RTL Z opent aanval op Olcay ‘sjoemelfactuur’ Gulsen

Het faillissement van SuperTrash blijft Olcay Gulsen achtervolgen. Terwijl ze voor RTL Boulevard heel showbizzland doorkruist om vrolijk verslag te doen van allerlei feestelijkheden, resteert er dankzij haar toenmalige wanbeleid bij het modebedrijf nog altijd een schuldenberg van 13 miljoen euro. Het steekt gedupeerden dat ze mooi weer speelt op televisie, terwijl oud-werknemers en schuldeisers in de misère zitten. RTL Z trekt de Olcay Gulsen-beerput vandaag een stukje verder open.

Journaliste Nikki Sterkenburg loopt er keer op keer tegenaan dat Gulsen graag een loopje neemt met de waarheid. Ze zet uiteen hoe Gulsen op 9 maart 2018 op de hoogte werd gesteld van het faillissement van SuperTrash, daar op 14 maart voor tekende en op 20 maart in RTL Boulevard ineens ‘verrast’ reageerde op het faillissementsnieuws.

Het had natuurlijk alles te maken met de presentatie van haar biografie ‘SuperOlcay: hoe je met lef van niets naar de top komt’ op 15 maart. Het kwam Gulsen niet goed uit als die presentatie werd overschaduwd door het faillissementsnieuws.

Het is iets wat ex-werknemers tegen de borst stuit, is te lezen bij RTL Z. Een anonieme oud-medewerker zegt: “Terwijl zij vrolijk boeken over haar eigen succesverhaal zat te signeren, zaten mensen op kantoor te huilen.

Factuur

Het bizarste verhaal in het RTL Z-artikel gaat over het feit dat Gulsen enkele weken voor het faillissement de toegang tot het pand van haar eigen SuperTrash werd ontzegd, vanwege een heuse ‘sjoemelfactuur’.

Op 28 februari, een paar weken voor het faillissement van SuperTrash, probeerde Gulsen nog snel om een factuur ter waarde van 18.000 euro voor de reparatie van haar privé-Range-Rover te declareren, aldus RTL Z.

Niet kies, zegt RTL Z-journaliste Sterkenburg in een aanvulling op Twitter. “Ten onrechte een privérekening van 18.000 euro proberen te declareren terwijl je weet hoeveel leveranciers nog op hun geld wachten…?

Bovendien probeerde Gulsen ook nog een zakelijke creditfactuur in te dienen waarin 90.000 euro werd kwijtgescholden van het bedrijf van haar goede vriendin Claudia van As, stelt ze.

Ex-medewerkers vertellen dat de administratie weigerde beide nota’s in te boeken. Als gevolg van Gulsens actie werd haar prompt de toegang tot het pand ontzegd.

Geen toelichting

Gulsen wil niet reageren op de ontdekkingen van RTL Z en haar advocaat Royce de Vries (zoon van) reageert geprikkeld: “Uit uw vragen blijkt dat u bezig bent een fishing expedition. Cliënte is niet voornemens u daarin te faciliteren.

RTL Z-journaliste Sterkenburg: “De vorige keer duurde het ongeveer zes jaar voordat Olcay toegaf dat mijn artikel over haar (Quote, 2012, met Sonny Motke) wel degelijk klopte. We gaan eens zien hoe lang het dit keer duurt.

Niet geheel toevallig maakte Gulsen vanochtend bekend dat ze overstapt naar Talpa Network. Daarmee hoopt ze natuurlijk dat de onthullingen van RTL Z niet te veel aandacht krijgen en dat lukt aardig.

Het hele verhaal van RTL Z, getiteld ‘Olcay Gulsen geweerd uit bedrijfspand na gerommel met rekeningen vlak voor faillissement’, kunt u hier lezen.

Range Rover

Overigens doet de Range Rover van Gulsen het weer uitstekend. Ze parkeerde hem laatst op een invalideplek, naar verluidt voor een vluggertje met haar nieuwe liefde Ruud de Wild.

Lees ook: Olcay Gulsen stapt over van RTL naar Talpa (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen