Gordon: ‘John de Mol blijft positief onder horrorcijfers’

Geplaatst op vr 03 mei 2019 om 12:30

Mediamiljardair John de Mol blijft in een goede gemoedstoestand verkeren, ondanks dat zijn formats aan de lopende band floppen op zijn SBS-zenders. Dat vertelde Gordon donderdagavond in Pauw. Gordon is momenteel op de buis met twee kijkcijferflops: één op Net5 en één op SBS 6. “Er wordt flink gewerkt achter de schermen om het omhoog te krijgen (de kijkcijfers, red.). Het is een lange weg, maar John is zo ontzettend positief en dat is ook een van de redenen dat ik ben overgestapt.

De entertainer is gek op de mediamagnaat. “Ik adoreer die man gewoon bijna in zijn enorme positiviteit en hoe hij in het leven staat. Die man is miljardair – hij heeft meer dan 3 miljard en een eigen vliegtuig – en als je dan ziet hoe hij nog bezig is met elk programma dat er wordt opgenomen… Hij blijft uren zitten bij de repetities. Ook bij It Takes 2. Dat vind ik echt bewonderenswaardig.”

Is het niet gek dat het een multimiljardair niet lukt om een goedlopende zender neer te zetten? “Ik denk dat het toch een soort van imagoding is, omdat iedereen denkt dat hij maar alles wegkoopt. Dat lijkt in principe zo, maar bij heel veel mensen – ook bij mij – liep het contract op. Ik werd gewoon gevraagd om mee te gaan naar zijn zender. Dat gebeurde ook bij Wendy en Linda. Het is dus een vertekend beeld.”

Het gaat om de gunfactor. Het is een verdomd leuke kerel en hij heeft zo veel goeds gedaan voor de televisie. Ik gun hem ook echt dat ene grote succes en iets dat eindelijk wél lukt op SBS 6. Dat we weer een miljoen kijkers of meer halen met een programma, dat zou ontzettend leuk zijn.”

Gordon hoopt vanavond zijn eerste bijdrage te leveren. Dan begint It Takes 2, voorheen te zien bij RTL 4, op SBS 6.

Foto: BNNVARA
60 Reacties op “Gordon: ‘John de Mol blijft positief onder horrorcijfers’”


 1. Remi

  Respect voor John, en terecht.

 2. Paul

  Misschien is dat wel het probleem: hij zit overal bovenop.
  En kennelijk is zijn smaak niet die van de nederlander.

 3. Leni

  Die Gordon…. Heeft mensenkennis….

 4. donia

  Hatsikidee weg er mee

 5. PH

  Hij kan Rob Goossens de hand schudden. Of hebben ze de column samen geschreven?

 6. Tv junkie xl

  It Takes 2 volgende flop. Wie zijn die mensen die meedoen. Denk dat ze blij mogen zijn met 450.000 kijkers. All Together Now op 4 ziet er veelbelovend uit.

 7. Later

  Waarom schuift hij zijn slechte kijkcijfers af op John? Gunfactor haha. Mensen kijken wel VI. Gaat erom dat Gordon in slechte shows zit, niks meer niks minder.

 8. Rubicon

  Zeker respect voor John. Qua SBS moet ie wel op zoek naar nieuwe richting. Misschien wel buiten zijn comfort zone van groot studio amusement.

 9. ★★Onbekend💥💥

  Wie gaat nou naar Gordon kijken?

 10. Mick

  @Later Echt hè, alsof het de kijker iets boeit van wie die zender is, het gaat om de mensen, het format en vooral de inhoud. De programma’s van Gordon zijn gewoon slecht. Een kopie van De Jongens Tegen De Meisjes op Net5 en een kopie van Alles Mag Op op SBS6. Het zijn kopietjes van toch al niet zo’n fantastische programma’s. En dan zit die narcist Gordon er nog bij, kan niet erger.

 11. ★★Onbekend💥💥

  M scoort beter dan Pauw.

 12. Sam

  John de Mol moet gewoon het oude SBS laten herleven.
  Shows voor het gewone volk.
  Maak bv met Patty Brard bv een mash-up van Hotter Than My Daughter/Geen Cent Te Makken/Het Spijt Me.
  Maar niet weer de zoveelste talentenjacht.

 13. medion

  J.de Mol heeft gewoon geen smaak, en begrijpt het publiek totaal niet.

 14. trein

  Dit hele project gaat faliekant mislukken en dat weten die hypocriete ”sterren” ook wel. Zijn gewoon parasieten. Even lekker de zakken vullen en dan weer weg. J.de Mol kiest ze wel uit. En nog iets. Wie gaat nu iemand als Patty haar 234 e kans geven. Het publiek wil haar helemaal niet.

 15. Who

  John, de tijden van tv personality’s zijn voorbij. Grote shows zijn passé. Dat zijn relikwieën uit vervlogen tijden. De talentenjachten zijn uitgemolken. Nu gaat de echte tv beginnen. Ik weet hoe. Maar die wetenschap gaat je geld kosten.

 16. bril

  Ook intelligente mensen doen blijkbaar tevens enorm domme dingen, zie dit hier. Als je teveel geld hebt gaan mensen dit soort dingen doen. Afval TV maken. Die sterren zijn pure trash.

 17. Sam

  @trein: En toch heeft Patty Brard Hotter Than My Daughter nieuw leven ingeblazen op RTL5. Het was 1 van de weinige programma’s wat behoorlijk scoorde daar.
  SBS moet gewoon voorlopige stoppen met talentenshows.

 18. Flop nr zoveel voor SBS

  Enkel Linda zal nog redelijk scoren, verder is dat hele SBS6 een grote aanfluiting. Zender heeft een veel te slecht imago om ook ooit nog wat te worden…dat It take 2 met totaal onbekend BN-ers gaat ook gigantisch floppen vanavond

 19. StefanV

  Ik snap werkelijk niet waarom een talkshow als PAUW op één avond zowel Dries & Dave Roelvink als Gordon te gast heeft. Evenmin snap ik waarom PAUW een podium biedt aan een uitgerangeerde, overschatte zanger die bij een commerciële zender weinig kijkers trekt.

 20. WEST**

  snap het niet…in heel de wereld zie je op com tv dagelijks het zelfde
  of je nu naar een com tv in Amerika kijkt ,Frankrijk Duisland Italie of China kijkt
  John verkoopt zijn programmas wereld wijd dan doe je het niet slecht
  en wat heeft RTL nou als meerwaarde dan TALPA ? Volgens mij helemaal niets !
  maar dat gezeur , en negatieve berichtgeving over TALPA heb je alleen in Nederland

 21. Annemarie van Ballengooien

  Als je die foto van GORDON ziet rijp voor MAX maar die willen hem niet want hebben alleen leuke empathische en sympathieke mensen in hun stal.

 22. Bart

  Gordon die maar niet door wil hebben dat hij zelf een van de redenen is waarom men niet wil kijken.

 23. Johan

  @ WEST**

  Dit is waar, maar heeft met name betrekking op The Voice. Dit programma wordt inderdaad in heel veel landen uitgezonden. Andere programma’s uit de Talpa portfolio draaien over het algemeen slechts in enkele landen.

  Ik wil echt niks af doen aan het succes van Talpa, want John de Mol heeft echt wel een aantal zaken heel goed gedaan in het verleden. Maar het is terecht dat wij iemand van zijn kaliber ook kritisch benaderen als hij zaken niet goed aanpakt.

  Wat mij betreft zijn veel producties die momenteel van Talpa afkomstig zijn, 13 in een dozijn. Met SBS6 gaat het verschrikkelijk slecht en John stapelt foute keuze op foute keuze in een poging de neerwaardse trend te buigen.

  Daarbij is John eindverantwoordelijk voor een verschrikkelijk giftige bedrijfscultuur binnen Talpa, waarbij het personeel ook niet wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en een beter product te maken dan de eenheidsworst die ze nu de kijker voorschotelen.

 24. Mike

  John heeft al 8 jaar de macht over SBS. Dat is echt lang. Helaas nog helemaal niets maar dan ook geen enkel format gelukt. Vanavond gaan ze wel winnen van RTL. En dik ook. Morgen wordt een leuke dag voor John, kan niet missen.

 25. Job

  @Mike pas vanaf zomer 2017 heeft John alle macht, daarvoor had hij die te delen met Sanoma.

 26. Bep

  En als Gordon eruitgebonjourd wordt trekt hij de beerput open, dan deugt er helemaal niets meer van de familie de Mol, let op mijn woorden.Albert idem dito.Wiens brood men eet….John de Mol heeft wel geld maar geen smaak.Vreselijke programma’s.

 27. Job

  Vanaf het najaar mag je echt gaan oordelen over SBS 6. Dan komen alle aangekochte sterren met hun programma’s + nieuwe programma’s. Dit voorjaar is toch vooral oude programma’s met wat simpele nieuwe shows erbij. Waarschijnlijk wilde John dit voorjaar niet hele dure en veel verwachtende shows neerzetten omdat hij dat voor het najaar wil laten. vanavond wordt spannend. Het eerste programma dat van RTL 4 naar SBS 6 is gegaan.

 28. Tv junkie xl

  @Job hoezo spannend? Het is toch al megaduidelijk dat RTL vanavond gaat winnen.

 29. René

  @TV junkie XL
  Nou, weet dat nog niet zo zeker, heb All Together Now als op videoland gezien en het begin is niet goed, het is erg wennen. Best kans dat mensen na enkele minuten overschakelen naar een programma dat ze al kennen.
  Overigens is All Together Now best een aardig programma als je eenmaal gewend bent. Alleen teveel Jamai aan het woord terwijl er nog 99 andere juryleden zijn.

 30. @Job

  De nieuw aangetrokken “sterren” hebben allang een programma nu, die scoren ook niet. Hoezo najaar pas kunnen oordelen over SBS?

 31. René

  @@Job
  Linda heeft nog geen programma. Als haar eerstvolgende programma ook flopt hebben we zekerheid dat het na de Talpa zender opnieuw mislukt is.

 32. Meneer Kaktus

  Even een bruin sterretje halen, laat dat maar aan Heuckeroth over.

 33. Johan

  Het is gewoon een businessformule:
  kijk je vrijwillig naar Gordon, dan ga je ook zeker voor belspelletjes, postcodeloterijen, kutbier en astroschijtzooi.

 34. Peter

  De aankondiging van All Together Now voorspelt niet veel goeds. Het ziet er niet boeiend uit.

 35. Peter Schrier

  Waar is de tijd gebleven dat John de Mol gered moest worden door Willem van Kooten door een belang te nemen van 50 procent in het bv’tje van De Mol en door hem wat leningen toe te stoppen. Willem geloofde kennelijk in de 4 T’s van John: talent, toewijding, timing en tijgeren! Het talent en de timing laten het nu wat afweten; het wordt nu tijgeren om de kijkcijfers op te krikken. John; misschien weer eens gaan buurten bij therapeut Willem?

 36. Tv junkie xl

  @ René…elk nieuw programma is wennen…IT2 heeft de afgelopen 2 seizoenen al flink ingeleverd en nu zijn de grote namen helemaal nergens te vinden…ik zeg It Takes 2 tussen 400 en 500 duizend kijkers. All Together Now tussen 950.000 en 1.050.000 kijkers

 37. Eau van Bef en Hooreens

  Zolang John met BN’ers als Gordon en Patty in zee gaat heeft hij het toch niet helemaal begrepen.

 38. Meneer Kaktus

  Misbruik mijn naam niet zo

 39. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het ziet er vreselijk uit, Haha, we moeten er gewoon van lachen.
  Wat nou gunfactor? Luister nou gewoon naar Angela.
  Gordon is een draak van een vent met geestelijke tekortkomingen van jou-heb-ik-daar, zodra z’n psychose weer loskomt jankt ie de hele wereld bij elkaar maar nu heeft ie complimenten en lof voor John. Zo bi-polair als een euro-munt.
  Hup naar de snackbar, vervelende man. Ga hamburgers bakken. Als dat een beetje wil lukken tenminste…

 40. zorro

  Ook voor Gordon geldt al geef je een lelijke aap een gouden ring hij blijft een lelijk ding.

 41. Mike

  @Job, jeetje dus ook alweer 2 jaar zonder Sanoma? Ongelofelijk lang ook alweer. Mag hopen dat dat succes eindelijk een keer komt want ze roepen al jaren, nu echt, nu echt. Maar goed, vanavond gaan ze zeker winnen. Dat all together now wordt niks. Snap niet dat RTL dat gekocht heeft. What were they thinking?

 42. Donald Dumb

  G*tver. Wat een geslijm…
  John de Mol is en blijft de koning van de pulp. En van de flops.
  Maar niemand die het tegen hem durft te zeggen…

 43. Puk

  Gordon ” de rat “. Tot aan zijn oksels bij sjonnie erin, maar oh wee als die koffieprutser eruit gegooid word.
  In de oorlog had men een naam voor dit soort mensen

 44. er zat een uigebluste grijze Gorden bij Pauw

  Hoe is het mogelijk dat Pauw deze uitgebluste nietszeggende geldgraaier zijn verhaal laat doen in een NPO programma.
  Logisch dat die verschrikkelijke Goor geen kijker trekt het is een droevige man met een droevig programma en droevige kijkcijfers.

 45. Erick Doetze

  De Mol heeft RTL4 ‘kaal geplukt’ maar scoort binnen no-time fantastisch met nieuwe programma’s.
  De Mol kan net zoveel presentatoren en programma’s meenemen naar SBS als hij wil, het imago van RTL blijkt robuuster dan de presentatoren.

  Na de hoax van ‘Gordon gaat trouwen’, is Gordon zijn gunfactor kwijt.
  Die kan hij naast zijn ‘zangcarriere’ parkeren; voltooid verleden tijd.

 46. Ranonkel12

  Een programma, waarin GEEN politieke en maatschappelijke correctheden een podium krijgen. Dat zal een miljoenen publiek opleveren. Schoppen tegen al die correcte figuren, gewoon te kakke zetten. Gewoon een spiegel voor ze houden waarin hun tegenstrijdigheden ten toon wordt verspreid. Dit wordt echt wereldnieuws.

 47. Henk

  inderdaad Ranonkel, remember Jensen hahahahahahahahahahahahaha

 48. Jelli - Nek

  john maakt meer kapot dan drank kan goed maken

 49. IntiemGeschoren

  Waarom staat er een foto van een albino varken bij dit artikel?

 50. XXXL

  Vervolg op ,,Gordon gaat trouwen” : ,,Gordon gaat dood”.

 51. K

  XXXL Doe jij eens normaal.

 52. XXXL

  Ja hoor K, alles wat hier geschreven wordt is heel serieus bedoeld…..

 53. CreaBea

  XXXL : iemand dood wensen of dergelijke is niet gezond.

  John de mol weet wat hij doet. net zoals 17miljoen mensen dacht dat hij een verkeerde keuze had gemaakt met de telegraaf blijkt meer dan een meesterzet geweest te zijn om div radio zenders 100% eigenaar van te worden.

  Net zoals nu sbs6 is, word straks ook nog veel beter. Questie van tijd en straks veel goede formats de formats liggen klaar.

 54. Erwin

  John de Mol gun ik het heel erg.
  Maar probeer eens mensen met een IQ van boven de 10 te trekken en stop met het goedkope (dure) entertainment van alweeeer een talentenjacht. Kwaliteit!

 55. aammehoela

  Tijd dat die John met pensioen gaat. Iedereen voorspelde al dat die shows met Gordon zouden gaan floppen. En dat zijn dan kijkers die klaar zijn met die goedkope trash-shows. Neen, gelukkig is er nog de NPO. Maar ja, domme mensen komen er steeds meer in Nederland. Die gaan op leugenaar Baudet stemmen. Klimaat verandert niet, is tijdelijk . Moet je zeggen naar wat er nu overal gebeurt in de wereld. Mozambique, India, tornado’s in Roemenië. Overstromingen in delen van de USA en eveneens in Bolivia. Veel items halen het journaal of RTL-nieuws niet, maar gebeuren wel degelijk. Zappend tijdens weer zo’n reclame-ellendige onderbreking kwam ik op BBC-World News terecht. Klein overzichtje van de afgelopen 2 maanden. Daar word je niet vrolijk van. Eindelijk normaal weer in Nederland, maar ja wereldwijd zeer afwijkende weerpatronen.

 56. depi

  Is dat echt positivisme ? Ik vindt het zo’n geldverspilling. Een zender optuigen die nooit kan lukken met al die uitgebluste losers die zijn aangekocht. Snap niet waar die man mee bezig is. Sorry.

 57. Ben

  Hij heeftzo’n goede mensenkennis en uit alle keuzes kiest hij GORDON. Voor de rest geen commentaar.

 58. liefkleinhertje

  Je laat 10 homo’s Russische roulette spelen en de laatste die nog leeft die heeft verloren en moet met Gordon trouwen.

 59. Sip

  Heeft Gordon nu echt niet in de gaten dat hij zich hier belachelijk maakt?

 60. Hannie

  We zien gewoon RTL met een andere naam 6 insite

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.