Linda de Mol zonder groot afscheid weg bij RTL 4

Geplaatst op do 25 apr 2019 om 10:00

Linda de Mol gaat niet met een hoop bombarie weg bij RTL 4. Ze houdt het bij een klein afscheidsdiner. Dat heeft Luuk Ikink woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. De Mol maakt na twaalf jaar bij RTL 4 de overstap naar de zender van haar broer John de Mol. Toch komt er geen grote afscheidsbijeenkomst waar men haar gedag kan zeggen. “Linda de Mol verlaat RTL na twaalf jaar trouwe dienst met een klein afscheid. Dat kleine afscheid is geheel op verzoek van Linda zelf“, zo onthult Ikink.

De Mol heeft geen zin in een hoop bombarie, weet Ikink. “Ze heeft het er namelijk nogal moeilijk mee dat ze vertrekt en ze houdt er niet van om zelf in het middelpunt van de belangstelling te staan. Best lastig als presentatrice natuurlijk, maar goed, ze probeert het toch.”

Hoe ziet haar afscheid eruit? “Nu wil ze met een select clubje van RTL gaan eten. Ze heeft wel al een persoonlijk cadeau gekregen van de zender, maar wat dat is wil RTL niet aan ons zeggen.”

Het is niet helemaal pais en vree tussen Linda de Mol en RTL 4. Zo wil RTL haar shows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar voortzetten met een andere presentator, terwijl Linda ze wil meenemen naar SBS.

Foto: KRO-NCRV
29 Reacties op “Linda de Mol zonder groot afscheid weg bij RTL 4”


 1. Tim20

  Hahaha haar een cadeau geven en ondertussen haar programma’s afpakken…. hahahaha

 2. Nanne

  Is er een reden voor een feestje dan?

 3. Kolonel Daffie

  Je kunt ze niet leuk vinden of zelfs haten, maar het valt niet te ontkennen dat de Mollen een grote drive, geldingsdrang, winnaarsmentaliteit, dynamiek en daadkracht hebben. Ze gaan er wel volledig voor. Dat soort mensen heb je hard nodig. In de 18e eeuw verzuchtte men in de Nederlanden al dat de Jan Salie-mentaliteit heersend was geworden.

 4. Remi

  Klasse !

 5. Tv eend

  Is binnen 2 jaar weer terug hoor.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De Doeidoei-dagen bij RTL.

 7. Kolonel Daffie

  Ik ben me aan het voorstellen hoe Linda er natuurlijk uit zou zien met kort grijs haar.

 8. Sven L.

  Toch ’s lands beste presentatrice. Ik denk dat ze stiekem helemaal niet weg wilde bij RTL. Maarja; het hemd is nader dan de rok zullen we maar zeggen.

  Best aso van John dat hij Linda min of meer heeft gedwongen om te stoppen bij RTL.

 9. BeesD

  Kolonel, vergeefse moeite want er zijn ook een aantal verbouwingen die je niet terug kan draaien.

 10. Job

  Mis je niks aan als zender. Bovendien een kans om nu door te pakken en flink te vernieuwen!

 11. Curryworst

  Nou, doei hè.
  Ga maar lekker naar je broer. Van het zieltogende Talpa.

 12. Paul S

  RTL moet gewoon de programma’s Weet ik veel en Oh wat een jaar houden.
  Zonder RTL was het nooit wat geworden!
  Linda is echt wel vervangbaar!

 13. john

  inderdaad, John had haar nooit moeten vragen… en dan beetje afschepen met zender net5. (als programmabaas) :)

 14. Actries van Houten

  Wat jammer dat ze niet net als Humberto Tan een week lang elke avond ging zitten grienen. Hier was Linda’s Zomerweek uitermate geschikt voor geweest.

 15. duh..

  Denk dat ze dit in haar hart niet eens weg wilde bij RTL

 16. Sven L.

  @ duh; dat durf ik ook wel te stellen ja.

  Op RTL scoorde alles wat ze aanraakte. Ze was verzekerd van een miljoenenpubliek. Iets waar RTL overigens ook van profiteerde. Mes sneed in deze combi aan beide kanten.

  Nu eindigt ze op een niche zender als programmabaas en op SBS zal ze nooit de aantallen halen die ze gewend was. Doodzonde dat de koningin van de Nederlandse televisie zo haar imposante carrière moet afsluiten. Ik had haar meer gegund.

 17. jomari

  Kolonel Daffie 10.15 @
  Linda zal er natuurlijker uitzien, behalve als zij dezelfde kapper heeft/neemt als Caroline Tensen want deze kapper probeert zijn cliënten er uit te laten zien
  als oude dollydotjes met lichtgevend geel haar.

 18. CreaBea

  Het zou wel chique zijn als RTL gewoon een feest organiseerd om het te 4en.

 19. Sven L.

  @ Jomari; da’s de Leco-Look ;)

  In/sinds de jaren ’90 vaste kapper van Tensen, Borsato-Ruiters, Oerlemans-Overgaag, Deckers, Janzen, Groothuizen.

  Als je de foto’s van deze dames op een rij zet, kun je het ook wel zien.

 20. MolTalk

  Wendy van Dijk heeft als afscheidscadeau voor Linda ook zo’n fancy invalideautootje weten te regelen! Hou Instagram maar in de gaten.

 21. Leni

  Rtl had zich niet moeten laten kennen en die linda d’r feestelijk uit moeten laten gaan! We horen vanaf nu nooit meer wat van d’r…. SBS is debilievisie … John de mol met z’n troep is n bedreiging voor de democratie….

 22. A.Zijn

  @Tim20 Afpakken? Ze heeft er zelf voor gekozen om te vertrekken… als ze was gebleven had ze die programma’s gewoon kunnen blijven doen.

 23. Laurens

  @A.zijn; Sinds de overstap van Linda merk ik toch wel enige rancune richting alles van Talpa, haha!

 24. A.Zijn

  @Laurens Nee hoor, als zij met leuke content komen ga ik zeker kijken. Ik sta alleen aan de kant van RTL inzake de Talpa formats bij die zender en het standpunt wat betreft de intensieve samenwerking.

 25. Bart

  @A.zijn Ik vind dat je gelijkt hebt. Als ze met iets komen wat echt de moeite waard is kijk ik we naar SBS. Zoals Miljoenenjacht en ik kijk ook Utopia maar eigenlijk is dat een grote ergernis om naar te kijken. Wat betreft die Talpa formats bij RTL, als die laatste het recht heeft on het uit te zenden dan moet het gewoon bij RTL blijven. Echter had ik het wel een stunt gevonden als RTL had gezegd stik in die formats en neem ze lekker mee. Ik denk dat in de nieuwe koers die RTL nu voert ze Oh wat een jaar, Het perfecte plaatje en Weet ik veel niet perse nodig hebben en eigenlijk The Voice ook niet. RTL kan met andere (oude) nieuwe programma’s dat gat prima vullen. RTL4 had het lef moeten hebben om op vrijdagavond gewoon X Factor, Kids Factor en Old Factor te programmeren. Ik denk dat RTL4 die strijd gewonnen zou hebben op van Talpa op de vrijdagavond. Nu blijft het The Voice. Dat is ook goed. Dan kan het over 3 jaar als Nederland het echt helemaal zat is naar SBS6 met Gordon en Wendy. Met die 2 gaat het sowieso niets worden.

 26. jomari

  Sven L.@ 13.14
  Ja, nu je het zegt………

 27. Sip

  Gewoon kijken naar de voor jou leukste programma’s. Linda verdient wel een fatsoenlijk afscheid.

 28. Enzo Voort

  Het wordt niets met dat gedoe op SBS; het sterft een eenzame dood.

 29. Ben

  Zo noem je dat als je aanvoelt dat nagenoeg iedereen met je klaar is. Op verzoek klein afscheid. Zeg maar de mensen die gedwongen zijn om te komen. Zouden deze mensen van de buitengewone categorie niet in de gaten hebben dat hunkeren naar een ander “geluid” de kreet van 2019 gaat worden.
  De ivoren toren moet wel haast geblindeerd en geluidsdicht zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.