Cabaretier Richard Kemper: ‘Te veel cabaret op tv’

Richard Kemper, bekend van het cabaretduo Veldhuis & Kemper, vindt dat er te veel cabaret wordt uitgezonden op televisie. Dat zegt de komediant in de VARAgids. Met name BNNVARA en RTL 4 zenden erg veel cabaretvoorstellingen uit. “Ja. Het bijzondere gaat eraf. Ik zou uiteraard wel wat meer duocabaretiers op tv willen zien!“, aldus de cabaretier, die waarschuwt voor een overkill van cabaretiers op televisie. “Ik vind het ook moeilijker om naar Dit was het nieuws op tv te kijken.

Dit Was Het Nieuws staat ook bol van het cabaret. “Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal zijn geweldig, maar wel vooral als het verder gaat dan teksten bij een foto verzinnen.

Naar wie kijkt hij wél graag op televisie? “Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk zijn tv-helden. Jeroen is van Champions League-niveau. Hij vraagt goed door, maar wordt nooit vervelend. Jeroen is een koning.

Ook is Kemper fan van Sven Kockelman, maar dan wel op de radio. “Op tv kwam Sven een beetje te zelfverzekerd over, het was allemaal wat ijdel. Met zijn gladde haar en strakke pak ziet hij er zo onkreukbaar uit. En het is nou eenmaal niet leuk om naar onkreukbare mensen te kijken.”

Maar op de radio vind ik hem juist weer goed. Supergoed zelfs.

Het VARAgids-interview met Richard Kemper kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen