Peter R. de Vries: ‘Wendy van Dijk moet niet zo huilen’

Peter R. de Vries vindt de slachtofferrol van Wendy van Dijk niet echt Oscar-waardig. Ze lokt negatieve reacties zelf uit. Die onverbiddelijke mening liet de misdaadjournalist woensdagavond horen in RTL Boulevard. Van Dijk liep in het programma helemaal leeg over de storm van kritiek waarin ze zich bevindt. Ze begrijpt niet dat haar voor Instagram vastgelegde tuinfeestje waarin ze haar zoon een peperdure bromauto geeft zo slecht valt bij de mensen. Merkwaardig, vindt De Vries.

Als je er zo mee te koop loopt, moet je er ook niet raar van opkijken dat mensen een mening hebben, aldus De Vries. “Ik vraag me af als ik haar verhaal hoor: waarom deel je in hemelsnaam zo’n filmpje? Hou een verjaardagscadeau voor je kind gewoon binnen je gezin! Dan moet je dus niet verbaasd opkijken als half Nederland daar over valt als je dat eerst zelf gaat posten.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade, die Van Dijk interviewde, kan zich daar wel in vinden. “Peter heeft wel een beetje een punt. Als ze nou een taart aan haar kind had gegeven hadden mensen het wel leuk en sympathiek gevonden. Dit kleeft natuurlijk wel een beetje aan haar.

Het komt ook op een slecht moment, zegt Bade. “Omdat ze door Angela de Jong over the hill is genoemd en dan komt dit er ook nog eens over je heen. Ik snap wel dat dit onsympathiek overkomt.

In haar lachende-mensenblad Wendy speelt Van Dijk ook altijd mooi weer. “Dat kan ook tegen je keren, dat mensen denken: het is niet allemaal positief. Linda de Mol doet dat heel goed in haar editorial, dat ze laat zien dat ze er kilo’s bij heeft gekregen bijvoorbeeld en dat het ook niet allemaal mee zit.”

Ook Beau van Erven Dorens begrijpt wel dat Van Dijk momenteel niet zo goed ligt bij de mensen. “Het huwelijk dat strandt, overstappen naar SBS en dan het filmpje dat helemaal gemonteerd was… Ik denk ook dat ze daar nu wel spijt van heeft als ik het nu zo hoor. Mijn kinderen zeggen nu ook dat ze zo’n auto willen.

Lees ook:
Wendy van Dijk peutert dure brommobiel los voor zoon (11 februari)
Wendy van Dijk bij NPO uitgescholden voor mediahoer (12 februari)
Volkskrant vindt Wendy mediaflop: ‘Ze is schaamteloos’ (15 februari)
‘Linda zou nooit zo ordinair een bromauto cadeau doen’ (16 februari)
Wendy van Dijk kruipt weer in slachtofferrol (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen