Sven Sauvé neemt afscheid van champagnefoto’s

Geplaatst op Fri 12 Apr 2019 om 12:30

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, zit voortaan gewoon weer sober aan zijn desk. Hij laat de champagnefoto’s bij contractondertekeningen voortaan over aan de nieuwe tv-baas Peter van der Vorst. Dat vertelde hij donderdagavond in Jinek. Sauvé heeft het afgelopen jaar de taken van Erland Galjaard waargenomen en dat leverde vrolijke champagnefoto’s op met bekende werknemers als Angela Groothuizen en Gerard Joling. Nu gaat de algemeen directeur weer gewoon aan het werk.

Er staan op Instagram heel wat van die champagnefoto’s met Sauvé. “Het mooie is dat we dit soort momenten voorheen altijd deden met een officieel persbericht. Dan waren de foto’s niet veel anders, maar dan ging het via een persbericht. Dat is wel het voordeel van sociale media: je plaatst één zo’n foto en het gaat meteen in één keer rond en binnen de kortste keren is het nationaal nieuws. Het is heel effectief, het werkt.”

Daar komt nu een einde aan. “Het mooie is wel dat dit een tijdelijke fase was van mijn carrière, want Peter van der Vorst is aangetreden en die gaat heel veel van deze rollen overnemen. Bij mij zul je andere foto’s zien en Peter neemt ook deze rol van mij over.”

Met wie hij het afgelopen jaar géén champagnemomenten had, zijn onder meer Gordon, Linda de Mol, Johnny de Mol en Wendy van Dijk. Zij stapten over naar Talpa, waar Galjaard nu werkt.

Voor wie heeft Sauvé het hardst gevochten? “Linda. Linda is voor ons een presentatrice die ongelooflijk veel heeft betekend en grote successen kent. Miljoenenjacht is een absoluut fenomeen op televisie. Het is heel vervelend om te zien dat ze gaat, maar ik ben niet de broer van Linda de Mol.”

Ik heb er alles aan gedaan om deze mensen te behouden, maar ik heb er begrip voor als ze gaan voor de bloedband.”

Foto: RTL
10 Reacties op “Sven Sauvé neemt afscheid van champagnefoto’s”


 1. Oldo Sotfjas

  Het Nederlandse woord is nuchter. Sober betekent iets heel anders.

 2. pietje-precies

  Klopt. Sommige mensen denken echt dat woorden in het Nederlands hetzelfde betekenen als in het Engels.

 3. Pietje-HEEl-precies

  En een ons is geen kilo,maar vijf ons weer wel.

 4. professor doctor van erven dorens

  Het woord sober wordt hier als tegenovergestelde (antoniem) van uitbundig / overdadig bedoeld en dan klopt het gewoon wel. De tegenstelling is achter een desk ipv in de schijnwerpers. Heeft dus niks met drankgebruik te maken.

  Groet,

  Professor doctor van Erven Dorens
  Neerlandicus

 5. Aldus

  De meeste taken van Erland zijn door iemand anders waargenomen en niet door Sven. Opletten MC.

 6. Tommie

  @professor doctor van erven dorens

  Vandaar dat er steeds de nadruk wordt gelegd op champagne.

 7. Joots

  Je kunt zeggen wat je wilt maar ik vind die Sven Sauve een prettige kerel. Straalt rust uit en staat haaks op de arrogantie van een Galjaard of Talpa. Acht hem met Vd Vorst goed in staat RTL op tv gebied te leiden. Op digitaal vlak heb ik mijn bedenkingen overigens.

 8. Sandertje

  @ Tommie
  Precies, zonder die flessen ziet het er maar sober uit.

 9. Broekhoest

  Mannetje zit in het winnende team en straalt dat ook uit,leuke presentatoren gehaald en met ere van de ouwe meuk af.
  De Mol gaat het echt niet redden met van de opgedroogde lijken als Linda en Wendy, Alles wat Gordon recentelijk heeft gedaan is geflopt en “vooravond mensen naar je zender trek programma “ 6 Inside is de grootste tv-flop van de laatste 5 jaar.
  Als RTL het sneue SBS echt de doodsteek wil geven moeten ze Jinek naar de zender halen.
  Die gaat dan door het plafond wat betreft kijkcijfers,past uitstekend bij het Light- entertainment, maar een minister of staatssecretaris wil ook wel aan tafel plaats nemen.
  Beau 6 maanden, Eva 6 maanden.

 10. A.Zijn

  Linda is ook de enige aderlating. Samen met de mannen van VI.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.