Evert Santegoeds mag weer op tv van John de Mol

De schorsing van Evert Santegoeds bij Shownieuws is voorbij. Hij verscheen zondagavond na twee weken afwezigheid weer als deskundige in de showrubriek. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. SBS-eigenaar John de Mol is sinds kort dan wel eigenaar van persbureau ANP, maar is niet altíjd fan van vrije nieuwsgaring. Toen Santegoeds in de wandelgangen van Talpa hoorde over de opvolging van Edwin Evers en daarover publiceerde in De Telegraaf, moest hij van De Mol in de hoek.

Toen het nieuws daarover twee weken geleden bekend werd, deed Shownieuws een Boulevardje: het nieuws over Santegoeds werd doodgezwegen. En ook gisteren werd er niets over gezegd.

Presentatrice Shelly Sterk begon de uitzending zoals gewoonlijk en benoemde slechts de terugkeer van Santegoeds. “Goedenavond en welkom bij Shownieuws. Zometeen brand in de Trump-tower in New York, maar eerst: Evert, fijn dat je er weer bent, we beginnen met een topprestatie van René Froger, want hij liep vandaag de tien kilometer bij de Rotterdamse marathon.

Ook verderop in de uitzending kwam Santegoeds’ schorsing niet aan bod. Zijn favoriete horrorfilm (Blair Witch Project), de serie waardoor hij lid werd van Netflix (House of Cards) en zijn huidige favoriete Netflix-titel (Wild Wild Country) waren wel nieuwswaardig genoeg.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen