‘Raar dat ophef over Commissariaat-horror meevalt’

Marianne Zwagerman vindt het vrij merkwaardig dat er niet veel meer ophef is over de misère bij het Commissariaat voor de Media. Dat laat de opiniediva weten op Twitter. De mediawaakhond heeft door een onthullend artikel in NRC Handelsblad in één klap zijn gezag en betrouwbaarheid verloren. Toch valt de ophef over de wantoestanden bij het Hilversumse orgaan behoorlijk mee. “Onbegrijpelijk dat dit NRC verhaal niet tot veel meer ophef leidt“, aldus Zwagerman.

Er zou veel meer ophef over moeten zijn, zegt Zwagerman. “Onze waakhond van de persvrijheid heult met de Russen, kan niet omgaan met de vrijheid van meningsuiting en belangenverstrengelt zich suf. Ollongren getrouwen komen met veel weg 🙄.

De afgelopen tien jaar was Madeleine de Cock Buning de voorzitter van het CvdM. Ze is nu aan de slag gegaan voor Discovery Network, vlak nadat ze bij het CvdM eerst nog even de toezichtkosten voor Discovery verlaagde.

De Cock Buning is destijds benoemd door Ollongren, weet Zwagerman. “De vrouw waarmee De Cock ‘biertjes dronk in Londen’ en die ze in Trouw tipte als de volgende premier omdat ze ‘zelden een vrouw van dergelijk kaliber zag’.

De twee kunnen dus goed met elkaar door een deur. Saillant detail is dat Ollongren de vrouw is van Irene van den Brekel, de producent van tv-programma’s als M en Zondag Met Lubach, waar het Commissariaat ook toezicht op houdt.

De enige overgebleven commissaris bij het CvdM is nu Jan Buné. Hij blijkt er een bijbaantje bij een omstreden Russisch internetbedrijf op na te houden. “De belangrijkste nepnieuws-soldaat van Ollongren zat dus op kantoor naast een marionet van de levensgevaarlijke Russen waar Ollongren steeds voor waarschuwt.

Haar collega-minister Slob had net besloten taken van de NPO naar het Commissariaat over te hevelen. Ik zou er nog even mee wachten.”

De column van Marianne Zwagerman over het CvdM kunt u lezen op de BNR-site.

Lees ook:
Commissariaat vd Media verliest geloofwaardigheid (17 juli)
Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media (18 juli)
Jan Slagter: ‘Commissariaat behandelde mij als kleuter’ (18 juli)
Youp vindt top Commissariaat voor de Media ’tuig’ (22 juli)

Foto: WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen