Radio 1 Journaal vindt Albert Verlinde een zeikerd

Het Radio 1 Journaal vindt de kritiek van Albert Verlinde op de onderbreking van het Eurovisie Songfestival afgelopen weekend een beetje gezeik. Dat heeft de showkenner maandagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde zat in de nacht van zaterdag op zondag, van 00.00 tot 02.00 uur, in de Özcan Akyol-show Onze Man In Deventer. Om 1.00 uur keken ze samen naar de historische uitslag van het Eurovisie Songfestival. Op het moment suprême brak plotseling het Radio 1 Journaal in.

Door die onderbreking misten alle luisteraars van NPO Radio 1 de historische uitslag. “Het kan niet, echt waar. Je hoorde het goed. Het Radio 1 Journaal kwam erin en dat kan natuurlijk niet.”

Bij het voetbal wordt het journaal ook altijd uitgesteld, aldus Verlinde. “Bij elke voetbalwedstrijd hoor je: ‘U snapt wel thuis, het Radio 1 Journaal komt wat later, want we wachten even de uitslag af.’ En hier knalt het gewoon door een historisch moment heen.”

Verlinde belde op hoge poten met de baas van het Radio 1 Journaal. “Ik ben er boos over en we hebben de hoofdredacteur gebeld van het Radio 1 Journaal. In plaats van dat die man zegt: ‘Stom, verkeerd ingeschat’, zegt die man: ‘Nou, dat jullie hierover bellen, dat begrijp ik niet.‘”

Ja, natuurlijk bellen we hierover! Er hebben 5,5 miljoen mensen gekeken. Heel Nederland wilde weten hoe het zat. Dan ga je er gewoon even uit om een radiojournaal te doen?!“, briest hij.

Foto: SBS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen