Peter R.: ‘Angela de Jong is zélf niet onafhankelijk’

Peter R. de Vries vindt het lachwekkend dat juist Angela de Jong felle kritiek heeft geuit op zijn dubbele pet in RTL Boulevard. De AD-columniste is zélf niet onafhankelijk. Dat heeft de misdaadjournalist zondagavond gezegd in Café Hendriks & Genee. Er is groeiende kritiek op de dubbele pet van De Vries: hij leidt een advocatenkantoor dat ook BN’ers bijstaat en die verdedigt de misdaadjournalist ook nog in RTL Boulevard, zonder dat het dubbele belang altijd gemeld wordt.

De Jong vond het te ver gaan dat De Vries recentelijk zo opzichtig in de bres sprong voor zijn collega én cliënt Olcay Gulsen. “Ondertussen dient hij hier (en wel vaker) louter het belang van een betalende cliënt en praat met stalen gezicht recht wat krom is“, sneerde ze.

De Vries haalt zijn schouders op voor De Jong. “Het is wel grappig dat Angela de Jong dat zegt, die zélf overal zit. Je kan geen programma aanzetten of zij zit er ook en als ik dan toevallig een keer in de wachtkamer bij de dokter de LINDA opensla, dan staat ze daar ook met een grote fotoreportage in. Van mij mag het allemaal, maar ik zie het probleem niet zo. Er wordt keurig gezegd wart mijn hoedanigheid is en waarvoor ik daar zit. En ik heb kennis van zaken, dus wat is dan het probleem?

Gastheer Wilfred Genee is het eens met de kritiek van De Jong. “Het is toch prachtig dat er in de uitzending iemand zit die kennis van zaken heeft? Dat is waar het bij jou nou vaak aan ontbreekt“, sneerde de misdaadjournalist terug.

Genee: “Ik wist dat je dat zou zeggen, maar veel belangrijker is: je hebt dan een gekleurde mening. Je hebt een belang te verdedigen, want je bent directeur van dat kantoor.”

De Vries: “Ik verzwijg dat toch niet? Er wordt toch meteen gezegd wat mijn rol is? Het bleek ook in die uitzending dat ik kennis van zaken heb, want Mark Koster zat daar een potje te liegen.”

Tensen

Genee plaagde De Vries ook nog met vroegere uitspraken over Caroline Tensen. Genee vindt het hypocriet dat De Vries bevriend was met crimineel Cor van Hout, maar hij Tensen verweet een gangstersletje te zijn. “Als Caroline Tensen een keer een feest presenteert waar allemaal onderwereld zit, dan is het een gangstersletje en als het over jezelf gaat, dan kan het wel.”

De Vries: “Ik vind het prima als je dit soort zaken boven tafel wil halen, dit gaat echt over iets van twintig jaar geleden. Het was zo dat Caroline Tensen mij in een interview in een blad ‘matennaaier’ noemde en toen heb ik gezegd: ‘Nou, als ik een matennaaier ben, dan is zij een gangstersletje.’ Zo is het gegaan.”

Genee: “Het gaat mij weer om die maatstaven.”

Baudet

Ook liet De Vries zich nog kort uit over Thierry Baudet, die ook in de studio zat. “Ik zal niet zeggen dat ik het niks vind. Ik vind Thierry de verbeterde uitgave van Geert Wilders. Wat ik ermee heb? Niet heel veel. Het is dezelfde categorie.”

Ik zal nooit op hem stemmen, maar ik vind wel dat hij het beter doet dan Geert Wilders. Zijn toon is fris en hij weet het af en toe heel aardig te brengen, dus dat wil ik helemaal niet ontkennen.”

Lees ook:
Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig (12 oktober 2018)
Angela de Jong en Peter R. de Vries clashen over Huys (27 oktober 2018)
Angela weet niet of Peter R. de Vries haar aardig vindt (6 november 2018)
Peter R. de Vries: ‘Angela de Jong relikwie uit verleden’ (16 november 2018)
Angela de Jong: ‘Peter R. de Vries niet onafhankelijk’ (5 mei 2019)
‘Dubbele pet Peter R. de Vries beschadigt Boulevard’ (6 mei 2019)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen