Paul de Leeuw wil niet voor John de Mol werken

Paul de Leeuw was vorig jaar enkel en alleen geïnteresseerd in een overstap van BNNVARA naar RTL 4. Het dictatoriale Talpa Network van John de Mol zag hij niet zitten. Dat vertelt hij in Het Parool. De Leeuw voelde zich ondergewaardeerd door BNNVARA en besloot om zich heen te kijken. “Ik dacht: fuck de boel, ik ga het roer omgooien. Op mijn leeftijd kan dat misschien nog maar één keer. Dus heb ik een vertrouwenspersoon gevraagd eens te polsen of er belangstelling voor me was.”

Het was eigenlijk meteen raak, aldus De Leeuw. “Ik heb niet hoeven leuren. RTL was enthousiast en binnen 24 uur hadden we een intentieverklaring en was me al een plek in de jury van Holland’s Got Talent aangeboden.

Op de vraag of John de Mol geen belangstelling had, antwoordt hij: “Daar hebben we ons licht niet meer opgestoken. Hij heeft ook niet gebeld, nee. Ik weet ook niet of het zou werken.”

Waar twijfelt hij aan bij De Mol? “Hoeveel respect ik ook heb voor John de Mol, het gaat op zijn zenders wel helemaal volgens zijn regels. En ik ben geen type om binnen de lijntjes te kleuren.

Die observatie van De Leeuw is een juiste. Bij Talpa moet iedereen gehoorzamen aan de grote John de Mol. Volgens zijn zoon Johnny de Mol heeft hij bijna alleen maar ja-knikkers om zich heen.

De Mol controleert alles wat er op zijn kanalen gebeurt. Albert Verlinde is nu de pratende pop van Talpa geworden, een Evert Santegoeds die een nieuwtje over Talpa vergaart wordt twee weken op non-actief gezet en onwelgevallige berichtgeving in andere media wordt aangevochten met dure advocatenbrieven.

Het Parool-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen