Radio 1 Journaal vindt Albert Verlinde een zeikerd

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 11:00

Het Radio 1 Journaal vindt de kritiek van Albert Verlinde op de onderbreking van het Eurovisie Songfestival afgelopen weekend een beetje gezeik. Dat heeft de showkenner maandagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde zat in de nacht van zaterdag op zondag, van 00.00 tot 02.00 uur, in de Özcan Akyol-show Onze Man In Deventer. Om 1.00 uur keken ze samen naar de historische uitslag van het Eurovisie Songfestival. Op het moment suprême brak plotseling het Radio 1 Journaal in.

Door die onderbreking misten alle luisteraars van NPO Radio 1 de historische uitslag. “Het kan niet, echt waar. Je hoorde het goed. Het Radio 1 Journaal kwam erin en dat kan natuurlijk niet.”

Bij het voetbal wordt het journaal ook altijd uitgesteld, aldus Verlinde. “Bij elke voetbalwedstrijd hoor je: ‘U snapt wel thuis, het Radio 1 Journaal komt wat later, want we wachten even de uitslag af.’ En hier knalt het gewoon door een historisch moment heen.”

Verlinde belde op hoge poten met de baas van het Radio 1 Journaal. “Ik ben er boos over en we hebben de hoofdredacteur gebeld van het Radio 1 Journaal. In plaats van dat die man zegt: ‘Stom, verkeerd ingeschat’, zegt die man: ‘Nou, dat jullie hierover bellen, dat begrijp ik niet.‘”

Ja, natuurlijk bellen we hierover! Er hebben 5,5 miljoen mensen gekeken. Heel Nederland wilde weten hoe het zat. Dan ga je er gewoon even uit om een radiojournaal te doen?!“, briest hij.

Foto: SBS
18 Reacties op “Radio 1 Journaal vindt Albert Verlinde een zeikerd”


 1. Bears’den

  Gelijk heeft ie ook gewoon!

 2. Remi

  Ongelofelijk, dat zoiets kan gebeuren.
  Albert heeft méér dan gelijk (zoals gebruikelijk, trouwens).

 3. ★★Onbekend💥💥

  Wanneer krijgt Albert Verlinde hier de prijs voor het meest geplaatst.

 4. Curryworst

  Albert creëert zijn eigen ophef.
  Hij moet toch wat om de aandacht te vestigen op het zieltogende 6Inside.

 5. mart

  Heel slecht ingeschat van Radio 1. Het woord amateurisme borrelt op.

 6. mark2

  ik geef verlinde (in dit geval) meer dan gelijk!

 7. Job

  Pure arrogantie van Radio 1. Zo van: “wij wijken niet voor een zangfestival”…
  Overigens, die zender heeft een marktaandeel van 4%, is gewoon deaud.

 8. Linda

  Was Radio 2 niet de zender die het live uitzond?

 9. Bo

  inderdaad ophef om niks. Uitzending was gewoon op radio2 te volgen. Dus de vergelijking met voetbal gaat helemaal mank.

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Terwijl Kwalbert in Deventer een onderonsje had met meneer Akyol in Deventer hadden ze Radio 1 aan staan… in plaats van de televisie?
  We snappen er geen hout van.
  Mag dat wel van sjon? Kwalbert moet toch van staatswege naar Talpa stations luisteren, of was dit misschien een onderdeel van het concurrentie-bashen om zichzelf in de picture te werken? Vanavond maar weer een itempje in SBS6 Insane eraan wijden, dan lezen we er morgen hier op MC weer alles over. We hebben meer duiding nodig. Is Angela al wakker?

 11. Feder

  Als het nieuws wel uitgesteld kan worden voor sport (elke willekeurige etappe in de Tour de France, Ajax-PSV, hockeyfinale) waarom kan het dan niet voor het ‘ek zingen’ in de vorm van de uitslag van het songfestival? Zowel bij sport als bij het songfestival is er sprake van vermaak, dus ik zie niet in waarom het nieuws niet even uitgesteld kon worden.

 12. Lieke van Lexmond Lover

  Niemand die het gemerkt heeft, want je gaat toch niet naar de radio luisteren om 1 uur s’nachts? dan zet je toch even de tv aan als je de uitslag wilt zien?

 13. Mark

  ^^^^

  Er zijn ook mensen die geen tv hebben, of in de auto zitten. Of op de fiets.

 14. Gerbrand

  Het argument dat 5,5 miljoen mensen keken is flauwekul: op moment van bellen kon Albert niet weten hoeveel er aan het kijken waren.
  Daarbij: wie is hij om een hoofdredacteur te bellen? Albert is gewoon een luisteraar zoals alle anderen. Laat hem gewoon op normale wijze een klacht indienen.
  Nu zaait hij azijn uit. Ervaring leert dat daar nauwelijks iets op groeit.

 15. Friday

  Teruggeluisterd en eerlijk: het was écht heel gênante radio. Albert heeft gelijk

 16. Anoniem

  Sorry. Excuus. Ik moet zo ontzettend nodig naar het toilet.

 17. Anoniem

  Ik zit al wekenlang naar 3fm wil ik luisteren om een of andere reden blokkeert hij de livestream van de webcam in de studio. Ik zal wel iets verkeerd doen, maar vind het wel typisch dat ze er bij 3fm niets aan doen. Dat er ook geen troubleshooter of zoiets is. Ook op de site vind je er helemaal niets over. Bel je met de studio, word er niet opgenomen.

 18. Anoniem

  Als je nu echt een omroep bent dan heb je van die slimme jongens die dat probleem binnen 2 minuten verholpen hebben. Maar nee, dan krijg je weer zo’n standaardantwoord.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.