‘Recidivecijfer bij Roelvinkjes hoger dan bij tbs’ers’

Geplaatst op Fri 03 May 2019 om 10:30

Misdaadjournalist Mick van Wely van De Telegraaf had donderdagavond in Pauw de lachers op zijn hand toen hij terloops opmerkte dat het recidivecijfer bij de Roelvinkjes hoger ligt dan bij tbs’ers. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Pauw had een uitgebreid onderwerp over tbs’ers, omdat twee tbs’ers uit de kliniek in Almere zijn opgepakt voor de moord op een 72-jarige man. Er werd opgemerkt dat één op de vijf vrijgelaten tbs’ers binnen twee jaar toch weer de fout in gaat.

Een schande, merkte Dave Roelvink op. Hij vindt het niet kunnen dat er wordt bezuinigd op het tbs-systeem in ons land.

Na het tbs-item kwam Jeroen Pauw met de Roelvinkjes te spreken over hun nieuwe programma op SBS 6. Ook het wangedrag van Dave Roelvink kwam aan bod. Hij komt keer op keer in aanraking met Justitie.

Dave Roelvink: “Ik leer er wel van. Nou, kijk jongens, ik denk dat iedereen fouten maakt en de ene maakt heftigere dan de andere. Ik ga me er ook niet achter verstoppen en het ook niet goedpraten, maar ik maak fouten. Ik denk niet ik een slecht mens ben, maar ik ben niet altijd even aardig.”

Mick van Wely lachend: “Het recidivecijfer in de familie Roelvink is dus eigenlijk hoger dan bij de tbs’ers.”

Het leidde tot hilariteit in de studio. Jeroen Pauw gekscherend: “En wat doet de regering?! Helemaal niks!

Het was een bonte avond bij Pauw, want de presentator sprak niet alleen over de SBS-show van de Roelvinkjes, maar ook over de SBS-shows van Gordon.

Gordon uitte zich kritisch over de Roelvink-telg. “Je moet gewoon altijd eerlijk zijn en jezelf zijn en blijven. Dat doet hij. Soms vind ik wel eens dat hij daar niet zo heel erg goed mee om gaat en dingen bagatelliseert.”

Dave Roelvink: “Het was voor mij ook wel een groot leerproces, zoals jij over die heling begon. Ik was toen 18 en had toen eigenlijk nog nooit wat met de media te maken gehad. Ik kon mezelf niet goed verwoorden in programma’s. Er komt heel veel op je af op zo’n moment. Dat kwam er niet heel lekker uit.”

Vader Dries Roelvink: “Als iemand in het publiek wordt aangehouden met iets te veel alcohol, dan lezen we het niet, maar als er iets met hem is dan staat het op de voorpagina’s.”

De tweede Roelvink-telg Donny zat niet aan tafel. Hij heeft liefdesverdriet.

Foto: KRO-NCRV
30 Reacties op “‘Recidivecijfer bij Roelvinkjes hoger dan bij tbs’ers’”


 1. Kans

  Ja mensen, de NPO levert kwaliteit van en voor onze belastingafdrachten.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het was weer een bonte avond bij Pauw.
  Aapjes kijken met kromme tenen.
  Hilarisch dat dit soort figuren het medialandschap bevolken.
  Zit er dan een steekje los?
  De vraag stellen is de vraag beantwoorden.
  Kijk maar goed, wij haken af. Dikke mik.

 3. N

  tokkies bij pauw

 4. Tamara

  Logisch dat Donny er niet was, van al die Roelvinkjes, is hij de meest normale.

 5. LLRV

  Bonte avond??? Rotzooi, sorry. De Roelvinkjes EN Gordon in een verkoop show? Wow! Pauw en Twan Huis, zoek het verschil. De NPO kwaliteitssterren zijn zo goed, unieke talenten. Laat ze naar de CO gaan, graag! Gauw!

 6. kookie

  @tamara Donny de meest normale? Waarom denk je dat zijn vriendin van hem af is. Neuqte heel amsterdam in t rond in het uitgaansleven.

 7. Bep

  Nou dat waren nog eens gasten bij Pauw zo te lezen, laag IQ avondje.Wanneer gaat het niveau weer omhoog?

 8. NPO kijker-vrijdag

  Maandag gelukkig de vakantie weer voorbij.

  Redactie Pauw heeft het dan weer voor het uitkiezen welke gasten ze uitnodigen.

 9. Bears’den

  Hahah mensen zeiken hier dat het ‘niveau’ te laag is en dat er tokkies zaten..
  Maar als het echt interssant wordt of er komen onderwerpen aan bod die de tokkies hier op MC niet begrijpen, zul je zien dat de kijkcijfers lager worden aangezien er een grote groep, met een te laag IQ, afhaakt!

  Het is gewoon nooit goed.. Ik vond het een vermakelijke uitzending!

 10. Olcay Gulzig

  Dat zegt dan ook veel over jouw niveau, Bearsden.

 11. Ron

  Talpa had een tafel gereserveerd bij Pauw gisterenavond blijkbaar….Een matige week qua gasten overigens.

 12. Lieke van Lexmond Lover

  Goede tafel en goede gasten bij Pauw, komt omdat rtl niets meer uitzend aan talkshow komen ze allemaal bij pauw

 13. peter

  Een Gordon die tegen anderen zegt: “je moet altijd eerlijk zijn”????
  Als er iemand niet eerlijk en zeer ongeloofwaardig is, is het die uitgerangeerde Gordon wel.
  Leugens in zijn boek. Trouwshow….

 14. otok

  Dave Roelvink had dik in de gevangenis moeten zitten. Dit heeft hij merkwaardigerwijs ontlopen en de mongool J.de Mol maakt een mediafiguur van hem. Sprakeloos.

 15. Diederik

  wie gaat nu een crimineel promoten met hele series programma’s. Antwoord: J.de.Mol. Voor geld.

 16. o.p. lichter

  Waar is de jeroen pauw van vorig seizoen gebleven , met goeie gasten en interessante onderwerpen , nu zitten er figuren die iedereen uitkotst .laat die tokkies maar bij sjon de mol zitten .

 17. ziedaar

  Zolang we blijven tolereren dat kinderen uit bekende families of met een bekende vader of moeder zomaar al hun drek over ons mogen uitstorten – in welke vorm ook, zonder ooit iets echt gepresteerd te hebben, houdt je dit.
  Hier moet een eind aan gemaakt worden. Al die drek boeken van ze en drek hier en drek over iedereen uitstorten, meer kunnen ze niet. Te stom.

 18. hemeltje

  @ziedaar, ze schrijven die boeken ook vaak helemaal niet zelf. Wordt voor ze gedaan. Ze kunnen dit zelf namelijk helemaal niet. Vervolgens wordt de ghost writer geheim gehouden, zo gaat dat. Hier zijn vele, vele, vele voorbeelden van. Het gaat hier met name om mensen van ”bekende familie”. En maar varen op andermans talent . En zelfinzicht ? Welnee. Ze denken werkelijk erg goed te zijn. Met niks.

 19. toti

  Dat is juist wat er mis met ze is, @hemeltje. De ingebeelde superioriteit die nergens op stoelt. Dat echt geloven. Dat is een kenmerk van deze lieden. Is een psychische aandoening, hoor !

 20. Mevrouw

  Prik daar dan eens doorheen, media !!!!!

 21. gummetje

  Dave Roelvink is het schoolvoorbeeld van iemand die nooit een bekende Nederlander had geworden zonder een vader die dat al was. Ook het schoolvoorbeeld van een crimineel die over het paard getild wordt. Ook het schoolvoorbeeld van een debiel die dankzij bekende familie uberhaupt nog uit de gevangenis is. etc etc. En maar blijven uitzenden, he John de Mol ! Doe maar joh, want kijkcijfers ! Geld ! Daar gaat het om. Geld ! Geld ! John de Mol ruikt G E L D !!!!

 22. wim

  Het stelletje Azijnpissers, waarschijnlijk werkeloos, mag hun gal weer spuien.
  Hebben jullie het leuk zo ? Mafkezen !

 23. IntiemGeschoren

  Hele familie Roelvink bij elkaar heeft exact 21 hersencellen. Best sneu, kijkerspubliek scoort een vergelijkbaar IQ net boven zwakzinnigen niveau.

  Gefeliciteerd daarmee!

 24. godgod

  @wim, is het niet een beetje waar ?

 25. Dury

  Je bent zelf een mafkees, wim.

 26. Toetsenbordheld

  Als je naar een ander wijst, wijs je met 3 vingers naar jezelf.

 27. depi

  Het spreekt boekdelen over John de M., dat hij figuren als crimineel D.Roelvink wil uitmelken voor kijkcijfers dus geld. De Mol bewijst hiermee 100% geen enkele moraal te kennen en geen geweten te hebben.

 28. telo

  Die Dave, is dat niet gewoon een homo ?

 29. Ben

  Gordon : je moet altijd eerlijk zijn……….
  En weg ben je na zo’n opmerking.
  Zelfs de hond van de buren neemt t niet serieus en haakt af!!!

 30. Ton

  Jammer dat Pauw die kansloze tokkies van Roelvink aan zijn tafel zet. Deze nietsnutten horen echt niet in dat programma thuis. Deze mensen voegen totaal niets toe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.