Jan Slagter: ‘Commissariaat behandelde mij als kleuter’

Geplaatst op do 18 jul 2019 om 12:20

Jan Slagter werd als een kleuter behandeld toen hij onlangs verantwoording moest afleggen op het kantoor van het Commissariaat voor de Media. Dat zei de Omroep MAX-baas vanochtend in het Mediaforum op NPO Radio 1. Het steekt Slagter dat de mediawaakhond andere partijen de les leest, terwijl uit onderzoek van het NRC blijk dat het Commissariaat zélf billenkoek verdient. “Wij worden nu geconfronteerd met een tandloze mediawaakhond waar het een grote chaos is.

Het is een schande hoe het Commissariaat in elkaar steekt, vindt Slagter. “Wij worden altijd – en terecht – aangesproken op integriteit en dat we al onze nevenfuncties moeten melden, etcetera. Maar wat blijkt nu? Dat bijvoorbeeld de commissaris die er nu nog zit, Jan Buné, dus voorzitter is van een boekhoudcommissie van de Mail.Ru Group.

De Mail.Ru Group wordt in verband gebracht met censuur en nepnieuws. “Het is een Russisch internetbedrijf dat ook in verband wordt gebracht met staatscensuur en op Cyprus allerlei constructies heeft in verband met witwassen. Daar is hij vóórzitter van! En het gaat dan om integriteit.”

Commisaris Eric Eljon is geschorst. “Hij heeft dan weer een adviesbureau, waarvan klanten op het Commissariaat worden ontvangen en daar verlenen de medewerkers ook hand-en-spandiensten voor.

En dát soort types gaan je dan de les lezen, foetert Slagter. “Ik heb onlangs ook een keer moeten komen. Toen werd ik door mevrouw Madeleine de Cock Buning en meneer Jan Buné ontvangen. Ik ging daarheen samen met Fiona Arens. We hadden een programma gemaakt: Vier Seizoenen aan de Amstel. Als kléuters werden we behandeld, want dat logo was twee seconden te lang in beeld.”

Hij vindt het een ergernis. “Wat zij doen is terecht, maar mij gaat het er nu om: naar wie zit ik te kijken? Kijk ik nu naar een commissaris Jan Buné die zelf niet integer is?

Wist Slagter van de wantoestanden? “Dit wist ik ook niet. De functie van Eric Eljon stond ook niet vermeld. Wij moeten álles melden. Dat zij nu al deze dingen niet gemeld hebben… Er is daar echt wat aan de hand. Het is daar een chaos en het is daar stuurloos.”

Lees ook:
Commissariaat vd Media verliest geloofwaardigheid (gisteren)
Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media (vandaag)

Foto: N. Kroon/MAX
14 Reacties op “Jan Slagter: ‘Commissariaat behandelde mij als kleuter’”


 1. Kerstboomprocessierups

  Dit laat zien hoe ziek nederland is geraakt door dit jarenlange wanbeleid.

 2. Snale

  Effe natrappen. Zooo lekker!

 3. Ronald

  Waarom grijpt Slob niet in? Is ie n keertje echt nodig, zie je hem niet en hoor je hem niet. Haaaallloooo, Arie! Wake up en vervang die hele top daar. Ontslaan zonder wachtgeld die bovenste laag.

 4. Wauter

  Slagter heeft gelijk.

 5. Jurgen

  Van die mensen die anderen de les lezen dat zijn zelf de ergste!

 6. A.M.

  Goedzo Jan!!!!👍🏻

 7. Sam

  Hoe kan het zijn dat Erik Eljon die commissaris is bij het CVDM, ook een consultancybedrijf heeft dat zich richt op het Nederlandse parlement? Dat zijn toch oo zijn minst nevenfuncties die algemeen bekend moeten zijn. Zo niet ontoelaatbaar omdat de zweem van belangenverstrengeling altijd blijft hangen:

  https://binnenhofadvies.nl/adviseurs/

 8. Remi

  Medio 2020 gaan we weer naar de stembus.
  PVDA / Groenlinks / VVD stijgen in de peilingen, nu al.

  … Er verandert hélemaal niets in dit land.

 9. liefkleinhertje

  Het is zeker verboden om te roken in dat gebouw .

 10. arie

  Ja maar meneer Slagter, U heeft niet zoveel vrienden in Hilversum.
  Ten eerste overschat U zich, want U bent maar een paar jaar in tvland bezig.
  Volorts heeft U het programma van de Tros gejat op de zaterdag morgen.
  Want nu is het met dat domme linkse gansje van der Weij en de linkse brombeer de overstaanbare de Bie, die het “ons kent ons programma” met zijn partner en zwarte piet vriendin Dieuwertje Blok ook presenteert. Levert haar weer centjes op nietwaar.
  Maar die zaterdag” nieuwsshow, vangt aan met zo’n jankdeun is nooit meer zo leuk en interessant als ooit bij de Tros.
  Dus Slagter, ff dimmen joh.

 11. 123

  Jan Slagter is echt de held van de NPO! Vanuit het niets wist hij MAX op de kaart te zetten met goedbekeken programma’s, anders dan bijv. PowNed. Hij draagt ook echt constructief bij aan de NPO, nogmaals: PowNed, die dat wel ff zou doen, deed dat dus níet. Hulde aan Jan Slagter!

 12. Sjef

  @Sam: Niet helemaal met je eens. Als je bij CvdM hebt gewerkt leer je een beetje hoe het daar in Den Haag werkt en kan je bedrijven adviseren. Dat is dan nog geen belangenverstrengeling denk ik. Met name om die neven functie van Buné moet ik heel hard lachen.

 13. Simon Slagboom

  Aldus kleuuuuuuuuterneu-ker Jan.

 14. BRAAK

  Dat ben je ook!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.