Sophie Hilbrand: ‘Wilders kan op elk moment in Jinek’

Geplaatst op vr 06 sep 2019 om 11:00

Sophie Hilbrand vindt het onterecht dat het idee bestaat dat de NPO een links bolwerk zou zijn. De drempel voor rechtse kopstukken als Geert Wilders ligt enorm laag, maar ze willen zelf niet. Dat stelt de BNNVARA-presentatrice in het AD. Een politicus als Wilders zorgt er zélf voor dat zijn achterban zich niet thuis voelt bij de publieke omroep, stelt ze. “Geert Wilders kan nu bellen naar Pauw of Jinek, dan kan hij direct aanschuiven – maar hij wil zelf niet. Dat vind ik frustrerend“, laat ze weten.

Het is niet zo dat er alleen maar linkse mensen werken bij de NPO, meent Hilbrand. “Ik heb weleens alle BNN-presentatoren op een rijtje gezet en geturfd wie links en wie rechts stemde: we zaten precies in het midden.”

De NPO moet dat meer uitdragen, stelt ze. “Misschien zijn we te arrogant geweest en hebben we niet goed genoeg uitgedragen dat we écht geen linkse propagandamachine zijn.”

Het middenrechtse kabinet gaat opnieuw flink snijden in de NPO. Collega Filemon Wesselink: “Ik vind ook niet dat de politici over de invulling moeten gaan. De cijfers laten zien dat we een heel sterke publieke omroep hebben en in verhouding tot andere landen geen exceptioneel dure.”

Door ons pluriforme stelsel zijn er veel tv-talenten geboren – voor én achter de schermen – en is er nooit een eenheidsworst ontstaan. En toch hebben wij de afgelopen jaren zien gebeuren dat de publieke omroep in een verdomhoekje is terechtgekomen.”

Hilbrand: “Daarom moeten we nu strijdvaardig zijn en harder laten horen: hier staan we voor.

Het AD-interview met Filemon en Sophie kunt u lezen via Blendle.

Foto: Estera Marysia, BNNVARA
83 Reacties op “Sophie Hilbrand: ‘Wilders kan op elk moment in Jinek’”


 1. Aksss

  Aldus de linkse blaatster.

 2. Huismaker

  Tuurlijk geen links bolwerk.
  Elke dag komen ook de positieve dingen over Trump aan de orde. Of de voordelen van de Brexit. De enorme winst van Baudet (leden aantal nu al tegen de 40.000 leden) worden positief besproken. En nu Wilders…
  Enig idee waarom mensen schijtziek van de eenzijdige berichtgeving ?
  Gevolg is dat podcasts van Veloo (TPO), Jensen, Up-Network of Wierd Duk zo populair zijn. Gewoon om eens een ander geluid te horen.

 3. Richard

  @ Huismaker: je haalt wel wat dingen door elkaar. Er is zat ruimte voor rechts op NPO.

  Waar geen ruimte voor is, is extreem-rechts. PVV, Baudet, inderdaad. Ik zou ook niet weten waarom NPO een platform moet geven aan antiwetenschappelijke theorieën van Baudet. Om dezelfde reden is er ook geen programma die anti-vax onzin verkoopt. Wilders daarentegen blaast ook alleen maar voor de aandacht en moet ik ook nog eens betrappen op een fatsoenlijke onderbouwing van een standpunt.

  Rechts is meer dan welkom, en ook aanwezig. Ook de schreeuwlelijken hebben ruimte gekregen op NPO in de vorm van Powned, maar daar kijkt geen hond naar omdat niemand er op zit te wachten. Zie ook Jensen en Jan-Roos ter bevestigen.

 4. Zomaar

  Populisten met een beperkte inleving zitten niet te wachten op vragen die ze laten zakken tot hun eigenlijke domheid.

 5. anoniem

  sophie

  wat weet je van de duurste auto van de zaak rijder m/v van AD

  is zo een dure auto van de zaak nodig

  what about het m i l i e u

 6. Hamme Groot

  Wat vind zijn vrouw daarvan 😂?

 7. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Groen Links is net zo populistisch

 8. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Groen Links is net zo populistisch.

 9. q8

  oke,
  en dan samen met nog een paar van de rechterzijde,
  ebru umar, jan dijkgraaf, marianne zwagerman, thiery ,theo
  dit zal zeker niet gebeuren,

  er worden 5 linkse rakkers tegenover m gezet,
  die alleen maar vuil lachen,[ z,g deugers]
  en dat bij al die trump haters,

 10. einde TV

  Het gaat niet alleen o de gasten, maar het geluid waar Jinek voor zorgt. Ze luistert slecht als het haar niet uitkomt en zal altijd haar mening in een gesprek laten doorsijpelen…een linkse mening.

 11. M.

  Rechtse politici en aanhang stonden altijd achteraan de rij bij onze lieve heer, bij het uitdelen van IQ. Wilders durft niet bij Pauw of Jinek omdat hij niet kritisch ondervraagd kunt worden, binnen 3 minuten wordt duidelijk dat zijn denkwijze onrealistisch, onwaar, waanzin zijn. Je hebt die eng ijdel, populistische Thierry B. Die kiest voor #beau, Jinek is te intimiderend voor hem. Dan maar voor de geestelijke minder capabele RTL Duitsland volk.

 12. Ano

  Wat een geniaal frame is dat geweest, dat de publieke omroep links zou zijn. Sindsdien is duurzame omroep Llink afgescheept, far-right omroep PowNed en de spreekbuisomroep van de VVD (en CDA) WNL kwamen erin. Tegelijkertijd kwam er een fusie van BNNVARA waardoor het linkse karakter daar compleet verdampte en de overige omroepen durfden als pavlov-reactie niets ‘links’-meer te doen bang voor stigmatisering.

  Geniaal.

 13. Claude Fieaul

  Het ding is… als je een rechtse politicus uitnodigt, wordt er altijd een linkse activist tegenover gezet: Dolf Jansen, Frits Wester, Peter De Vries, et cetera.

  Als er een linkse politicus zit, is de rest van de tafel ook links. En wordt iedere avond gezellig een rondje Trump-bashen gedaan.

 14. einde TV

  @M, dat zie je wel in Amsterdam met al die linkse rakkers. Is het dan intelligent om een stad naar de vernieling te helpen? Dat wist ik niet. Intelligentie koppelen aan politieke voorkeur….zowel bij SP als Wilders zitten zat leeghoofden.

 15. Zomaar

  @Ano
  Op 3 kunnen de omroepen nog hun linkse/sociale eitje kwijt, en daar steekt nu een christelijke randdebiel een stokje in de wielen.

 16. Tim

  Milieudrammer Sophie heeft blijkbaar thuis geen stromend water want slecht voor het milieu. Wat ziet ze er goor uit!

 17. "VeronicA Doet Het?....Beter!";

  M’n gestoorde stalker heeft het er maar weer druk mee……

 18. Richard

  Letterlijk net op NPO Radio 1, een expert die kritiek heeft over een Facebook-post van Asscher omdat Asscher denigrerend was tegenover de PVV en Baudet en we Eurosceptici niet moeten wegzetten als idioten, maar er naar moeten luisteren om niet de fouten te maken van het verleden.

  NPO Radio 1 is ook al zo’n “links bolwerk” volgens die idioten die ik wél graag wegzet als idioten.

 19. Curryworst

  Een presentatrice van BNNVARA stelt dat de NPO geen links bolwerk is.
  De VARA, u weet wel, de spreekbuis van de PvdA.

 20. sukkel

  Aldus de alles beter wetende Sophie

 21. Mike

  Uh misschien omdat het allemaal linkse programma’s zijn en de objectiviteit bij de NPO ver te zoeken is?

  Waarom zou je als rechtse politicus daar op tv gaan zitten waarbij je bij voorbaat weet dat iedereen tegen je is en dat ook uitstralen.

  DWDD, Jinek, Pauw… nu niet echt rechtse programma’s. Voorkeur voor alles wat links en progressief is bij DWDD spat er vanaf.

 22. StefanV

  Belangrijke, relevante NPO-programma’s, zoals het Journaal en diverse talkshows hebben een duidelijk linkse signatuur. Het NOS Journaal is zo niet-neutraal dat er een compleet zwartboek over is gemaakt.

 23. Krelis

  Er is een goede reden Wilders niet uit te nodigen: talkshow willen gaan over wat er vandaag speelt, en Wilders is van gisteren. Hij heeft al jaren niets nieuws meer te melden.

 24. ton

  einde tv,
  heeft absoluut gelijk.
  je gaat je aan dat mens ergeren.

 25. Jantje

  Ik zie Baudet veel te vaak op tv.

 26. Jammer dan

  Vrijwel niemand kijkt naar talkshows die tot doel hebben ‘het rechtse geluid’ te laten horen. Zo’n Wilders kan helemaal niet tegen kritische vragen, dus dan krijg je van die gesprekjes als bij WNL of Jensen waar je niks van opsteekt. De kijkcijfers bewijzen dat behalve de hardcore aanhang niemand geïnteresseerd is in rechtse propagandaprogramma’s. Pauw, Jinek en DWDD scoren wél.

 27. Henk

  Geert Wilders: ‘Als ik in Jinek kom, komt Hilbrand niet in Jinek’

 28. Bertus V.

  Ik zie Filemon te vaak op televsisie! Sophie mag blijven.

 29. J.Bouwmeister

  Hoe is het mogelijk dat een tweede partij van Nederland al bij voorbaat uitgesloten wordt.
  Was het niet links die een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking en PVV uit sloot voor deelname aan de regering.
  De tijd zal het leren en het begin is er al.

 30. Het is maar dat je het weet.

  Ik zou daar ook beslist niet willen zitten…Jinek, Pauw, dwdd…nee hoor, ben blij dat mensen met een gezond verstand NEE zeggen.

 31. Mick

  Aan alle mensen hier die Baudet ‘extreemrechts’ noemen de oproep om je te verdiepen in die term.

  Baudet en zijn FvD zijn voor directe democratie, een totaal contrast met de eigenschappen van ‘extreemrechts’.
  Baudet en zijn FvD zijn voor een kleine overheid, een totaal contrast met de eigenschappen van ‘extreemrechts’.

 32. Mick

  En aan alle mensen die de PVV rechts noemen het volgende: Verdiep je ook meteen eens in de eigenschappen van rechts…

 33. 123

  Groot gelijk!

 34. Dominee Bonk

  Wat is zij toch een domme altijd overspannen roddelsoos. Haar alcoholgebruik heeft zijn vernietigende sporen permanent achter gelaten. Deze vrouw hoort in een supermarkt bij de bevoorrading. Haar zien bederft de eetlust. Amen.

 35. GNAGNA

  Mick, je hebt me overtuigd: het FvD is eerder extreemdom dan extreemrechts.

 36. Huismaker

  Ook vandaag:
  Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump…
  Want we willen toch “het nieuws van alle kanten” ?
  Of dienen we uitsluitend de mening te horen die voor ons bedacht is ?
  Wat ben ik blij dat er internet bestaat en niet de staatsmening moet aanhoren. Ik vorm wel mijn eigen mening. Dat zijn dezelfde mensen die zeggen dat we geen referendum mogen hebben, want anders gaan we zelf een mening vormen. Echt waar: en dat in 2019, alsof we nog afhankelijk zijn van de regenten uit 1719 die voor het plebs zullen beslissen.

 37. Eric

  Wilders is een angsthaas. Hij durft al jaren niet. Gevolg: bij volgende verkiezingen is hij bijna verdwenen met zijn partij.

 38. FlyingLotus

  Die Sophie droogt niet lekker op. Daar zijn dermatologische chirurgen voor.

 39. Donald Dumb

  Rimpeldoos met een te makkelijke mening.

 40. GI

  @Huismaker Je ziet in het VK het resultaat van het houden van een referendum, dan wordt het één grote klerezooi. Jij leert echt niks, hè?

 41. anoniem

  Sowieso is er nauwelijks kritische journalistiek op tv.. De upperclass, waartoe ook dhr. Wilders behoort, krijgt ruim baan zichzelf te promoten.

 42. Kird

  Grappig dat wanneer je bepaalde dingen in twijfel trekt je als extreem rechts bestempeld word

  Jullie zijn ziek in je hoofd

  De mensen die niet kritisch naar zaken kijken zijn de charlatans van tegenwoordig

  Wat zit er precies in een vaccinatie ?
  Vertel dat maar ?? Niks waar mensen op lange termijn ziek van worden ?

  En dan het milieu ook nog

  Zei al gore niet dat tegen deze tijd de ozon laag verdwenen zou zijn door zure regen

  Allemaal toch niet gebleken heh ?

  En wat nu losers ? Excuses maken voor mensen in een hokje te duwen ?

  Nee natuurlijk niet
  Jullie gaan er gewoon lekker mee door
  Te gestoord voor woorden dat mensen als jullie een platform hebben

 43. Valsenaam

  @ Kird: waarom wetenschap lezen en een ruimdenkende geest gebruiken als je ook je gelijk kan veinzen door gewoon héél erg boos en woedend te reageren omdat jouw visie van een voorspelling niet 100% uitkomt? :)

 44. @Kird

  Loop jij met jouw kritische hoofd maar lekker als een kip zonder kop achter je extreemrechtse leiders aan, vent! 😂😂

 45. Stephan

  Extreem rechts,is nogal zwaar aangedikt maar goed,stel ook al ben je dat en dan? Nog altijd liever dan een extreemlinks gedachtegoed.

 46. Ko

  Extreemrechts en extreemlinks zijn even dom, Stephan

 47. @ Ko

  Extreem is sowieso voor blinde doordrammers, die alleen feiten zien die het standpunt dat ze toch al hadden, ondersteunt.

 48. Kird

  17:59

  Kijk is mensen

  hier is zon kip zonder kop 😂

  Heb je zelf wel door hoe belachelijk je klinkt ?
  Gehersenspoeld deb iletje 🤣🤣🤣

 49. Kird

  18:18

  Klopt
  Maar mensen in zon hokje douwen omdat hun mening jou niet aanstaat is toch nog iets erger

  Het is een trend
  Elke dag zie je of hoor je erover

 50. @Kird

  En wat schrijf jij zelf over mensen wier mening jou niet aanstaat?

  “Jullie zijn ziek in je hoofd”, “charlatans”, “losers”, “te gestoord voor woorden dat mensen als jullie een platform hebben”

 51. Donald Dumb

  18.58

  Dat weet je toch bij die (extreem) rechts gekkies?
  Mogen zelf alles en iedereen uitschelden en over een kam scheren maar gaat het over hun zelf of hun leiders dan is de wereld te klein en gaan ze huilie huilie doen…
  Hypocriet volk…

 52. Kird

  18:57

  Omdat jullie nergens onpartijdig en neutraal in kunnen staan

  Ik moest achter een extreemrechtse leider aanlopen volgens jou

  Jij doet aan hokjesdenken

  Wil je gewoon niks begrijpen of ben je echt te achterlijk voor worden jochie ??

 53. Kird

  19:02

  Agh jij begrijpt het ook al niet

  Weer extreemrechts noemen
  ZONDER ENKELE REDEN
  Je bent zo een ongelofelijk domme zombie

  Wat is het toch moeilijk om zo in het leven te staan ☹️

 54. Donald Dumb

  Kijk Kird en je snapt mijn post van 19.02…

  Kird. En jij doet niet aan hokjes denken? En staat overal neutraal in?
  Iets met een pot en een ketel…

 55. Donald Dumb

  Inderdaad 19.05

  Je moet een ongelofelijk zwaar leven hebben…

 56. @Kird

  “Omdat jullie nergens” = hokjesdenken 😁

 57. Donald Dumb

  19.07

  Probeer maar niet meer dingen uit te leggen aan kird.
  Te dom om maar iets te begrijpen blijkbaar…

 58. Kird

  19:07

  Ah nu heb ik het door

  @kird en donald dumbf uck zijn gewoon dezelfde persoon

  Zo Verslaafd aan tv dat hij nu op dezelfde manier praat

  Kritisch denken en een echte eigen mening bestaat niet meer 🤣

  Je gebruik van populaire steekwoorden zegt genoeg over wat een loser je bent

 59. Valsenaam

  Lieve Kird, als de hele wereld doet alsof je gek bent is de meest waarschijnlijke verklaring dat je gek bent. Er zijn tienduizenden professors wereldwijd die inmiddels bewezen hebben dat klimaatopwarming bestaat. Er zijn tienduizenden professors die bewezen hebben dat de negatieve effecten van vaccinaties in het niks vallen bij de positieve gevolgen. Behalve jezelf heb jij nog nooit iemand overtuigd van iets wetenschappelijk. Komt omdat types zoals jou vooral gelijk willen krijgen door de hele dag boos te zitten doen in plaats van dat het onderwerp je echt wat interesseert.

 60. Donald Dumb

  Kird is een mooi voorberld van een onderbuik redenaar.
  Factchecken is een te lastige bezigheid voor hem…

 61. @Kird

  😂😂😂 Je mag van mij best ontkennen dat je extreemrechts bent, hoor, als je dat zo erg vindt. Maar dat je paranoïde bent en complottheorieën gelooft, bewijs je met je laatste berichtje. Zal je nu ook wel gaan ontkennen, hihihi! Je bewijst ook dat je geen feiten nodig hebt om tot je conclusies te komen! 😂😂😂

 62. Donald Dumb

  19.13

  Tja ook echt weer een typisch rechtsgekkie iets.
  Aannames op dit forum zetten en zelf geloven dat het echt zo is…
  Ach ja…

 63. 123

  Is Donald Dumb weer ruzie aan het maken?

 64. Kird

  19:14

  Bewijs dat kritisch denken niet bestaat

  Je slikt alles maar 😂

  Voor mijn part zijn er miljoenen wetenschappers
  Die worden gewoon betaald om zwakzinnige mensen, zoals jij, een bepaalde richting op te duwen
  Wat blijkbaar altijd werk

  Het hele milieu schandaal komt er uiteindelijk op neer

  Het gaat iedereen geld kosten.

  De dingen die dan blijkbaar slecht zijn voor het milieu blijven gewoon

  Wat blijft er dus uiteindelijk over ??

  HELEMAAL NIKS

 65. Donald Dumb

  123.

  Met name kird is hier de relschopper…

 66. Kird

  19:18

  Het gaat gewoon door mensen 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Heeft vorige week het woors extreem rechts geleerd en kan het nu in elke zin toepassen

  Echt wow

  Kerel verdwijn van het internet
  Je raaskalt totale onzin

 67. Discuswerper

  @Kird: je hebt volkomen gelijk.
  Verder niet meer reageren joh.
  Je hebt het tegen één trol met drie namen. Een drievoudig gehandicapt Zwarte Pietje.

 68. Donald Dumb

  Kird. Iemand moet van internet verdwijnen om dat zijn mening jouw niet aanstaat?
  In hokjes aan het denken ben je…

 69. Kird

  19:26

  Iemand 3 x betichten van extreemrechts zijn komt heel zwakzinnig over

  Zulke mensen moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden en hebben niks op het internet te zoeken

  En fijn dat je nu mijn woord hokjesdenken nu gebruikt in een totaal verkeerde context 🤣

  Je doet je achternaam eer aan

 70. Donald Dumb

  Kird. Blablabla.
  De woorden ‘onzin lullen’zijn voor jou uitgevonden…
  Rot lekker zelf op, MC dictatortje…

 71. Kird

  19:36

  Wow Nu ook nog dictatortje 😂

  Mag ik je adres ? Dan kan ik je een woordenboek toesturen

  Want de context van woorden ontgaan je totaal
  Dit is schattig als je 12 jaar bent maar voor een volwassen persoon is dit ernstig

  Zoek hulp

 72. anoniem

  Het is op zich wel mooi dat hier op de MC links en rechts nog met elkaar in discussie gaan, want op alle andere nieuwssites is die mogelijkheid inmiddels uitgesloten. Maar ik moet bekennen dat ik wat hier getypt wordt, soms beter kan verdragen met een lekker biertje erbij.. :-)

 73. Koning Toto

  Anoniem, leer Nederlands.

 74. anoniem

  Nee, ik zou nooit mijn eigen moeder verraden.. Voor de rest ben ik best aangepast hoor.. :-)

 75. @Donald Dumb

  Weekend verlof?

 76. anoniem

  Idd, proost! :-)

 77. Nunc aut Nunquam

  WILDERS HELD TEGEN ALLES DAT ONS KAPOT WIL MAKEN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN !

  GROTE HELD PIM FORTUYN DOOR LINKS AFGEKNALD,,,,,,, Terecht dat weldenkend rechts niet bij die linkse islampijpers aan tafel gaat zitten !!!

 78. Donald Dumb

  Wilders. O ja. Die mafklapper die zijn haar verft om zijn eigen afkomst te verloochenen, een echte Nederlander wil lijken maar dat niet is…

 79. @Kird

  😂😂😂

 80. Proest

  Na vlieg- en rookschaamte nu ook extreemrechtsschaamte?

 81. BRAAK

  Jij ook trut.

 82. critikast

  Sophie…wanneer ga je jezelf weer eens verwennen voor de camera ? Ik kan niet wachten…

 83. Pieter

  De NPO geen links bolwerk, laat me niet lachen. Vanmorgen (zondag) had ik radio 1 aan staan, ineens komt er een naar aan z’n stem te horen bejaarde man aan het woord die zomaar uit het niets op Baudet begint af te geven. Het had totaal niets met het programma te maken maar hij moest het even kwijt. In plaats dat de presentatrice hem tegenhield begon ze lekker mee te kletsen en ze had er klaarblijkelijk veel plezier in dat Baudet even zwartgemaakt werd met leugens over zijn reizen zg. op kosten van de belastingbetaler. De man had beter een verhaal kunnen houden over al die VVD politici die moesten vertrekken vanwege hun onstilbare honger naar publiek geld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.