwt de showkenner toe: “Ik heb wel een masterplan en leuke ideeën en ik moet kijken wat daarvan terechtkomt.”

Er moet toch wel geld in het laatje komen? “Ja, natuurlijk, maar vooral iets doen wat ik leuk vind.”

Als hij bij Shownieuws was gebleven, dan had hij volgend jaar mei geheid het Songfestival in Nederland mogen verslaan. Gaat hij daar wat mee doen? “Ik vind het Songfestival heel leuk, dat weten jullie. Als kind vond ik het al fantastisch.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen