Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 11:40

Het Commissariaat voor de Media heeft ook in Den Haag zijn geloofwaardigheid en gezag compleet verloren door het onthullende artikel van NRC Handelsblad. Oppositie- én coalitiepartijen hebben vragen gesteld over de wantoestand aldaar. Er is onder meer ergernis over de zeer riante wachtgeldregeling voor de vertrokken voorzitter Madeleine de Cock Buning. “6,5 ton wachtgeld is gewoon niet meer van deze tijd, zelfs als aan alle regels is voldaan“, vindt D66-Kamerlid Joost Sneller.

Ook over de vele bijbaantjes van het bestuur is Sneller niet te spreken. “Commissarissen lijken over hun eigen nevenfuncties te beslissen. Er is geen raad van toezicht. Dat roept de vraag op: wie bewaakt de bewaker?

SP-Kamerlid Peter Kwint wil dat de minister orde op zaken gaat stellen. Hij ergert zich aan de belangenverstrengeling van de top. Zo heeft algemeen directeur Suzanne Teijgeler nu een baantje geregeld bij Discovery Benelux. Vlak voor de transfer zijn de toezichtskosten voor Discovery verlaagd.

Kwint: “Misschien waren die kosten ook verlaagd als zij niet bij Discovery aan de slag was gegaan. Maar hier geldt, net als bij de vele bijbaantjes van de bestuurders, dat de schijn van belangenverstrengeling voorkomen had moeten worden.

Het lijkt een beetje op een boevenbende. Zo heeft bestuurder Jan Buné een bijbaantje bij een Russisch internetbedrijf dat in verband gebracht wordt met censuur en nepnieuws. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld: “Dit draagt niet bij aan het vertrouwen in de toezichthouder.

Er heerst bij Westerveld ergernis over de ‘stapeling van bijbaantjes’ aan de top van het Commissariaat. Zij vraagt zich af of ‘acht nevenfuncties’ zijn te combineren met het werk als toezichthouder.

Het CvdM is de organisatie die de NPO controleert op naleving van de Mediawet. Er werken vijftig mensen bij het geldslurpende orgaan.

Lees ook: Commissariaat vd Media verliest geloofwaardigheid (gisteren)

Foto: SP
17 Reacties op “Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media”


 1. Snale

  Party time bij de populisten van D66, GL en de SP!
  Misschien dat ze op deze manier hun tanende partijtjes nog wat stemmen kunnen bezorgen.

 2. Trudy

  Den Haag is er klaar mee, maar Den Haag gaat er niets aan doen. Dat weet je vooraf al met die clowns op het Binnenhof die zelf het goede voorbeeld dienen te geven met hun wachtgeldregeling en baantjescarrousel!

 3. Meneer Kaktus

  ach ach ach…..
  en de boer…..hij ploegde voort…..

 4. Job

  De Cock Buning is een geslacht uit het Nederlands Patriciaat. Madeleine gedraagt zich echter als een lid van het proletariaat.

 5. Snale

  Als we geen PO hadden zouden we ook geen cvdm nodig hebben. Win-Win!

 6. Remi

  D66-Kamerlid Joost Sneller …

  … Even snel een stukje “ongenoegen” uiten in de media …
  Dapper, Joost ;)

  Joost met z’n uitstaande oren,
  en z’n meer dan modale ambtenaren-salaris.

  Joost is een held !!

 7. Kerstboomprocessierups

  Het C.vd.M. is net als Groen Links….. een groot gevaar voor de nederlandse samenleving.

 8. anymousin

  @Snale, toch maar eens op de site van cvdm kijken aangaande commercieele omroepen.

  Niet alleen PO dienen zich aan regels te houden.

 9. Snale

  Hebben ze nog een site ook!?
  Stelletje geldverkwisters!

 10. Sam

  Hoe kan het zijn dat Erik Eljon die commissaris is bij het CVDM, ook een consultancybedrijf heeft dat zich richt op het Nederlandse parlement? Dat zijn toch oo zijn minst nevenfuncties die algemeen bekend moeten zijn. Zo niet ontoelaatbaar omdat de zweem van belangenverstrengeling altijd blijft hangen:

  https://binnenhofadvies.nl/adviseurs/

 11. StefanV

  Het is ronduit bizar dat iemand 6,5 ton wachtgeld kan opstrijken. De mevrouw in kwestie is hooggeschoold en heeft allerlei nevenfuncties. Ze moet binnen no-time weer aan de bak kunnen.

  Het lijkt erop dat toezicht op het CdvM harder nodig is dan het toezicht dat men zélf uitvoert.

 12. Ron

  Helemaal eens. Het is een corrupte bende dat CvdM.

 13. man pan

  Het is typisch overheid, elkaar vette baantjes bezorgen.
  Het mooiste komt nog:
  “Buné werd begin vorig jaar berispt door de tuchtrechter vanwege onzorgvuldig en ondeskundig handelen als accountant. Toen hij vorig jaar augustus voor een periode van vijf jaar werd herbenoemd was minister Slob volgens NRC niet op de hoogte van die berisping en kon hij het opleggen van die tuchtrechtelijke maatregel dus ook niet meewegen als formele belemmering. Aan de veroordeling is nooit ruchtbaarheid gegeven, blijkt uit het onderzoek van de krant. Het Commissariaat zegt dat niet te hebben gedaan omdat de uitspraak ‘geen raakvlakken had met zijn werkzaamheden voor het Commissariaat voor de Media’.”

  Ehh.. net zoiets als bij de politie werken en niet zeggen dat je veroordeeld ben wegens huiselijk geweld, want dat heeft immers niets te maken met de werkzaamheden.

 14. M.

  Peter Kwint i have a crush on you… Knapste kamerlid…

 15. liefkleinhertje

  Eens even kijken wat die troela van een Jinek hier vanavond over te melden heeft of zal er weer gezwegen worden om deze lesbische boevenbende te ontzien.

 16. Alexander

  Het is een grote malaka bende in Hilversum.

 17. liefkleinhertje

  Madeleine de Cock Buning heeft nog diverse bijbaantjes dus waar die wachtgeld regeling voor nodig is ?
  Wel heeft deze groot graaister pas nog een koninklijke onderscheiding gekregen
  (lid in de orde van oranje Nassau)
  Bij troela Jinek vanavond Michiel Vos (zijn schoonmoeder mag de plee bij Clinton schoonmaken) of dat domme geleuter over dat song festival (dat weten we nou wel)
  Maar je hoeft echt niet te denken dat troela Jinek ook maar een fractie van deze wanpraktijken aan de orde zal stellen.
  En deze troela durft zich nog journalist te noemen ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.