Nieuw kijkcijferdieptepunt GTST: 711.000 kijkers

Goede Tijden Slechte Tijden was jarenlang wat het Achtuurjournaal is voor NPO 1: een publiekstrekker die altijd presteert, of de mussen nou dood van het dak vallen of niet. Die tijd is echt voorbij: de soapserie rolt al een tijdje van de kijkcijferberg af en de zomertijd brengt GTST dichterbij de afgrond. Gisteren werd met 711.000 kijkers de laagste score van dit jaar tot nu toe genoteerd. Met 14,9 procent marktaandeel scoorde de soap maar nét boven het zendergemiddelde van RTL 4.

Ter vergelijking: in heel 2018 gebeurde het slechts drie keer dat er zo weinig mensen naar GTST keken, maar dat kwam toen in twee gevallen door het WK Voetbal en in het andere geval omdat heel Nederland aan het kerstdiner zat.

Tot nu toe wisten dit jaar slechts 10 afleveringen van GTST meer dan een miljoen kijkers te boeien. In dezelfde periode vorig jaar lukte dat 68 keer.

De kijkcijfers van GTST hollen achteruit: vijf jaar geleden keken er nog gemiddeld 1,8 miljoen mensen naar de serie. Nu zijn dat er dus soms ruim 700.000. Met uitgesteld kijken komen er vaak nog 100.000 bij. Daarnaast is de serie ook te zien op Videoland, maar daar verdient RTL nauwelijks aan.

Al met al is de grote vraag: holt GTST verder achteruit? En nog belangrijker: is GTST over een jaar nog te zien op RTL 4, of is de serie dan gedegradeerd naar RTL 5?

Overigens deed RTL Boulevard het donderdagavond ook ronduit magertjes. Daar keken 543.000 mensen (15 procent) naar. Het Half Acht Nieuws trok aansluitend 933.000 kijkers (22 procent).

Lees ook:
Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)
Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST (5 april)
RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST (6 april)
Story sluit einde Goede Tijden Slechte Tijden niet uit (10 april)
Bruni Heinke vindt GTST nu erg politiek correct (11 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen