‘Recidivecijfer bij Roelvinkjes hoger dan bij tbs’ers’

Misdaadjournalist Mick van Wely van De Telegraaf had donderdagavond in Pauw de lachers op zijn hand toen hij terloops opmerkte dat het recidivecijfer bij de Roelvinkjes hoger ligt dan bij tbs’ers. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Pauw had een uitgebreid onderwerp over tbs’ers, omdat twee tbs’ers uit de kliniek in Almere zijn opgepakt voor de moord op een 72-jarige man. Er werd opgemerkt dat één op de vijf vrijgelaten tbs’ers binnen twee jaar toch weer de fout in gaat.

Een schande, merkte Dave Roelvink op. Hij vindt het niet kunnen dat er wordt bezuinigd op het tbs-systeem in ons land.

Na het tbs-item kwam Jeroen Pauw met de Roelvinkjes te spreken over hun nieuwe programma op SBS 6. Ook het wangedrag van Dave Roelvink kwam aan bod. Hij komt keer op keer in aanraking met Justitie.

Dave Roelvink: “Ik leer er wel van. Nou, kijk jongens, ik denk dat iedereen fouten maakt en de ene maakt heftigere dan de andere. Ik ga me er ook niet achter verstoppen en het ook niet goedpraten, maar ik maak fouten. Ik denk niet ik een slecht mens ben, maar ik ben niet altijd even aardig.”

Mick van Wely lachend: “Het recidivecijfer in de familie Roelvink is dus eigenlijk hoger dan bij de tbs’ers.”

Het leidde tot hilariteit in de studio. Jeroen Pauw gekscherend: “En wat doet de regering?! Helemaal niks!

Het was een bonte avond bij Pauw, want de presentator sprak niet alleen over de SBS-show van de Roelvinkjes, maar ook over de SBS-shows van Gordon.

Gordon uitte zich kritisch over de Roelvink-telg. “Je moet gewoon altijd eerlijk zijn en jezelf zijn en blijven. Dat doet hij. Soms vind ik wel eens dat hij daar niet zo heel erg goed mee om gaat en dingen bagatelliseert.”

Dave Roelvink: “Het was voor mij ook wel een groot leerproces, zoals jij over die heling begon. Ik was toen 18 en had toen eigenlijk nog nooit wat met de media te maken gehad. Ik kon mezelf niet goed verwoorden in programma’s. Er komt heel veel op je af op zo’n moment. Dat kwam er niet heel lekker uit.”

Vader Dries Roelvink: “Als iemand in het publiek wordt aangehouden met iets te veel alcohol, dan lezen we het niet, maar als er iets met hem is dan staat het op de voorpagina’s.”

De tweede Roelvink-telg Donny zat niet aan tafel. Hij heeft liefdesverdriet.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen