‘Sven Sauvé van RTL echt prettig om naar te luisteren’

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL Nederland, oogst lof met het interview dat hij maandag gaf aan Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 op NPO Radio 1. Hij praatte er niet met het slot op de mond, gaf eerlijk antwoord op de vragen van de gastheer, was sympathiek en bracht ook nog een aantal nieuwtjes mee: een beter boegbeeld kun je niet hebben, vindt Tim Hofman van BNNVARA. “Die Sven Sauvé van RTL is echt prettig om naar te luisteren“, twittert hij.

Tot nu toe trad Sauvé nauwelijks naar buiten als directeur van RTL, maar hij deed het maandag met succes. Hij sprak met enthousiasme over het mediabedrijf. En niet met de automatische achterdocht die je voelt bij John de Mol, niet met het bureaucratische eromheengedraai van Frans Klein en niet met de arrogantie van Erland Galjaard.

Bovendien werd na het interview gelijk duidelijk dat RTL nu een journalist aan het roer heeft als tv-baas: Peter van der Vorst. Terwijl Sauvé tijdens het interview nog niet kon bevestigen dat Beau van Erven Dorens de nieuwe latenightster van RTL 4 wordt, bleek Van der Vorst er inmiddels uit met de presentator. Hij belde dat in het kader van de transparantie nog even door aan Kockelmann. Normaal gesproken behandelen tv-makers ieder tv-nieuwtje alsof het een staatsgeheim is waar niemand wat van mag weten.

Die openheid en transparantie wekken sympathie op na al die jaren onder Galjaard, die samen met zijn vrouw Wendy van Dijk publiekelijk walgde van alles wat met de pers te maken had. Zij zitten nu met z’n tweetjes bij Talpa.

De nieuwe positieve instelling van RTL staat in schril contrast met het huidige imago van Talpa, dat na het wegkapen van allerlei RTL-sterren en RTL-formats toch een beetje bekendstaat als de valse haai die gemakzuchtig probeert te scoren met andermans hits. Bovendien kwam Talpa recentelijk negatief in het nieuws vanwege een aantal censuurpogingen.

Hofman krijgt bijval van zijn volgers. Marjolein vindt Sauvé niet alleen prettig om naar te luisteren, maar ‘om naar te kijken ook wel’. “Dat hele gesprek doet ie erg goed“, zegt Trevor. En Rutger: “Goed gesprek ook.

Het gesprek met Sven Sauvé kunt u terugzien op de website van NPO Radio 1. Het gesprek duurde slechts 25 minuten, maar desalniettemin zagen sommige media kans om zijn uitspraken uit te melken over maar liefst vijf artikelen.

Het interview met Sven Sauvé leest u onderstaand terug:
Sven Sauvé: ‘Twan Huys heeft RTL miljoenen gekost’ (maandag)
RTL 4 bevestigt dat Beau de late avond gaan doen (maandag)
Carlo Boszhard naast Gerard Joling in Masked Singer (maandag)
Sven Sauvé: ‘John de Mol wilde RTL overnemen’ (maandag)
RTL 4 wil twee shows niet meegeven aan Linda de Mol (maandag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen