‘Salaris Van Nieuwkerk opkrikken met crowdfunding’

BNNVARA heeft weinig succes met zijn pleidooi voor het behoud van het topsalaris van Matthijs van Nieuwkerk: zowel de NPO als Den Haag zien het niet zitten. Zijn omroep vreest nu dat hij na de zomer van 2020 overstapt naar de commerciëlen. Het liefst strooit ze daarom met wat extra tonnen, maar dat mag dus niet. Op sociale media komen de meest creatieve ideeën voorbij om de presentator alsnog aan een megasalaris te helpen. Eén daarvan is een crowdfundingactie.

Met een crowdfundingactie kunnen gewone Nederlanders geld inzamelen voor Van Nieuwkerk. “Een inzamelactie om het salaris van Matthijs op te krikken is een mogelijkheid. Stukje crowdfunding. Is ook lekker voor de betrokkenheid van het publiek. Buiten de omroepen om want anders levert dat weer gelazer op met de Mediawet“, zegt journalist Eric Smit.

De satirische website De Speld doet een voorstel in dezelfde richting. “Wie Matthijs van Nieuwkerk wil behouden voor de publieke omroep, kan op vrijwillige basis extra belasting betalen. Op die manier wil het kabinet tegemoetkomen aan de wens van BNNVARA om de presentator een topinkomen te blijven betalen.”

De Speld laat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zeggen: “Als belastingbetalers inderdaad vinden dat deze presentator niet naar de commerciëlen mag vertrekken, dan krijgen zij de mogelijkheid om een bedrag toe te voegen aan hun aanslag 2018. Zodra het gewenste inkomen van Van Nieuwkerk is bereikt, zullen wij dat aan BNNVARA laten weten.

Deze reacties geven een beeld van de algehele mening over de nieuwste discussie over het topsalaris van Van Nieuwkerk. Eigenlijk vinden de meeste mensen dit een non-discussie. Als Van Nieuwkerk niet voor 191.000 euro per jaar wil werken, dan moet hij maar lekker naar de commerciëlen verkassen, vindt de meerderheid.

Lees ook:
BNNVARA wil meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk (vanochtend)
‘Topsalaris Matthijs onnodig, durft toch niet naar RTL’ (vanochtend)
Den Haag en NPO: ‘Matthijs krijgt geen cent extra!’ (vandaag)

Foto: BNNVARA, Daniel J. Ashes

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen