Jan Slagter: ‘Piet Paulusma wil te veel geld van MAX’

Geplaatst op Thu 25 Apr 2019 om 8:45

Het lijkt erop dat Piet Paulusma tóch niet aan de slag gaat voor Omroep MAX nu hij na 23 jaar aan de kant is geschoven door SBS 6. De publieke omroep kan niet voldoen aan de financiële eisen van de weerman. Dat zegt omroepbaas Jan Slagter in het AD. Slagter is in gesprek gegaan met Paulusma, omdat hij hem graag een rol had gegeven in de vijfuurshow Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen. De weerman blijkt echter niet bepaald goedkoop te zijn.

Het lijkt er dan ook op dat Paulusma geen MAX-gezicht gaat worden. “Het geld dat wij hebben bij Omroep MAX en wat Paulusma vraagt, ligt te ver uit elkaar.

Paulusma lijkt van de nationale tv te verdwijnen. “Ik acht de kans klein dat we nu nog tot een overeenkomst komen. Heel spijtig, want ik had hem graag bij ons gezien.”

De weerman blijft wel het weerbericht van de Friese regionale omroep maken. De weerman maakt zijn weerberichten niet zelfstandig, maar heeft een bedrijf met werknemers.

SBS 6 laat het weerbericht vanaf 2019 presenteren door oud-RTL-weermensen Dennis Wilt en Amara Onwuka.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (februari)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (februari)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (februari)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (februari)
MAX wil Rob Geus niet: ‘Geen opvanghuis zielige egels’ (februari)

Foto: Wessel de Groot, SBS
34 Reacties op “Jan Slagter: ‘Piet Paulusma wil te veel geld van MAX’”


 1. Dikke ochtend lul (Fries: Oet morn lul)

  Geldwolf.

 2. achtmet

  Een dikke charlatan !

 3. Norvo

  Is Piet zo duur of MAX zo goedkoop? Als de Friese omroep ‘m kan betalen, zegt dat toch wel wat?

 4. Broekhoest

  Goede onderhandelaar die Jan, Piet gaat wel tekenen, publiciteitsgeil mannetje die liever iets dan niets pakt.

 5. zeker weten

  we hebben weermensen genoeg laat hij lekker in Friesland blijven

 6. N

  @Norvo

  De oudere babyboomer zit niet te wachten op een weerman dat meer verdient dan een minister.
  Dan verliest MAX zijn gunfactor die ze voorzichtig hebben opgebouwd in de jaren.

 7. Will

  @Norvo Nee, dat zegt niks. Of dacht je dat een regionale omroep net zoveel betaalt als het landelijke SBS? Een contract bij een omroep die nationaal uitzendt levert uiteraard meer geld op dan een contract bij een klein omroepje voor de regio.

 8. Marc

  Gelukkig maar, want in Tijd voor Max zie ik hem niet graag zitten. Hij praat zo stom.

 9. Bobby Eden

  Hij vroeg geen raar bedrag, 1000-1500 euro per dag ofzo. Hij moet immers zijn mensen betalen. Max denkt a la de Publieke Omroep: de data is er toch en je hoeft dus toch alleen maar de presentatie te betalen? Nee, zo werkt het niet. Paulusma is geen KNMI’er die betaalde back-end heeft op kosten belastingbetaler.

 10. Ray

  Ik snap dat Max er niet al te veel geld voor over heeft. Denk niet dat de kijkcijfers van Tijd Voor Max opzienbarend zouden stijgen door de toevoeging van dure Piet, dus waarom zouden ze het dan doen?

 11. west

  3 minuten een weerpraatje per dag werken voor een omroep en dan een hoop geld vragen is niet normaal , Natuurlijk is hij wel in de studio aanwezig en hij moet heen en terug reizen maar dan mog… hij zou wat minder noten op zijn zang moeten hebben en het een eer moeten vinden, alleen al het feit dat Max hem gevraagd heeft is meer waard dan geld !
  En van het èèn komt het ander bij de grote landelijke omroepen !
  Dat is gewoon heel dom van Paul

 12. ★★Onbekend💥💥

  Piet is 63 jaar tijd om te stoppen.

 13. west

  Denk dat hij plm 1000 euro heeft gevraagd per uitzending netto , Dus. 5000 euro per maand dus kun je nagaan wat het dan Omroep Max kost

 14. Wolllter

  Dit is wat Slagter beweert….Paulusma heeft een ander verhaal….1 van de 2 liegt!

 15. Chiel

  @west, Wat dacht je van camera-geluid, montage, reiskosten en de uren dat hij met de berekeningen bezig is. Meer dan fulltime baan. En natuurlijk betaal je Piet..

 16. west

  @**ONBEKEND Ja dat is alleen in Nederland zo je bent hier zo afgeschreven bij het grote publiek ,
  Bij de BBC hebben ze nog respect voor oudere tv persoonlijkheden DAVID FROST ging nog op hoge leeftijd door ook JANNY BOND maakt op haar oudere leeftijd nog programma`s met leeftijdgenoten . daar worden ze op handen gedragen , ook bij het publiek, ook oudere acteurs acctrices en de artiesten producers uit de muziekwereld worden met respect behandeld en krijgen nog steeds contracten aangeboden
  In Nederland is de mentaliteit vreselijk, ze gunnen elkaar het licht niet in de ogen, in het radio tv en amusementsvak en als je 50 bent , ben je vaak te oud, Henny Huisman is een mooi voorbeeld, maar deze zou een grote show moeten krijgen , een presentator die miljoenen kijkers had met zijn sound en playback shows. en nog lang niet afgeschreven
  En zo zijn er nog wel een paar in Nederland

 17. Tinie bopperband

  Ik ga even met de hond uit..

 18. ★★Onbekend💥💥

  west: wees gerust ik ben ouder dan Piet, maar ze vechten hier voor eerder stoppen met werken, de Regering drukt de leeftijd steeds hoger naar 70/71 jaar.

 19. west

  @**ONBEKEND Ouder ALS Piet bedoel je

 20. Roepdiepangpang

  En dan hiet het antwoord.. https://www.telegraaf.nl/entertainment/3492520/piet-paulusma-verbaasd-over-uitspraken-jan-slagter?utm_source=facebook+&utm_medium=social+&utm_campaign=seeding-telegraaf&fbclid=IwAR02nfxTVIcd4hrVSEymqdVvX3VLPEyuGWJxjYwAT_19L6JguwDM1hUpreQ

 21. Kolonel Daffie

  West die taaladvies gaat geven *in ogen wrijft*

 22. west

  @ CHIEL een full time baan voor 3 minuten weerbericht presenteren?? Een medewerker bij de NOS die het journaal voorbereid op de redaktie
  is ook een werk dag bezig , Bij Joop van de Ende in Aalsmeer waren medewerkers achter de schermen langer bezig dan hun normale werkuren per dag daar werd gewoon gewerkt al was het 12 of 15 uur op een dag maar ik denk niet , of hij of zij 1000 per per dag kreeg zelfs geen 500 !!
  ja de A artiesten kregen altijd goed betaald , werden door Joop in de watten gelegd, maar niet voor de medewerkers op kantoor/ de evenementen afdeling en de mensen achter de schermen,

 23. west

  west 9.52 ben ik niet

 24. Kolonel Daffie

  Ooh ik dacht al

 25. K

  Piet gaat heus wel tekenen hoor bij omroep Max,hij wil veel te graag in de schijnwerpers staan.Cursus goed articuleren zou in het contract moeten staan,eer hij aan de slag kan.

 26. ★★Onbekend💥💥

  Je begrijpt me wel, piet heeft ook werk als weerman bij de radio, omroep friesland valt vaak in bij TV noord, en is horeca houder, zijn dochter volgt hem op, zijn werk gaat wel door.

 27. Kolonel Daffie

  Doet Piet ook nog wat autonoom in Indonesië, Onbekend?

 28. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Piet is onbetaalbaar.
  Dat blijkt wel weer.

 29. ★★Onbekend💥💥

  Kolonel Daffie: Vast!!!!!!!

 30. Da Silva

  Jan Slagter is onbetrouwbaar en verdraait de feiten. Ik zie in die man ook geen eerlijk gezicht. Meester in dubbele agenda’s. In die zin is hij zoals iedere zenderbaas in het Hilversumse omroep wereldje. En of je Piet nou verstaat of niet, hij is wel betrouwbaar en een vakman.

 31. Roland

  Als omroepman aankondigen dat iemand bij je in dienst komt voor dat je het salaris hebt onderhandeld en dan mekkeren dat hij te duur is is karaktermoord.

 32. Laurens

  Bouw SBS9 om tot TIEN, koppel het aan radio 10 en haal de grote presentatoren van vroeger naar je zender. Ron Bransteder, André van Duin, maar ook Andre Rieu en dus ook Piet Paulusma. Hij kan prima opgenomen worden in een soort Man bijt Hond achtige setting.

 33. Bart

  @Laurens Dat werkt toch niet? Meen je dit nu echt serieus? Meer dan de helft van Nederland weet niet eens van het bestaan van SBS9.

  De enige kans die Talpa nog heeft om er een succes van te maken is nog een keer aan kloppen bij AVROTROS en we voor te zorgen dat de omroep uit het bestel stapt met de mogelijkheid dat ze weer allerlei groot amusement kunnen maken. Misschien een beetje met een rechtse inslag. De gefuseerde omroep weer loskoppelen en er dus 2 zenders van maken met daarnaast Veronica en Linda. Hier stuk voor stuk een radiozender aan koppelen. Deze moeten dan helaas ook van naam veranderen. Een flinke omslag en een hoop werk maar uiteindelijk voor iedereen helemaal duidelijk. Met voor alle 4 en online platvorm dat beter is dan KIJK, de bestaande bladen en weer het land in. Naast dit alles de eigen nieuws voorziening uitbouwen op alle 4 de platforms (dus TROS, AVRO, Veronica en Linda) en hiervoor ook een eigen (thema) tv kanaal en radiozender (op internet) starten.

 34. Sip

  Piet heeft wel een beetje zijn tijd gehad. Laat hij lekker voor de Friese omroep blijven werken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.