Sven Sauvé neemt afscheid van champagnefoto’s

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, zit voortaan gewoon weer sober aan zijn desk. Hij laat de champagnefoto’s bij contractondertekeningen voortaan over aan de nieuwe tv-baas Peter van der Vorst. Dat vertelde hij donderdagavond in Jinek. Sauvé heeft het afgelopen jaar de taken van Erland Galjaard waargenomen en dat leverde vrolijke champagnefoto’s op met bekende werknemers als Angela Groothuizen en Gerard Joling. Nu gaat de algemeen directeur weer gewoon aan het werk.

Er staan op Instagram heel wat van die champagnefoto’s met Sauvé. “Het mooie is dat we dit soort momenten voorheen altijd deden met een officieel persbericht. Dan waren de foto’s niet veel anders, maar dan ging het via een persbericht. Dat is wel het voordeel van sociale media: je plaatst één zo’n foto en het gaat meteen in één keer rond en binnen de kortste keren is het nationaal nieuws. Het is heel effectief, het werkt.”

Daar komt nu een einde aan. “Het mooie is wel dat dit een tijdelijke fase was van mijn carrière, want Peter van der Vorst is aangetreden en die gaat heel veel van deze rollen overnemen. Bij mij zul je andere foto’s zien en Peter neemt ook deze rol van mij over.”

Met wie hij het afgelopen jaar géén champagnemomenten had, zijn onder meer Gordon, Linda de Mol, Johnny de Mol en Wendy van Dijk. Zij stapten over naar Talpa, waar Galjaard nu werkt.

Voor wie heeft Sauvé het hardst gevochten? “Linda. Linda is voor ons een presentatrice die ongelooflijk veel heeft betekend en grote successen kent. Miljoenenjacht is een absoluut fenomeen op televisie. Het is heel vervelend om te zien dat ze gaat, maar ik ben niet de broer van Linda de Mol.”

Ik heb er alles aan gedaan om deze mensen te behouden, maar ik heb er begrip voor als ze gaan voor de bloedband.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen