Fons zou als RTL-baas miljoen bieden op Matthijs

Als Fons van Westerloo nu nog steeds de algemeen directeur van RTL Nederland was, dan had hij Matthijs van Nieuwkerk een contract van 1.000.000 euro aangeboden. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Het contract van Van Nieuwkerk met BNNVARA loopt in de zomer van 2020 af en dan moet hij gaan voldoen aan de balkenendenorm van 191.000 euro. Voor tv-sterren is dat een vakkenvullen-achtig salaris en een overstap naar de commerciëlen lonkt dan ook.

Tegelijkertijd lijkt een overstap naar RTL of SBS sinds het hele Twan Huys-debacle minder aantrekkelijk dan ooit voor Van Nieuwkerk. De presentator moest al zijn principes laten vallen voor de commerciële zender en begon ineens avond aan avond C-sterren te interviewen over D-onderwerpen.

Toch zou Van Westerloo als RTL zijnde een poging wagen. “Als ik nu de baas was van RTL, zou ik een miljoen bieden voor Matthijs. Maar voor hemzelf is het, denk ik, verstandiger bij de publieke omroep te blijven. Hij zit er goed, verdient prima en ze bieden meer zekerheid.

John de Mol hoeft het niet eens te proberen. Van Nieuwkerk zou een overstap naar SBS 6 nóóit overwegen, denkt hij. “Daar mislukt alles.

Zelf denkt De Mol daar anders over. Hij zei afgelopen seizoen in nota bene DWDD: “De kijker volgt leuke programma’s. Het maakt 99,9 procent van de kijkers niet uit waar jij zit.

Mediakenner Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum denkt niet dat RTL nu nog heel veel interesse in Van Nieuwkerk heeft. “Daar is nauwelijks plek in het uitzendschema. De avond begint met een vast blok: RTL Boulevard, RTL Nieuws, Goede Tijden, Slechte Tijden. Daar past hij niet in.”

De enige optie die ik zie, is dat Matthijs de opvolger van RTL Late Night zou gaan presenteren, afwisselend met Beau van Erven Dorens. Maar ik vraag me af of RTL daar veel geld in wil steken.”

Lees ook:
BNNVARA wil meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk (donderdag)
‘Topsalaris Matthijs onnodig, durft toch niet naar RTL’ (donderdag)
Den Haag en NPO: ‘Matthijs krijgt geen cent extra!’ (donderdag)
‘Salaris Van Nieuwkerk opkrikken met crowdfunding’ (donderdag)

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen