RTL 4 bevestigt dat Beau de late avond gaan doen

Het was eigenlijk al bekend, maar nu heeft RTL 4 het ook bevestigd: Beau van Erven Dorens wordt een van de presentatoren van de nieuwe late talkshow. De algemeen directeur van RTL, Sven Sauvé, kon het tijdens zijn interview met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 op NPO Radio 1 nog niet bevestigen, maar na afloop kreeg de interviewer een bevestigend sms’je van RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst. Beau van Erven Dorens en RTL zijn eruit met elkaar.

Sauvé liet in 1 op 1 wel een aantal andere dingen los over de opvolger van RTL Late Night. Zo houdt het programma niet dezelfde titel. “Met de titel RTL Late Night zijn we nu definitief gestopt.

In de zomer is eerst nog RTL Summer Night met Art Rooijakkers te zien. “We gaan eerst over een paar weken beginnen met De Zwakste Schakel. In de zomer komen we terug met een programma à la Summer Night. Voor het najaar zijn we op zoek naar een nieuw format met een passende presentator. Dat proberen we vanaf september op zender te hebben.”

Dat programma dat vanaf september op de buis komt gaat Van Erven Dorens niet alleen presenteren. “Er zijn meerdere presentatoren waarmee we in gesprek zijn. Het format is bepalend. We willen een ander geluid laten horen dan dat nu bij de publieke omroep klinkt. Als we dat hebben gevonden zoeken we daar een passende presentator bij. Beau van Erven Dorens is al genoemd. Dat soort mensen hebben we allemaal in huis en daar zijn we ook mee in gesprek.”

Tijdens het gesprek wilde Sauvé de naam van Van Erven Dorens nog niet bevestigen. “Beau zou absoluut een heel juiste keuze zijn, maar het moet wel passen. Dat is ook wat Beau wil. Beau vond het hele avontuur prachtig en vond die zomer heel leuk om te doen. Het werkte denk ik ook heel goed. Het moet wel een programma en format zijn wat bij hem past en waar hij zich lekker bij voelt.”

RTL wil nooit meer één naam op de late avond. “We gaan nooit meer één iemand 180 afleveringen per jaar laten presenteren. Dat deden we voorheen wel, maar dat is topsport wat je van iemand verlangt. Dat gaan we nu meer rouleren. Hopelijk met een format waarbij presentatoren het stokje van elkaar overnemen, maar het kan ook zo zijn dat we meerdere dingen gaan testen.”

Worden het Beau en Art samen? “Die conclusie heb ik in elk geval nog niet getrokken. Dat Art de zomer gaat doen is zeker. Maar als we dat voor elkaar kunnen krijgen ben ik een tevreden mens.

Lees ook: RTL 4 praat met Beau over opvolging Twan Huys (26 maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen