Angela de Jong: ‘Peter R. de Vries niet onafhankelijk’

Angela de Jong heeft kritiek op de journalistieke onafhankelijkheid van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist heeft objectiviteit tegenwoordig niet meer hoog in het vaandel staan. Dat vindt de AD-diva, is te lezen in de Nieuwe Revu. De Vries zit steeds vaker met een dubbele pet in RTL Boulevard. Hij verdedigt in de showrubriek steevast de cliënten van zijn advocatenkantoor en dat wekt bij veel journalisten ergernis op. De Jong is al langer bekend met het opportunisme van De Vries.

De Jong heeft sinds oktober 2018, toen ze in DWDD clashten over Twan Huys, niet meer zo’n hoge pet op van De Vries. “Met De Vries ben ik in DWDD in een discussie beland over de rol van Twan Huys in Late Night. Hij verdedigde Huys, maar ik kreeg sterk de indruk dat hij het programma nooit keek.”

Waarschijnlijk zat De Vries daar gewoon zijn eigen werkgever te verdedigen, aldus De Jong. “Wilde hij zijn eigen broodheer verdedigen? Blue Circle is namelijk óók de producent van Boulevard.”

Uiteindelijk ging de stekker uit RTL Late Night met Twan Huys en verloor De Vries een van zijn opdrachtgevers (de misdaadjournalist incasseert een paar duizend euro per talkshowoptreden). “Toen Huys bekendmaakte dat hij stopte, draaide De Vries 180 graden en gaf hij dezelfde argumenten die ik opsomde, maar die hij toen rigoureus van tafel veegde.”

Nee, De Jong hoort De Vries niet meer zo graag praten. “Ik erger me aan hem als hij praat over dingen waar hij minder verstand van heeft.”

Lees ook:
Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig (12 oktober 2018)
Angela de Jong en Peter R. de Vries clashen over Huys (27 oktober 2018)
Angela weet niet of Peter R. de Vries haar aardig vindt (6 november 2018)
Peter R. de Vries: ‘Angela de Jong relikwie uit verleden’ (16 november 2018)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen