RTL Boulevard vindt dat DWDD glans verloren heeft

Het is goed dat het salaris van Matthijs van Nieuwkerk in de zomer van 2020 drastisch omlaag gaat. Niet alleen omdat hij de publieke zaak dient, maar ook omdat De Wereld Draait Door een beetje zijn glans verloren heeft. Dat zei tv-kenner Ron Vergouwen donderdagavond in RTL Boulevard. Van Nieuwkerk was jarenlang gewend aan een megasalaris van 580.000 euro, maar moet straks terug naar 191.000 euro. Terecht, vindt Vergouwen. “Dit kun je gewoon niet meer volhouden.

DWDD is volgens Vergouwen een beetje passé. “Als ik nu naar het afgelopen seizoen van De Wereld Draait Door kijk, dan denk ik: wat was nou een legendarische uitzending? Het is nog steeds een goed programma, maar ik vind het niet meer de glans hebben die het een paar jaar geleden nog had, eerlijk gezegd.”

Vergouwens mening werd niet tegengesproken door zijn Boulevard-collega’s. De tv-kenner wijst op de nieuwe ster aan het NPO-firmament. “Als je naar Eva Jinek kijkt, die gaat wél keurig onder de normeringen zitten. Daar is niets mee aan de hand en dat kan Matthijs ook doen.”

Of Van Nieuwkerk nou een uitzonderlijk talent is of niet, in de publieke sector hoort niemand meer te verdienen dan de minister-president, vindt Vergouwen. “Het is een publieke omroep. De mediadirecteur van BNNVARA komt van de commerciële omroep en dat commerciële denken zit blijkbaar nog een beetje in zijn genen, maar dit moet je gewoon niet zeggen bij de publieke omroep.”

Wat is zijn advies aan Van Nieuwkerk? “Ik zou gewoon lekker onder dat salarisplafond blijven zitten en verder in vastgoed gaan zitten. Hij heeft genoeg geld en kan lekker investeren.”

Lees ook:
BNNVARA wil meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk (donderdag)
‘Topsalaris Matthijs onnodig, durft toch niet naar RTL’ (donderdag)
Den Haag en NPO: ‘Matthijs krijgt geen cent extra!’ (donderdag)
‘Salaris Van Nieuwkerk opkrikken met crowdfunding’ (donderdag)
Fons zou als RTL zijnde miljoen bieden voor Matthijs (vandaag)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen