Youp vindt top Commissariaat voor de Media ’tuig’

Youp van ’t Hek vindt het walgelijk hoe de top van het Commissariaat voor de Media reilt en zeilt. Het is stuk voor stuk tuig. Dat zegt de cabaretier in zijn column in de VARAgids. Het CvdM heeft zijn gezag compleet verloren door een onthullend artikel in NRC Handelsblad. Terwijl de mediawaakhond omroepen de les leest, lopen de commissarissen zichzelf schaamteloos te begunstigen, houden ze er schimmige bijbaantjes op na en profiteren ze van bizar riante wachtgeldregelingen.

Er zijn legio voorbeelden. Van ’t Hek wijst bijvoorbeeld op algemeen directeur Suzannne Teijgeler, die een baantje bij Discovery Benelux heeft geregeld, terwijl het Commissariaat toezicht houdt op dat bedrijf. “Eerst werden de toezichtkosten verlaagd en drie weken later meldde zij haar sollicitatie.”

Het is gewoon lachwekkend, vindt de cabaretier. “Zo fantastisch hoe dit soort Zuidasgluiperds het allemaal voor elkaar ritselt en regelt.

En dan is er nog bestuurder Jan Buné met zijn twijfelachtige bijbaan bij een Russisch bedrijf, dat berucht is vanwege censuur en nepnieuws. Van ’t Hek snapt nu waarom de mediwaakhond het onlangs ‘geen enkel probleem vond dat ons nationale knuffelboerinnetje Yvonne Jaspers zich helemaal scheel schnabbelde bij een veevoederfabrikant.’

Misschien heeft accountant Bruné haar nog wat fiscale tips gegeven. Hoe ze er netto veel meer uit kan slepen. Iets met de onvermijdelijke Maagdeneilanden?“, aldus een cynische Van ’t Hek.

Hoe het komt dat dit soort tuig zo’n zogenaamd integer instituut zo lang kan besturen? Geen idee“, zegt hij. “Maar grappig is het wel.

De NRC-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook:
Commissariaat vd Media verliest geloofwaardigheid (woensdag)
Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media (donderdag)
Jan Slagter: ‘Commissariaat behandelde mij als kleuter’ (donderdag)

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen