Evert Santegoeds mag weer op tv van John de Mol

Geplaatst op ma 09 apr 2018 om 13:00

De schorsing van Evert Santegoeds bij Shownieuws is voorbij. Hij verscheen zondagavond na twee weken afwezigheid weer als deskundige in de showrubriek. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. SBS-eigenaar John de Mol is sinds kort dan wel eigenaar van persbureau ANP, maar is niet altíjd fan van vrije nieuwsgaring. Toen Santegoeds in de wandelgangen van Talpa hoorde over de opvolging van Edwin Evers en daarover publiceerde in De Telegraaf, moest hij van De Mol in de hoek.

Toen het nieuws daarover twee weken geleden bekend werd, deed Shownieuws een Boulevardje: het nieuws over Santegoeds werd doodgezwegen. En ook gisteren werd er niets over gezegd.

Presentatrice Shelly Sterk begon de uitzending zoals gewoonlijk en benoemde slechts de terugkeer van Santegoeds. “Goedenavond en welkom bij Shownieuws. Zometeen brand in de Trump-tower in New York, maar eerst: Evert, fijn dat je er weer bent, we beginnen met een topprestatie van René Froger, want hij liep vandaag de tien kilometer bij de Rotterdamse marathon.

Ook verderop in de uitzending kwam Santegoeds’ schorsing niet aan bod. Zijn favoriete horrorfilm (Blair Witch Project), de serie waardoor hij lid werd van Netflix (House of Cards) en zijn huidige favoriete Netflix-titel (Wild Wild Country) waren wel nieuwswaardig genoeg.

Foto: SBS
19 Reacties op “Evert Santegoeds mag weer op tv van John de Mol”


 1. KingAlert

  of had hij een overdraagbare ziekte?

 2. Vincent

  Shelly, je bent walgelijk.

 3. Peter

  Vrij nieuwsgaring betekent niet dat je bedrijfsgerelateerde zaken die in eerste instantie intern dienen te blijven maar uit moet braken in het roddelshowtje.

 4. mark

  Macht daar draait het om bij John de Mol.

 5. danny

  Shownieuws word er niet beter op met al die nieuwe broekies. Ik vind Evert echter een uitzondering. Zeer geschikt voor shownieuws en veel contacten en ervaring .
  Als hij dan word teruggefloten door de Mol dan stop maar met dat hele shownieuws.
  Belachelijke actie.. Een schorsing kom op..

 6. Dirk

  Als ik die Santegoeds was had ik gezegd zoek het eve lekker uit met je kut programma.maar nee hoor als een kleine jongen die in de hoek is gezet stond hij er weer.john de mol bepaalt wat voor nieuws er op tv komt , heel eng allemaal.

 7. dynamische dennis

  Stelletje hoernalisten bij Shownieuws en Boulevard.

 8. Bep

  Ik ken al die mensen bij shownieuws niet eens, alleen de oude garde, die jonkies zijn zo slecht dat ik gauw wegzap.Echt heel onbenullig vaak, net zoals Kees Tol presenteerde.

 9. piet

  Toch wel een lekker ding die Shelly.

 10. Hijgje Huigstra

  piet
  Mon 09 Apr 2018 om 15:05

  Piet, d’r op mag je toch niet.

 11. M. Zwartjes

  Nou Evert schoenenpoetsen voor Johnyboy slijmbal

 12. Joop55

  Evert is een roddelnicht, 10x enger dan die Verlinde, heeft gewerkt bij de rioolkrant van Nederland en begeeft zich nu bij een van de meest goedkope tv-formats van het universum.

 13. Geert

  Ik had idd gezegd tegen de Mol, je kan de tuin in met je k*tshownieuws, flikker op

 14. Don

  @Geert

  Heel aannemelijk dat jij dat had gezegd. Maar ja, jij verdient zo ergens anders 5 ton, want jij bent knappe Geert.

 15. piet

  HUIGJE HUIGSTRA ik hoef er ook niet op.
  Het is net andersom.

 16. tim

  wereldnieuws

 17. Peter

  Die vriendjespolitiek daar met elkaar aan baantjes helpen in die hut is om van te kotsen

 18. Ruk

  Santegoeds ook een likker, als je een beetje zelfrespect hebt
  Dan had tegen sjonnie gezegd val d… Maar nee gewoon weer op de buis

 19. BRAAK

  Hou die mechelomane John de M. in de gaten. Zijn gedrag komt overeen met door ons als Nederlanders niet geliefde despoten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.