VI wil riant budget voor ‘homofeest’ Songfestival

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 11:30

De mannen van Veronica Inside mogen zich er dan wel aan ergeren dat het Eurovisie Songfestival ‘steeds meer een homofeest’ wordt, toch vinden ze dat we volgend jaar flink de portemonnee moeten trekken voor het liedjesfestijn. Dat hebben ze maandag gezegd op Veronica. Er wordt her en der wat gediscussieerd over de hoge kosten van het Songfestival – zo’n 25 miljoen euro – maar de mannen van VI vinden dat gezeik in de marge. Over zoiets moet je niet moeilijk doen, vinden ze.

René van der Gijp: “We moeten toch gewoon een leuk Songfestival organiseren hier. Ik hoor nu iedereen weer roepen dat het te duur is. Het maakt toch niet uit, man? Het is een keer in de veertig jaar.”

Johan Derksen: “Het kost inderdaad veel, maar het is het dubbel en dwars waard. Een betere Holland-promotie kun je niet wensen. Je gaat de hele wereld over en de stad die zich daarvoor indient is wereldberoemd in alle hoeken van onze aardkloot.”

René van der Gijp: “Ik vond dat die jongen het echt goed deed, man. Echt serieus waar. Hij zong hartstikke goed daar. Het is ook mijn muziek niet, maar ik vond het wel leuk dat hij won.”

Duncan

Het Songfestival komt naar Nederland, vanwege de historische overwinning van Duncan Laurence. Hij en zijn ‘homokontje’ zijn eerder genadeloos bekritiseerd in VI.

Hoe kijkt Derksen er nu tegenaan? “Mag ik misschien van deze gelegenheid gebruikmaken om Duncan van harte te feliciteren? Ik gun het hem van harte en het is altijd leuk als er een Nederlander wint. Ik moet zeggen: het feit dat hij alleen achter een pianootje zat, sprak me aan. Hij maakte er geen circusvoorstelling van. Hij heeft ook meegeschreven aan het nummer, dus hij is ook nog creatief. Heel Europa denkt daar blijkbaar anders over, maar ik blijf het een melig kutnummer vinden.

Ik misgun die jongen het niet. Ik heb hem nu in interviews gezien en het is een ontzettend aardig jochie – er is niets mis mee – maar de muziek die hij maakt vind ik weerzinwekkend. Het doet me niks. Hij zegt zelf dat hij bij heel veel mensen emoties oproept, maar bij mij niet. Het heeft er ook mee te maken dat ik niet zo van popmuziek hou. Ik hou van minor music. De blues en alternatieve country enzo. Ik hou hier niet van; ik vind het melig.

Emma Wortelboer

Derksen heeft zich veel meer geërgerd aan het meisje dat namens ons land de punten uitdeelde: Emma Wortelboer. “Het dieptepunt van de avond, nog erger dan Madonna, was Emma Wortelboer. Een hysterische bakvis die zichzelf veel belangrijker vind dan het hele Songfestival en die arme Duncan. Ze wilde de show stelen. Wat een irritant wijf is dat, zeg. Hoe kan die nou namens Nederland de punten gaan geven? Die was alleen maar met Emma Wortelboer bezig.

Van der Gijp: “Als die al zo hysterisch wordt van het feit dat ze twaalf punten mag geven, dan kun je je voorstellen wat ze doet als iemand z’n pieleman uit z’n broek haalt.”

Derksen: “Als die klaarkomt, breekt ze door de geluidsbarrière.”

Homo-onvriendelijk

Er werd afgesloten met een homo-onvriendelijke opmerking. “Ik kan jou ook nog feliciteren, hè, want de vriend van Duncan is een familielid van jou: Gerko Derksen, dus ik neem aan dat dat sowieso familie of verre familie of dichtbij is“, zei Wilfred Genee.

Derksen wil niets weten van eventuele homo’s in zijn familie. “Bij alle Derksens van mijn tak spuit hetero uit de oren.

Lees ook:
Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence (13 mei)
Johan Derksen: ‘Songfestival wordt te veel homofeest’ (14 mei)
AVROTROS wil geen woorden vuilmaken aan Derksen (15 mei)
Gordon wil dat John Derksen smoel dichthoudt (16 mei)
Johan Derksen onthult zijn Songfestival-favoriet (18 mei)

Foto: RTL
23 Reacties op “VI wil riant budget voor ‘homofeest’ Songfestival”


 1. Hans S.

  Met Emma Wortelboer liet Nederland zich weer van zijn beste kant zien, wat een aanfluiting.

 2. Wendy

  sterkte voor de hele tak van Derksen.

 3. achtmet

  Zag bij Derksen toevallig een stukje van Emma Wortelboer :wat had die juffrouw gebruikt ? Speed/XTC /Wat een afgrijselijk monster ! Helemaal van de wereld dat trutje !In een woord :schandalig !!

 4. Daantje

  Wat een irritant kutkoter is dat

 5. Remi

  … Was weer een memorabele Veronica Inside.
  Vól op de inhoud, zoals gebruikelijk.

  De kijkcijfertjes bewijzen het … De mannen van Veronica Inside doen er toe,
  in het overvolle media-landschap.
  (En Escha, natuurlijk ;)

 6. Daantje

  Wat een irritante meid is dat.

 7. ★★Onbekend💥💥

  Bij johan derksen is de blues de muziek.

 8. Dorus

  door emma hebben we het songfestival gewonnen…het zijn toch allemaal schreeuwende bakvissen..

 9. Ook zo

  Dat hele eendagvliegjesfestival slaat nergens op, laat ze het lekker op een ver eiland gaan houden, zonder de camera erbij.

 10. Annoniemus

  Dit filkkers en potten festijn verdient idd voldoende budget om ons land waardig te vertegenwoordigen voor het oog van de wereld !

 11. Bart

  Wat is er homo onvriendelijk aan als nr zegt dat bij de hele familie het hetero zijn uit de oren spuit ?? We moeten echt eens stoppen met dat homo pamperen . Flikker toch een eind op

 12. wapper

  Nee jij hebt makkelijk lullen derksen met tonnen zoniet miljoenen op je rekening. die 25a40miljoen wat het kost wens ik niet aan meetebetalen, immers zijn er wel belangrijkere dingen die je met 40miljoen belasting centen kan doen.

  #wegmetnpo

 13. anoniem

  VI flink op je bek gegaan

  schamen jullie je niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  johan,

  laat nu flink scheetjessssssssssssssssssss

  Rene,
  twijfelaar samen met wilfred…………………

  Jan ik heet ook Jan en val op je……………………….mag ik je nog een keer zien in je zwebroek wereld figuur…..wat ben je mooiiiiiiiiiiiii Jan.

 14. Heiko

  Ik krijg de schijt van die vi honden, altijd maar zeiken, ik kijk dat programma al niet meer, dat ze maar de tering krijgen

 15. Meneer Kaktus

  anoniem
  Tue 21 May 2019 om 14:42

  Wat heb jij gebruikt, joh????????

 16. Derk

  Stumperds hier. Geen normale reactie.

 17. liefkleinhertje

  Ik begrijp niet dat een zaaltje en een paar kleedkamers zo duur moet zijn.

 18. Pablo ijscobar the first

  Je merkte dat de heren achter de schermen opdracht[en] hebben gekregen om niet-Duitse hun dak te gaan over homofestijn, want fatwa’s het. Walchelijk figuren geworden die de schijn ophouden dat ze durven zeggen zonder tegenspraak. Hetafglijden is in gang gezet

 19. Pablo ijscobar the first

  Niet Duits moet zijn NIET UIT

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Lekker samenhangend Pablo.
  Anyways, Johan Derksen heeft gelijk.
  En Emma deed het prima.
  Met de dynamiek van een stuiterbal brengt ze een beetje evenwicht in oud-grijs presentator-land. En volgens de Petteflet heeft ze een flink hoger IQ dan de oude paarden die in het sterfhuis van Talpa opgesloten zitten. Dat belooft wat voor de toekomst.
  Hebben we verder nog iets gemist?

 21. DreKolstee

  Emma is het GROOTSTE presentatie talent van Nederland. Zij is gewoon zichzelf. Dat kun je niet van deze heren zeggen. Die doen zich voor als…. ja als wat eigenlijk…. Dom?

 22. DreKolstee

  En Emma reageert het meest volwassen in deze discussie!

 23. Ton

  Wat die Emma , de bakvis , aangaat heeft Derksen meer dan gelijk. Verschrikkelijk dat die schreeuwer Nederland vertegenwoordigt in het geven van punten. Anti reclame van het ergste niveau. Dat moet anders !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.