Johnny de Mol: ‘John werkt met allemaal ja-knikkers’

Johnny de Mol vindt zijn vader John de Mol zich te veel omringt met ja-knikkers. Hij kan wel wat mensen om zich heen gebruiken die tegen hem in durven te gaan. Dat zegt de SBS 6-ster in de rijdende talkshow van NU.nl. Het blijkt al een beetje uit de programmering van SBS 6, maar Johnny bevestigt het nu: iedereen zegt maar ja en amen tegen zijn vader. Hij is daarom blij dat Erland Galjaard bij Talpa heeft getekend, omdat hij uitgerekend iemand is die dat níet doet.

NU.nl-interviewer Chris Helt: “Ik heb jouw pa ook een keer geïnterviewd. Ik zat een keer naast hem. Dat is intimiderend. Ik weet niet waarom. Hij is een beetje streng en zijn ogen hangen diep.”

Johnny: “Ja, hij kan ook uitstralen van: don’t go there.”

Helt: “Ja, of: dit onderwerp verveelt me. Of: waarom vertel je nog een vraag? Hoe erg verschilt die John van de John die jij thuis in zijn trainingspak aantreft.”

Johnny: “Niet zo heel veel. Dat straalt hij thuis ook uit. Alleen wat hij veel meer zou moeten doen, en ook wil, is mensen om zich heen vergaren die daar doorheen kijken of die daar maling aan hebben.”

Helt: “Hoe bedoel je?

Johnny bedoelt de vele ja-knikkers om John heen: “Wat ik zie is dat hij veel te veel mensen om zich heen heeft die dat ook ervaren. Die hebben dan misschien wel een goed idee of een goede vraag, maar stellen dat niet, omdat ze denken: laat maar.”

Wat dat betreft vindt Johnny het feit dat Erland Galjaard het team komt versterken. “Hij is iemand die dat kan en dat ook doordrukt als hij wat vindt. Voor de rest zijn er nog een paar, maar die zijn echt op één hand te tellen.”

Ik zou als ik zijn positie zou hebben meer van dat soort mensen om me heen willen. Hij wil dat misschien ook wel. Mensen die tegen hem in durven te gaan.”

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen