Lange Frans kickte net als Gordon af van drank en coke

Lange Frans, die in december net als veel andere BN’ers zijn opwachting maakt bij The Roast of Giel Beelen, had net als Gordon een drank- en cocaïneprobleem. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Gordon heeft zich laten opnemen in een kliniek om van zijn verslavingen af te komen. Zelf herkent Lange Frans goed waar zijn collega-entertainer mee kampte. “De reden dat ik gestopt ben met drinken is omdat ik veel te veel cocaïne gebruikte. Drank en coke gaat samen voor mij“, zegt hij.

Lange Frans is daarom zelf afgekickt. “Als ik niet meer zou drinken, dan kwam ik ook niet meer met mijn neus in die suikerpot terecht. En dat is voor mij de oplossing geweest.”

De rapper juicht Gordons opname toe. “Het werd tijd dat Gordon zou worden opgenomen in een afkickkliniek.. Ik denk dat het een heel dappere en verstandige beslissing is. Ik wens hem al het geluk. Als iemand zo’n beslissing maakt, dan kan je daar alleen maar achter staan. Iemand die verslaafd is, is ziek.

Lange tijd heeft de entertainer ontkend verslaafd te zijn. “Het is al een heel flinke stap om toe te geven dat je ziek bent. Om er vervolgens echt iets aan te gaan doen, moet je krachtig in je vel zitten. Ik vind het tof om te zien dat Gordon op het punt is gekomen ‘we gaan het anders doen, op deze manier kan het niet meer’. En dat vind ik fantastisch!

Met Lange Frans gaat het nu goed. “Ik ben al twee jaar niet aan het drinken. Als je twee jaar geen alcohol consumeert vliegen die hamsterwangen er vanzelf wel af. Het is in het begin heel erg wennen, je moet er even doorheen. Zoals dat werkt met alles. Het is het beste wat ik ooit gedaan heb.

Foto: Comedy Central

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen