AVROTROS wil geen woorden vuilmaken aan Derksen

De AVROTROS wil niet reageren op de homofobe uitspraken die Johan Derksen heeft gedaan over onze Songfestival-inzending Duncan Laurence. De omroep is geenszins van plan om te reageren op zijn uitlatingen. Dat heeft een zegsman desgevraagd laten weten. Derksen vindt de videoclip van Laurence’ liedje Arcade aanstootgevend, omdat daarin zijn ‘blote homokontje’ te zien is. Het draagt er volgens hem aan bij dat het Eurovisie Songfestival steeds meer een ‘homofeest’ wordt.

Kan de AVROTROS zich voorstellen dat er mensen zijn die de videoclip aanstootgevend vinden? En heeft de omroep begrip voor de kritiek dat het Songfestival steeds meer een homofeest wordt?

De omroep wil er geen antwoord op geven. Een woordvoerder weigert in te gaan op de uitspraken van Derksen. “Wij vinden elke aandacht voor deze uitlatingen teveel aandacht.

Het is lang niet de eerste keer dat Derksen homofobe uitspraken doet. Zelf roept de voetbalkenner na elke homofobe uitspraak dat hij niet homofoob is.

Wilfred Genee vindt dat de uitspraken van Johan Derksen over homo’s door de beugel kunnen, liet hij blijken in de uitzendingen van Veronica Inside.

Lees ook:
Johan Derksen laakt ‘homofilmpje’ Duncan Laurence (maandag)
Johan Derksen: ‘Songfestival wordt te veel homofeest’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen