AVROTROS wil geen woorden vuilmaken aan Derksen

Geplaatst op wo 15 mei 2019 om 9:15

De AVROTROS wil niet reageren op de homofobe uitspraken die Johan Derksen heeft gedaan over onze Songfestival-inzending Duncan Laurence. De omroep is geenszins van plan om te reageren op zijn uitlatingen. Dat heeft een zegsman desgevraagd laten weten. Derksen vindt de videoclip van Laurence’ liedje Arcade aanstootgevend, omdat daarin zijn ‘blote homokontje’ te zien is. Het draagt er volgens hem aan bij dat het Eurovisie Songfestival steeds meer een ‘homofeest’ wordt.

Kan de AVROTROS zich voorstellen dat er mensen zijn die de videoclip aanstootgevend vinden? En heeft de omroep begrip voor de kritiek dat het Songfestival steeds meer een homofeest wordt?

De omroep wil er geen antwoord op geven. Een woordvoerder weigert in te gaan op de uitspraken van Derksen. “Wij vinden elke aandacht voor deze uitlatingen teveel aandacht.

Het is lang niet de eerste keer dat Derksen homofobe uitspraken doet. Zelf roept de voetbalkenner na elke homofobe uitspraak dat hij niet homofoob is.

Wilfred Genee vindt dat de uitspraken van Johan Derksen over homo’s door de beugel kunnen, liet hij blijken in de uitzendingen van Veronica Inside.

Lees ook:
Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence (maandag)
Johan Derksen: ‘Songfestival wordt te veel homofeest’ (dinsdag)

Foto: RTL
43 Reacties op “AVROTROS wil geen woorden vuilmaken aan Derksen”


 1. Erik

  Avrotros nemen we al jaren niet meer serieus. En de hoogste baas van de NPO ook niet meer….

 2. Richard

  Dan wordt het toch lekker een “homofeest”, wat maakt dat nou uit? Ik vind het altijd apart dat Derksen zijn eigen identiteit zo ontzettend moet valideren door middel van andere doelgroepen, en nu een video van een liedje van een zanger op een liedjesfestijn.

 3. Dwight Power

  De uitspraken van Johan Derksen waren helemaal niet homofoob. Zo onzinnig om een amerikaans modewoord, een haatdragend etiket te gebruiken alleen maar om de ander buitenspel te zetten.

 4. Godefroy France

  DERKSEN HEEFT 100% GELIJK !!!

 5. Curryworst

  Is toch gewoon een h0mofeest?
  De beelden die ik voorbij heb zien komen gisteravond bevestigen alleen maar wat Derksen heeft gezegd. Al die kleffe wapperhandjes en mannen met te strakke broeken.
  Ook het item vooraf met kenners als Albert Verlinde, Cornald Maas en een Maurice Wijnen.
  En dan hebben we het nog niet eens over Duncan zelf gehad.

 6. Bart

  @Dwight Helemaal mee eens!

 7. Wil

  Johan Derksen richt zich met zijn uitlatingen voornamelijk tot zijn doelgroep, man, lager opgeleid, anti-homo, voornamelijk blank en radicaal rechts.

 8. Denk-na

  Wat zo een oude man wel niet allemaal doet om de kijkcijfers hoog te houden. Met zijn levenservaring zou hij toch beter moeten weten en niet ten koste van anderen zijn grammetje in de kijkcijferwereld te halen.
  Maar ja, leeghoofden uit de verloren Jensen kijkersstal hebben in ieder geval een woonwagenkamp waar ze kunnen rondhangen.

 9. Sjaaker

  Waarom argumenten negeren en de persoon buitenspel zetten? Derksen mag dat toch vinden, vertel waarom je het geen h0m0feest vindt.

 10. anonymous

  Derksen heeft gelijk, het is een homofeest.
  Is het al jaren.

 11. Michiel

  Oude blanke conservatieve man schreeuwt van de daken dat niet alles speciaal voor hem gemaakt wordt.

  “Oh nee, er wordt iets uitgezonden wat mij niet aanspreekt! Snel, laat ik mij net zo sneue kijkers meedelen wat mijn mening hierover is. Dan kunnen de mensen in mijn bubbel het ontzettend eens met mij zijn. Want ik zeg wat anderen denken. De meeste mensen denken eerst na, voordat ze iets zeggen. Maar mijn publiek doet daar niet aan. Elke willekeurige gedachte moet er meteen uitgespuwd worden.

  En dan het applaus in ontvangst nemen. Er is niks beters dan een suffe mening te geven en dat het klapvee me onmiddellijk huldigt en bejubeld. En niemand mag iets van mijn mening zeggen. Want ik mag alles zeggen wat ik wil, maar als iemand een mening over mij heeft, dan mag dat niet. Want alleen ik en mijn kijkers mogen alles vinden en zeggen. En critici moeten hun mond houden, want dat is vrijheid van meningsuiting.”

  Sneuere mensen bestaan niet. Hoogste tijd dat dit soort mensen een spiegel wordt voorgehouden.

 12. Fox Mulder

  AVROTROS en een mening… Iemand koffie?

 13. Leni

  @wil komt volgens mij zelden onder de mensen op straat…, Van hoog naar laag is men klaar met politiek correct geneuzel over de ndsfhhvvf gemeenschap….,het interesseert mensen geen zier wat mensen in hun slaapkamer uitvreten… Loop d’r niet zo mee te koop… Hou de dingen wat meer prive …. Dat is ook wat Derksen bedoelt… Daar is niks homofoobs aan … En nu weer lekker aan t werk!’

 14. Leni

  @michiel en jij houdt die spiegel graag voor? Met al die aannames zou ik zeggen … Laten we die spiegel van jou lekker gebruiken om kapot te gooien of n lekkere snuif te nemen want wat jij allemaal roept… Daar moeten we maar een geel busje voor bestellen… D66 stemmer zeker?

 15. Michiel

  Sorry hoor, mensen. Mijn vorige post was niet alleen een lang verhaal het was ook een kudtverhaal. Gebaseerd op helemaal niets maar het lucht wel enorm op.

 16. Michiel

  De Michiel van 10:09 komt uiteraard uit het klapvee publiek dat Derksen vereert als een god. Ze durft niet haar eigen mening te geven (mag niet van haar man), dus doet ze net alsof ze iemand anders is.

 17. Zo ist, en niet anders.

  @Michiel
  Wed 15 May 2019 om 10:09

  Inderdaad, een heel dom verhaal, maar ja, je bent dan misschien ook nog maar 12 jaar, dus het is je vergeven….En nooit meer doen hoor, je komt zo dom over.

 18. K

  Ik koop sowieso geen producten meer uit de tv-reclames van deze uitzending want die vinden het blijkbaar goed dat mensen betaald beledigd worden door een miljonair.

 19. Michiel

  @Leni Typisch weer. Als als hetero’s hand in hand lopen, of zoenen of in hun blote kont rondlopen dan wordt er niks van gezegd. Maar zodra iemand aangeeft een partner van hetzelfde geslacht te hebben, dan begint conservatief Nederland onmiddellijk te krijsen dat ze hun liefdesleven privé moeten houden.

  “het interesseert mensen geen zier wat mensen in hun slaapkamer uitvreten”, gevolgd door “hou de dingen wat meer privé”. Lol, als mensen het niks interesseert dan kan iedereen toch zo open zijn over hun ‘slaapkamer leven’ als ze maar willen. Het maak “de mensen” toch niks uit? Blijkbaar is dat dus niet zo. Het bestaan van bepaalde mensen maakt je zo oncomfortabel dat je ze het liefst niet wilt horen en zien.

  Dat conservatief politiek correcte geneuzel dat alleen hetero’s op zichtbaar mogen zijn moet maar eens afgelopen zijn. We worden hartstikke moe van mensen die zogenaamd doen alsof ze heel erg redelijk zijn, maar in werkelijk te bekrompen voor woorden zijn. Hoogste tijd dat die mensen de waarheid wordt verteld.

 20. Beau ter Ham

  het is ook het beste om deze man compleet te negeren.

 21. Michiel

  Ik ben dom dom, ik eet poep. Wie doet er mee? Johan Derksen is de held. Ik ben eigenlijk tegen homofeesten. De meerderheid bepaalt, de rest faalt.

 22. UVB

  Die ongewassen stinkl-ul laat weer van zich horen.

 23. De rechtspraak

  Maar wel hypocriet handje vasthouden als er weer eens homo’s worden gemolesteerd.

 24. gerdien

  O,o,o, wat laten al die nep-Michielen zich hier weer kennen. De echte Michiel van 10:00 en 10:38 slaat de spijker op zijn kop. Het is stoerdoenerij voor de bühne van Derksen. makkelijk scoren bij de achterban maar helaas is het wel hoe hij er echt over denkt en veel van het klapvee ook.

 25. Leni

  @michiel jij bent een we? Dat moet je toch eens uitleggen… Ook schaar jij mij zomaar in een groep zonder dat je weet welke achtergrond ik heb… Daar wordt IK nou doodmoe van … Donder lekker op met je politiek correcte praatjes …. Aan al t gekwijl op straat of op tv van wie dan ook heb ik een hekel … Hou t lekker voor jezelf , geniet ervan en laat andere mensen daarover met rust… Nogmaals daar is niets homofoobs aan … Als je dat niet begrijpt … Het zij zo …. Typisch Nederlands geneuzel…. Promescue gedoe van wie dan ook … Vind ik gewoon niet behoorlijk… Van hetero s , homo s en elke variant die ik vergeet ., stop met zeveren en ga aan t werk!!!

 26. Jacob

  Ik had me gisteravond lekker op de bank genesteld als homo om naar het songfestival te kijken. OMG… ik zat in een app groepje en wij kwamen tot de conclusie dat het songfestival wel heel erg homo is.
  Het word je wel opgedrongen dat we allemaal maar moeten kunnen zijn wie we willen zijn.
  Songfestival hoort iets voor het gehele gezin te zijn, net als vroeger.

  dus, als homo, kan ik me de kritiek wel begrijpen.

 27. Bart

  @Michiel En jij komt die waarheid wel even vertellen. Heb je er wel eens over nagedacht dat de manier waarop er aandacht word gevraagd voor meer acceptatie voor homo’s etc misschien wel eens de verkeerde manier is? Dat het een averechts effect heeft. En dat de manier waarop de heren van VI het onderwerp steeds aansnijden misschien wel de manier is om op de juiste manier te komen tot meer acceptatie? Dat gesprek maken Arie Boomsma, Sunny Bergman, Barbera Barend en Claudia de Breij steeds monddood door gelijk te gaan roepen dat het allemaal schandalig is zonder dat ze echt te luisteren. Ze denken echt dat ze goed bezig zijn. Jij denkt dat ook door over we te praten. Dit terwijl je maar wat deugzinnetjes roeptoetert zonder je er daadwerkelijk in te verdiepen of na te gaan hoe het grootste gedeelte van de homo’s etc er over denken. Die zijn het niet met Arie, Sunny, Barbera en Claudia eens hoor.

 28. Michiel

  @Leni Als jij het woord voert namens “de mensen”, dan mag ik het woord voeren namens ons. Wat is er trouwens ‘promiscue’ aan het Eurovisie Songfestival? Gewoon een gezellig programma voor de hele familie, tenminste die van zaterdag. Dinsdag en donderdag zijn gewone schooldagen, waarop jonge kinderen uiteraard op het normale tijdstip naar bed gaan en dus niet naar het Songfestival kunnen kijken.

 29. StefanV

  AVROTROS heeft groot gelijk: verder geen woorden vuil maken aan de opmerkingen van Derksen. De man is voetbalanalist en heeft alleen verstand van muziek die binnen zijn straatje past.

  Zelfs de (kwalitatief erbarmelijk slechte) eerste halve finale van het Songfestival (zonder Nederlandse deelname of stemmogelijkheid) is gisteren door bijna 1,5 miljoen mensen. Vlak achter het NOS Journaal is het daarmee het best bekeken tv-programma van de dag; de score is ruim dubbel zo hoog als Veronica Inside. Dat scoorde maandag 659.000 kijkers.

 30. Mousy

  Goed zo Avrotros, door er niet op te reageren, is de lol van die uitspraken er snel van af. Want daar doet het Derksen voor, snakt naar aandacht, door ongenuanceerde uitspraken de eter in te schieten.

 31. Z

  Mousy, prima Nederlands hoor.

 32. Deadly Viper

  JOHAN DERKSEN FOR PRESIDENT

 33. Anti PVV

  Johan Derksen sommige oude mensen worden zeurders en zure figuren.

 34. Leni

  @michiel … Ons?? Hou eens op man…. Aan t songfestival is weinig promescue maar als iedereen seksueel gedrag wat meer prive houdt , dus niet op de voorgrond maar wat meer op d’r achtergrond , dus discreet ipv promescue komt t allemaal in wat rustiger vaarwater…, dat is wat ik bedoel, sukkel !! De meeste mensen zijn d’r helemaal niet mee bezig…. Wat ben je toch enorm aan t zeuren!!

 35. Bart

  @michiel Wie bedoel je dan met ons?
  @StefanV Vaak met je eens maar nu niet.

 36. Back to Basics

  Wat ben ik blij dat ik 5 jaar geleden dit door een stelletje overgeëmancipeerde, feministische wijven, geruggesteund door een zootje neo-geitenwollensokkenfiguren, de homoscene en Brussel geregeerde landje heb verlaten. Ik heb het nog nooit zo goed naar mijn zin gehad als in de macho-cultuur waarin ik nu leef. En ondanks de destijds door Beatrix aan mij uiitgereikte koninklijke onderscheiding zien ze mij nooit meer terug in het kutland dat Nederland heet. Sterker nog, ik wil er niet eens begraven worden.

 37. Freddy F

  Hahaha ….die Michiel….denkt dat ie het allemaal mag bepalen….Je woont niet in Noord-Korea en heet geen Kim …..mafkees! , vindt zichzelf zo belangrijk dat ie in meervoud spreekt……hoe gestoord ben je dan!

 38. Freddy F

  De Avrotros zou dit soort discussies eens moeten aangrijpen…..JUIST wel erobver praten….over die enorme lange tenen van heel veel minderheidsgroeperingen die het hele debat in Nederland de laatste jaren verengen en kapotmaken door te bepalen wat je wel en niet zou mogen zeggen….maar goed …dat durven ze bij die NPO natuurlijk niet omdat ze gegijzeld worden door al die groepjes die zichzelf zo enorm belangrijk vinden….

 39. Michiel

  @Bart Met ‘ons’ bedoel ik de gewone normale Nederlander die niet meteen gaat krijsen als er iets niet-ouderwets te zien is.

  @Leni Lol, ‘discreet’ en ‘rustiger vaarwater’… En dan lekker veel uitroeptekens en woorden als sukkel gebruiken. Lekker discreet en rustig. Als je zegt dat het Songfestival nauwelijks promiscue is, wat is dan Derkens probleem?

 40. weethetbeter

  Ik vond het gisteravond een stront vervelende avond,maar ik denk dat Duncan een grote kans maakt ,ik vertrouw Ilse !!!!!

 41. DL

  Eerlijk gezegd vind ik het woord homokontje wel grappig en ik ben het nog met hem eens ook dat het een soort homofeest is. En dat zeg ik als homo. Boeiend! Ik lach er oprecht hartelijk om. Laat hem lekker zeggen wat eigenlijk ook gewoon waar is… En trek je lange tenen in.

 42. Mark

  Wat is er mis met een hómofeest? Bij de Gay Pride in Amsterdam zie je meer hetero’s dan hómo’s. Zullen we het ESF voortaan gewoon een fout feest noemen…

 43. Umfufu

  Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.

  Derksen lijkt me niet bang voor homo’s.

  Het Songfestival is al jaren een nichtenfeest, en daar is niets mis mee.

  Net zo min als dat Derksen zijn mening uit.

  Genee lokt uit, en Derksen bijt. Genee weet dat ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.