Afrikaanse ambtenaren wilden seks met NOS-Annechien

Annechien Steenhuizen is tijdens een reis in Afrika behoorlijk seksistisch benaderd door douaniers bij de grenspost van Mauritanië naar Senegal. Dat zegt de presentatrice van het Achtuurjournaal in gesprek met de Avrobode. Steenhuizen en haar man hebben een keer met vier vrienden een autoreis gemaakt van Utrecht naar Gambia. “Ik vond het een erg mooie, maar ook best heftige reis. Vooral met wat we onderweg met mannen in uniform meemaakten“, legt de presentatrice uit.

Die Afrikaanse ambtenaren waren behoorlijk corrupt en vroegen op een gegeven moment zelfs om seks met Steenhuizen. “Ze wilden de hele tijd geld of vroegen om ‘un petit cadeau’ waarbij ze dan naar mij knikten, de enige vrouw in het gezelschap.”

De heren gingen niet in op dat verzoek, dus Steenhuizen kon gelukkig gewoon blijven zitten. De reis werd er echter niet beter op. “Vooral de grenspost van Mauritanië naar Senegal was vervelend. Er stonden allemaal agressieve gasten met Kalasjnikovs. Maar al met al was het een supergaaf avontuur.”

Nu hun kinderen 6 en 4 zijn ziet Steenhuizen verre reizen wel weer zitten. “Nu de kinderen iets ouder worden kunnen verdere vakanties wel weer. Maar daarnaast heb ik in mijn werk ook genoeg spanning en avontuur hoor, haha.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen