Cabaretier Richard Kemper: ‘Te veel cabaret op tv’

Geplaatst op ma 25 mrt 2019 om 13:15

Richard Kemper, bekend van het cabaretduo Veldhuis & Kemper, vindt dat er te veel cabaret wordt uitgezonden op televisie. Dat zegt de komediant in de VARAgids. Met name BNNVARA en RTL 4 zenden erg veel cabaretvoorstellingen uit. “Ja. Het bijzondere gaat eraf. Ik zou uiteraard wel wat meer duocabaretiers op tv willen zien!“, aldus de cabaretier, die waarschuwt voor een overkill van cabaretiers op televisie. “Ik vind het ook moeilijker om naar Dit was het nieuws op tv te kijken.

Dit Was Het Nieuws staat ook bol van het cabaret. “Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal zijn geweldig, maar wel vooral als het verder gaat dan teksten bij een foto verzinnen.

Naar wie kijkt hij wél graag op televisie? “Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk zijn tv-helden. Jeroen is van Champions League-niveau. Hij vraagt goed door, maar wordt nooit vervelend. Jeroen is een koning.

Ook is Kemper fan van Sven Kockelman, maar dan wel op de radio. “Op tv kwam Sven een beetje te zelfverzekerd over, het was allemaal wat ijdel. Met zijn gladde haar en strakke pak ziet hij er zo onkreukbaar uit. En het is nou eenmaal niet leuk om naar onkreukbare mensen te kijken.”

Maar op de radio vind ik hem juist weer goed. Supergoed zelfs.

Het VARAgids-interview met Richard Kemper kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
20 Reacties op “Cabaretier Richard Kemper: ‘Te veel cabaret op tv’”


 1. Smulpaap

  wat zit die gast nou weer uit zijn nek te kletsen, wordt ie te weinig betrokken bij alle cabaretgerelateerde tv shows om hem heen?

 2. k

  @Smulpaap

  Zijn solocarrière komt niet echt van de grond.

 3. mono

  Ik vind hen altijd zo van die huisvrouwenhumor hebben. Van die cabaretprogramma’s voor mensen die thuis leefregels aan de muur hebben en het woord HOME voor het raam hebben staan.

 4. No. 14

  Om het ‘teveel aan cabaret’ te compenseren, zou je Veldhuis & Kemper moeten uitzenden.

 5. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Wat een flatteuze foto van Veldmuis en Kemper

 6. Job

  Slijm-slijm, lik-lik …

 7. Egel

  Deze 2 zijn wel zo’n beetje de slechtste cabaretiers van het land. Dan begrijp ik dat hij niet te veel cabaret wil zien op tv. Een beetje pijnlijk om te merken dat er mensen zijn die het wel kunnen.

 8. Actries van Houten

  Omhooggevallen reclamebobo’s die denken dat ze grappig zijn. Een beetje de halfie-versie van Acda & De Munnik.

 9. Sjors van Kempen

  Niks mis met deze mannen: ze nemen vrouwen en hun maniertjes met een gezonde hoeveelheid zelfspot op de hak. Bovendien ook nog om te lachen, iets waar een Martijn Koning of die boekenbalschreeuwer nog wat van kunnen leren.

 10. Deadly Viper

  10 keer liever naar Martijn Koning dan naar deze theeutsen. Sjors van Kempen eeft waarschijnlijk te veel vrouwelijke hormonen.

 11. Deadly Viper

  theemutsen*

 12. Bart

  @actries van Houten. Ik snap wat je bedoeld maar deze 2 mogen nog niet de veters strikken van Acda en de Munnik.

 13. Ray

  Hij heeft gedeeltelijk gelijk. Dankzij de Vara zijn er te veel linkse cabaretiers op tv en radio (Spijkers Met Koppen).

 14. Bunzing

  Het bijzondere gaat eraf. Vind je het gek? Er zijn er veel te veel en ook nog eens van beroerde kwaliteit. En als de oude gevestigde orde ook nog eens mal gaat doen, haakt het grote publiek af.

 15. Lex

  Cabaret, cabaret, cabaret. Zijn vaak gewoon stand-up comedians die we zien.

  Cabaret met een beetje diepgang zie je niet zo vaak hoor.

 16. Vincent

  Zolang deze twee kneusjes er van wegblijven is het prima te doen.

 17. anoniem

  Er is al jaren geen goed cabaret op de tv. Helaas wordt YouTube nu al meer dan een week uit de lucht gehouden. Dat zou eigenlijk niet mogen in een democratie.

 18. anoniem

  Ik verklaar deze verkiezing, democratisch gezien, ook wel als ongeldig omdat een belangrijk mediabedrijf niet toegankelijk was.

 19. Gerry

  Van dat cabaret waarvan je tante zegt “’t is wel beschaafd hoor”.

  Mooiste vond ik de parodie op hun van Draadstaal.

 20. pieter baan

  dat deze 2 gladde, ijdele reclame jongens zich cabaretiers mogen noemen. Zijn ooit begonnen als een acda & de munnick kloon, verder stelt het niets voor

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.