Bruni Heinke vindt GTST nu erg politiek correct

Bruni Heinke, die in de jaren negentig zes jaar lang de rol van Helen Helmink vertolkte in Goede Tijden Slechte Tijden, vindt dat de soapserie tegenwoordig wel erg politiek correct is geworden. Dat zegt ze in gesprek met weekblad Story. Veel fans ergerden zich groen en geel aan de verhaallijn rond vluchteling Amir uit Afghanistan, die volgens Story ‘als een halve heilige werd neergezet’. Bovendien gingen de bewoners van Meerdijk massaal de straat op voor méér asielzoekers.

En dan is er nog het personage van Ferry Doedens die als een wereldverbeteraar over het milieu en veganistisch eten praat, omdat duurzaamheidsorganisatie Urgenda de portemonnee heeft getrokken.

De GTST-kijker zit hier niet op te wachten, aldus de 78-jarige Heinke. “De onderwerpen die tegenwoordig worden behandeld… Dan denk ik: moet dat nou? Het is allemaal zo politiek correct, zo doorgeslagen.

GTST hoeft van haar geen politiek standpunt in te nemen. “Ik sta echt nog midden in het leven en weet heus wel wat er speelt in de wereld, maar mensen zitten daar niet op te wachten in een soap. Dat hoor ik ook van mensen die me nog altijd herkennen en me aanspreken op straat. Dat gebeurt dagelijks.”

Een anoniem lid van de GTST-cast (‘dat uit angst voor represailles anoniem wil blijven’) is het daarmee eens. Hij zegt: “Wij hebben maar te doen wat de schrijvers bedenken. Eerder stonden de personages centraal en werden van daaruit mooie verhaallijnen bedacht. Nu wordt er soms een thema gekozen en wordt daar links- of rechtsom een verhaal bij gemaakt. Niemand van ons is er blij mee. Maar niemand durft er echt iets van te zeggen.”

Het Story-artikel ‘Valt het doek voor Goede Tijden, Slechte Tijden?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen