Gordon: ‘John de Mol blijft positief onder horrorcijfers’

Mediamiljardair John de Mol blijft in een goede gemoedstoestand verkeren, ondanks dat zijn formats aan de lopende band floppen op zijn SBS-zenders. Dat vertelde Gordon donderdagavond in Pauw. Gordon is momenteel op de buis met twee kijkcijferflops: één op Net5 en één op SBS 6. “Er wordt flink gewerkt achter de schermen om het omhoog te krijgen (de kijkcijfers, red.). Het is een lange weg, maar John is zo ontzettend positief en dat is ook een van de redenen dat ik ben overgestapt.

De entertainer is gek op de mediamagnaat. “Ik adoreer die man gewoon bijna in zijn enorme positiviteit en hoe hij in het leven staat. Die man is miljardair – hij heeft meer dan 3 miljard en een eigen vliegtuig – en als je dan ziet hoe hij nog bezig is met elk programma dat er wordt opgenomen… Hij blijft uren zitten bij de repetities. Ook bij It Takes 2. Dat vind ik echt bewonderenswaardig.”

Is het niet gek dat het een multimiljardair niet lukt om een goedlopende zender neer te zetten? “Ik denk dat het toch een soort van imagoding is, omdat iedereen denkt dat hij maar alles wegkoopt. Dat lijkt in principe zo, maar bij heel veel mensen – ook bij mij – liep het contract op. Ik werd gewoon gevraagd om mee te gaan naar zijn zender. Dat gebeurde ook bij Wendy en Linda. Het is dus een vertekend beeld.”

Het gaat om de gunfactor. Het is een verdomd leuke kerel en hij heeft zo veel goeds gedaan voor de televisie. Ik gun hem ook echt dat ene grote succes en iets dat eindelijk wél lukt op SBS 6. Dat we weer een miljoen kijkers of meer halen met een programma, dat zou ontzettend leuk zijn.”

Gordon hoopt vanavond zijn eerste bijdrage te leveren. Dan begint It Takes 2, voorheen te zien bij RTL 4, op SBS 6.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen