Minder Ajax, PSV en Feyenoord op FOX Sports 1

FOX Sports gaat minder Ajax, PSV en Feyenoord uitzenden op zijn hoofdkanaal FOX Sports 1. De zender hoopt men hiermee te verleiden om zich ook te abonneren op de andere kanalen. Dat bevestigt een woordvoerder van de zender tegen Totaal TV. KPN is sinds kort begonnen met het aanbieden van FOX Sports 1 in het basispakket en volgt daarmee onder meer T-Mobile, Canal Digitaal en Online.nl. Tot nu toe zond die zender de populairste wedstrijden uit, maar dat verandert.

FOX Sports 1 blijft het visitekaartje, meent een woordvoerder, maar dan wel met iets minder beelden van de drie grote topclubs. “Er zitten ook regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV tussen, maar minder frequent dan voorheen.”

Voor die wedstrijden moet men een betaalpakket afsluiten. “Voor wie echt geen wedstrijd van zijn of haar favoriete club wil missen zijn er uiteraard het extra aanvullende FOX Sports pakketten.

De grote tv-aanbieder KPN biedt het eerste kanaal nu gratis aan, maar de andere kanalen zitten nu in een duurder pakket van 12,99 euro per maand. Dat was tot februari nog 7,50 euro.

Totaal TV denkt er het zijne van. “Direct na het openbaar maken van de nieuwe strategie die KPN met FOX Sports gaat voeren, waren de eerste geluiden te horen dat de nieuwe invulling van FOX Sports 1 een één-tweetje tussen FOX Sports en KPN was. KPN zou bij FOX Sports hebben aangedrongen op een manier waarbij de distributeur meer geld aan de verkoop van FOX Sports-abonnementen kon verdienen.”

Dat ontkent FOX Sports in het artikel van Totaal TV.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen