Johnny de Mol: ‘John werkt met allemaal ja-knikkers’

Geplaatst op zo 17 mrt 2019 om 13:00

Johnny de Mol vindt zijn vader John de Mol zich te veel omringt met ja-knikkers. Hij kan wel wat mensen om zich heen gebruiken die tegen hem in durven te gaan. Dat zegt de SBS 6-ster in de rijdende talkshow van NU.nl. Het blijkt al een beetje uit de programmering van SBS 6, maar Johnny bevestigt het nu: iedereen zegt maar ja en amen tegen zijn vader. Hij is daarom blij dat Erland Galjaard bij Talpa heeft getekend, omdat hij uitgerekend iemand is die dat níet doet.

NU.nl-interviewer Chris Helt: “Ik heb jouw pa ook een keer geïnterviewd. Ik zat een keer naast hem. Dat is intimiderend. Ik weet niet waarom. Hij is een beetje streng en zijn ogen hangen diep.”

Johnny: “Ja, hij kan ook uitstralen van: don’t go there.”

Helt: “Ja, of: dit onderwerp verveelt me. Of: waarom vertel je nog een vraag? Hoe erg verschilt die John van de John die jij thuis in zijn trainingspak aantreft.”

Johnny: “Niet zo heel veel. Dat straalt hij thuis ook uit. Alleen wat hij veel meer zou moeten doen, en ook wil, is mensen om zich heen vergaren die daar doorheen kijken of die daar maling aan hebben.”

Helt: “Hoe bedoel je?

Johnny bedoelt de vele ja-knikkers om John heen: “Wat ik zie is dat hij veel te veel mensen om zich heen heeft die dat ook ervaren. Die hebben dan misschien wel een goed idee of een goede vraag, maar stellen dat niet, omdat ze denken: laat maar.”

Wat dat betreft vindt Johnny het feit dat Erland Galjaard het team komt versterken. “Hij is iemand die dat kan en dat ook doordrukt als hij wat vindt. Voor de rest zijn er nog een paar, maar die zijn echt op één hand te tellen.”

Ik zou als ik zijn positie zou hebben meer van dat soort mensen om me heen willen. Hij wil dat misschien ook wel. Mensen die tegen hem in durven te gaan.”

Foto: SBS
50 Reacties op “Johnny de Mol: ‘John werkt met allemaal ja-knikkers’”


 1. Mark

  Hi Johnny,
  Je lieve vader heeft al heel wat mensen eruit geflikkerd en is niet de lulligste om hun carriere daarna ook nog te beschadigen, dus ik begrijp wel dat mensen moeite hebben met nee-knikken.

 2. Peter

  Hij snapt het tenminste. Vooral die zogenaamde managers en creative armoededirectors die direct aan John rapporteren hebben dit. Hier komt ook dat cultuurtje vandaan dat werknemers maar op moeten komen draven op vrije dagen en weekend met het dreigement van dat je niet meer hoeft te komen wanneer je weigert. En t scheve ogen aangekeken worden wanneer je gewoon om vijf uur/ half zes geeoon naar huis gaat na een werkdag van acht uur.
  Ook geen wonder dat ze er tientallen vacatures niet gevuld krijgen

 3. Anita

  @Peter
  Werken bij een zender in wording is gewoon geen 9-5 baantje.
  Bij mensen die dat wel stelselmatig zo doen, ontbreekt de bezieling en zij zouden dan ook een andere carrière kunnen overwegen.

 4. Remi

  … Erg moedig van Johnny, dat hij dit zegt.

  Al die ja-knikkers in dat media wereldje.
  En ik denk dat-ie 100% gelijk heeft.

 5. Sven L.

  @ Peter; waarschijnlijk omdat hij zelf 60 tot 70 uur werkt. Of meer. Dan vindt je het heel gek dat medewerkers dat niet doen. Het illustreert een hoge mate van passie en werkplezier wat ik wel snap, maar je kunt nooit iedereen op die kar krijgen @ work.

  Hij zal moeten investeren in dat kleine groepje wat (blijkbaar) op 1 hand te tellen is, en vanuit die groep een route uitstippelen. Ik vraag me oprecht af of het al niet te laat is daarvoor.

 6. Evert

  @Anita.
  SBS6 is allang geen zender in wording meer.
  En zoon Johnny herhaalt alleen wat iedereen al jaren riep.
  Hopelijk kan Erland er nog wat van maken maar de markt wordt steeds kleiner…

 7. Deadly Viper

  Bij MC weten ze niet eens hoe je jaknikkеr schrijft. Het wordt met de dag erger hier.

 8. Anita

  @Evert
  Wel!

 9. Anoniem

  Het is bij John my way or the highway. De mensen die toch overblijven zijn overbetaalde mensen zonder ruggengraat

 10. rene

  Ontmanteld Anita, is dus een SBS-medewerkster zonder ruggregaat.

 11. Anita

  @rene
  Zeg, MC-detective wat is ruggregaat?

 12. TV Eend

  Een logisch gevolg van te hoge salarissen.
  Betaal je teveel dan weet iedereen dat hij of zij in een financieel gat valt als je ontslag riskeert, dus je moet wel volledig de weg kwijt zijn als je kritiek gaat leveren.
  Zeker bij mensen die boven een bepaalde leeftijdsgrens zijn (en daar heeft Talpa er nogal wat van) speelt dit dubbel.
  Haal jonge talentvolle creatievelingen binnen ipv uitgerangeerde opa’s en oma’s.

 13. Joep weet het beter

  TV Eend helemaal gelijk.
  Gordon, Wendy, Patty, etc waren vroeger best wel leuk om naar te kijken, maar nu dus absoluut niet meer.
  Het ergste zijn die lama’s, maar daar is iedereen het wel over eens

 14. K

  Lijkt mij overigens erg vervelend, denk wel dat het zo is dat merendeel John stroop om de b e k smeert om hun baantje te houden en daarmee hun portemonnee goed gevuld,denk ook dat hij niet achterlijk is en wel weet waarom bepaalde figuren om hem heen dwarrelen.

 15. Tim

  Het gaat er niet om dat de mensen niet tegen hem in dúrven te gaan maar dat ze dat na een paar keer proberen opgeven omdat hij alles wat je zegt meteen wil afhandelen. Vind je iets niet leuk maar kom je niet METEEN met een nieuw idee, dan krijg je de wind van voren. Om dat vervolgens te voorkomen knikt iedereen maar ja want die wind van voren komt altijd keihard aan en wil je liever voorkomen. Gevolg is dat ALLES wat bij hem gemaakt wordt zijn goedkeuring nodig heeft en daardoor veelal allemaal hetzelfde is. dat begint zich nu duidelijk te wreken. Alles wat van Talpa komt is hetzelfde en voldoet aan wat John wil maar niet zo zeer aan wat de kijker wil (al is John er zelf van overtuigt dat hij precies weet wat men wil).
  Erland was altijd een klant dus was ‘vrij’ om te zeggen wat hij wilde maar als medewerker van hem, ben je van hem afhankelijk en kies je daarom sneller voor de makkelijkere weg. Benieuwd of Erland dit straks weet vol te houden, hij is nu immers in dienst van Talpa.

 16. Peter

  Anita
  Sun 17 Mar 2019 om 13:13
  @Peter
  Werken bij een zender in wording is gewoon geen 9-5 baantje.
  Bij mensen die dat wel stelselmatig zo doen, ontbreekt de bezieling en zij zouden dan ook een andere carrière kunnen overwegen.

  ——

  Met een 40-uren contract die er bij de tv gewoon ook zijn is dat raar. Werknemers thuis bellen dat ze moeten komen opdraven terwijl iedereen gewoon ook een gezin en priveleven heeft is gewoonweg not done. Evenals zomaar opgenomen vrije dag intrekken. En denk ik ook tegen de wet. Het is geen werk als arts of chirurg waar dat uiteraard wel beroepseigen is.

 17. Peter

  Overwerk af en toe hoort erbij maar structureel werknemers werkdagen van 10 uur of langer laten maken is crimineel.

 18. Huub

  De ja-knikkers zorgen er ook wel voor dat die anderen niet direct bij de baas aan tafel komen te zitten. Met “dat wil John niet, geloof mij”, wordt menig idee en originaliteit in de kiem gesmoord.

 19. Baron von Habenichts

  Die mongolenknuffeleaar is niet interessant. Wat hij denkt boeit niet. Als hij noiet de zoon van (de grootste parvenu van H’sum) was, zag niemand hem staan en kwam hij never nooit op TV.
  Totale nitwit die niks heeft bereikt en krampachtig naar erkenning zoekt. Je zier hem niet voor wat hij kan (beschamend weining tot niets) maar voor hoe hij heet. De zak ken wasser.

 20. Schraalhans

  Die mon golenknuffeleaar is niet interessant. Wat hij denkt boeit niet. Als hij noiet de zoon van (de grootste parven u van H’sum) was, zag niemand hem staan en kwam hij never nooit op TV.
  Totale nitwit die niks heeft bereikt en krampachtig naar erkenning zoekt. Je zier hem niet voor wat hij kan (beschamend weining tot niets) maar voor hoe hij heet. De zak ken wasser.

 21. Schraalhans

  Binnenkort in het theater. GODALLEMACHTIG!

 22. K

  Misschien wordt het tijd om langzamerhand Johnny een andere kijk op het televisie maken voorrang te geven,Johnny heeft denk ik wel de kwaliteiten om een ander publiek te trekken met totaal andere programma’s John is gewend.

 23. Trump.

  John de Mol kan zich aansluiten bij het Forum, die heeft geld.
  weg met de linkse kerk kliek die helpen alleen armoedzaaiers, buitenlanders, en de de onderkant van de samenleving.
  Geen werk geen geld!

 24. Papa en mama

  Deadly Viper
  Sun 17 Mar 2019 om 13:30

  We zullen jouw taalkunsten eens onder de loep nemen en gaan volgen.

 25. Sven

  @Sun 17 Mar 2019 om 15:38
  Trump heeft niets met rechts. Dombo.

 26. Jan

  Daarom gaat Talpa ook mislukken, John staat veel te ver van de kijkers af.Luistert niet, ziet het niet en wil het niet horen.Talpa heeft geen klasse.

 27. Lies

  Doe eens een enquete? Wat zou de kijker graag wil zien, en vooral NIET wil zien?

 28. Dombo van vandaag

  @Sven.

 29. Jou

  @Lies.

 30. Lies

  @jou: Wat?

 31. Jou niet

  @Lies.

 32. @ Lies

  Wat de kijker NIET wil is duidelijk : Gordon en Wendy.

 33. Gordoen Heuckeroth

  @@ Lies
  Echt wel.

 34. Lies

  Natuurlijk wil niemand Gordon, Wendy en de rest… Met de rest bedoel ik Van Koningsbrugge, de Lama’s, die twee uit Volendam etc. Die koek is gewoon op. Been there, done that.

 35. De Talpa-vergaarbak

  Kim-Lian nog iets,
  Jan Versteegh,
  Alberto Stegeman,
  Jens Olde Kalter

 36. Sjors van Kempen

  Sjonnie heeft tientallen flops op z’n naam en 1 of 2 succesnummers waar hij al een jaar of 15 op teert. Wordt tijd de conclusie te trekken dat hij een proleet, non-valeur en patjepeeër is die momenteel alles wat hij bedenkt in stront ziet veranderen.

 37. Ron

  Wijze woorden van Johnny. Die snapt het.

 38. mart

  John sr wil helemaal geen mensen die tegen hem ingaan. die gooit hij er allemaal uit of verlengt hun contract niet. Onzin verhaal. Helaas.

 39. Parel

  Ik heb toch wel bewondering voor John de Mol die ja knikkers heb je nu eenmaal iedereen is bang om zijn positie te verliezen

 40. Coeus

  Johhny zegt dus dat zijn vader geen ja-knikkers om zich heen wil hebben. 20 Jaar geleden vertelde iemand die close met John de Mol heeft gewerkt al dat zijn indruk was dat John eigenlijk geen tegenspraak meer wilde. Dat hij dat zou ontkennen, maar dat het wel zo was.

 41. Corrie K.

  Pa heeft de ja-knikkers
  Johnny heeft de downies.
  Linda heeft via de Blinda de menopausale types….

  Wat een geniale familie.

 42. TVmaker

  Beste Johhny,

  Ik kan je verzekeren dat er veel mensen zijn die wat vinden en dat zeggen maar vervolgens worden ze ontslagen. Je vader is een tiran, zijn wil is wet. Dus tja, als je een baan wil houden moet je vooral niet tegen John in gaan.
  Ik heb bij Talpa gewerkt en het is werkelijk et bedrijf met de grootste klotesfeer in TV-land…

 43. Mediakenner

  TVmaker bevestigt wat iedereen die een klein beetje is ingevoerd in Hilversum weet: als je John tegen je in het harnas jaagt kun je het wel schudden met je carrière. Dan kan Johnny wel beweren dat hij een man is die openstaat voor input, maar dat is geklets voor de bühne. Vergeleken bij John is Vladimir Putin een lieve zachtaardige man.

 44. Marianne

  Ik heb niet voor Talpa gewerkt maar ik hoor dat het mooie praatjes zijn voor de bühne. Blijkbaar is er geen inspraak mogelijk want anders wordt je met het grootste gemak eruit getrapt. En dat resulteerde in een verschrikkelijk slechte bedrijfssfeer. Dat zie je dus steeds terug in al die rand-artiesten daar, en dan lees je over de misstanden in de media. Echt een k u t bedrijf dus. Talpa wordt nooit meer wat.

 45. Forget It John

  Erland gaat het niet redden. Is nu ook afhankelijk geworden van John. Daarnaast heeft John veel te hoge verwachtingen van Erland omdat deze al het succes bij RTL heeft geclaimd.. John is wat naïef maar gaat nu zien dat Erland geen wonderboy is.. Marco Louwerens gaat her al helemaal niet redden. Moet straks teveel naar de pijpen dansen van Erland of John…

 46. Mary

  Allemaal witte voetjeshalers daar. En maar omhooglikken likken likken waar John ook wars van is overigens. En creatives om hem heen die zich gedragen als bitches

 47. Trudy

  Johny is wel eerlijk als mensen geld ruiken worden ze trekpoppen kijk maar naar die hysterische Brard slijmt bij iedereen als ze maar op de buis komt

 48. Ben

  De rotte appel flikkert niet ver van het verlepte struikje…..?????

 49. Peter

  John de Mol is een tiran en niet mee te werken. Dat hij nog steeds niet snapt hoe sociaal te zijn op die leeftijd is tergend

 50. Peter

  John Jr. kan wel zeggen dat zijn vader zich met teveel ‘ja-knikkers’ omringt maar dan moet diezelfde vader de samenwerking met derden ook anders inrichten. Nu betaalt hij ervaren krachten niet voor autonome mening maar veel geld voor adviezen die hij vrijblijvend kan gebruiken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.